אהוד אולמרט מאבד שליש מתומכי `קדימה`.
מיוחד ובלעדי למקורות תיקדבקה: הסקרים הפנימיים של `קדימה` מראים כי מ"מ ראש הממשלה אהוד אולמרט נכשל בהקרנת דמות של מנהיג פוליטי, והוא אינו `תופס` בדעת הקהל. עדיין הציבור מוכן להצביע עבור `קדימה` במספרים גדולים, אולם כאשר הציבור נשאל אם הוא תומך באולמרט כראש ממשלה וכמנהיג מפלגה, מספר המוכנים להצביע עבור `קדימה` יורד בשליש. תופעה זו מתחילה לכרסם גם במספר המנדטים `שקדימה` תקבל בבחירות.
אותה תופעה נראית בסקרים גם לגבי שרת החוץ והמשפטים ציפי ליבני. למרות נסיעתה לבית הלבן ופגישותיה עם הנשיא ג`ורג בוש ועם שרת החוץ האמריקנית היא איננה נתפסת בציבור כדמות של מנהיג.
המקורות של תיקדבקה: גזר הדין של עומרי שרון, הקשר בין האב, ראש הממשלה אריאל שרון והבן, והחלטתו של היועץ המשפטי לממשלה ביום ד` 15.2, להמשיך בחקירת פרשת סיריל-קרן, יוצרים לאולמרט בעיה. האם הוא יצליח נוסף על בעיית המנהיגות, להפריד את עצמו מהתדמית של שני האנשים המרכזיים שמינו אותו לתפקיד ממלא המקום ומנהיג המפלגה? זו היא משימה קשה ב-40 היום שנותרו עד לבחירות.
בחוג יועציו הקרובים של מ" מ ראש הממשלה מבינים עתה כי במצב בו אהוד אולמרט גורם במקום לזינוק של `קדימה` לירידתה בסקרים, יהיה צורך בזמן הקרוב ליצור איזו שהיא התרחשות אשר תעורר את מערכת הבחירות, ואת תדמיתו ומעמדו של אולמרט.
התרחשות כזו יכולה להיות רק בנושא ביטחוני. במקרה כזה מוסרים המקורות שלנו ההתרחשויות יכולות להיות שתיים.
1. פעולה צבאית יזומה הקשורה בעליית החמס לשלטון. יועציו של אולמרט הגיעו למסקנה כי הקו שמ"מ ראש הממשלה נקט עד כה בנושא החמס, לא רק שלא עזר לו בבניית מעמדו כמנהיג היודע לטפל במשברים אלא להפך הזיק לו.הדיבורים `כי ישראל חזקה דייה כדי לעמוד במשברים כאלה` נקלטו בציבור כחולשה, מאחר ולא הציגו שום פתרון מעשי כיצד לטפל באיום הביטחוני החדש. מכאן באה המחשבה כי יוזמה צבאית יכולה לתקן את הרושם הזה.
2. יוזמה כזו יכולה גם להיות בצורת הבאתו של ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק ל`קדימה` והצבתו כמועמד לתפקיד שר הביטחון, או הבאתה של דמות ביטחונית מרכזית אחרת שתמלא תפקיד זה, במקרה ואולמרט ירכיב את הממשלה הבאה.
`בליכוד` מזהים כבר כמה ימים את חולשתו של אולמרט ולכן מנסים לרכז את כל `האש` של תעמולת הבחירות, אישית עליו, מבלי לתקוף את `קדימה`.
הערכת האסטרטגים של `הליכוד` היא שתחת הלחץ המסיבי שיופעל עליו אולמרט יתחיל לעשות שגיאות.
אולם המקורות שלנו מדווחים כי אסטרטגיה זו יכולה לחזור אל הליכוד כמו בומרנג.
במגעים חשאיים ביותר שהתקיימו בשבועיים האחרונים בין אישים המקורבים לאהוד אולמרט ולבנימין נתניהו, בהן הוחלפו מסרים על המצב הפוליטי שלאחר הבחירות, הושגה הבנה כי לאחר הבחירות יקים אולמרט ממשלה בהשתתפות נתניהו ו`הליכוד`. ההערכה גם `בקדימה` וגם `בליכוד` היא שאם ההתקפות החריפות על אולמרט יימשכו יהיה קשה לשני האישים לשרת בממשלה אחת.
התפתחות אחרת שנלקחת בחשבון היא ש`קדימה` לא תקבל בבחירות יותר מ-30 פלוס מנדטים. במקרה כזה `קדימה` ו`הליכוד` לא יוכלו להרכיב ממשלה, מבלי לשתף בה מפלגה שלישית. במקרה כזה לא תהייה ברירה לאולמרט אלא לפנות יותר ימינה. המפלגה המועמדת אז להיכנס לממשלה היא מפלגתו של ח"כ אביגדור ליברמן, `ישראל ביתנו.`