אובמה ונתניהו הסכימו: לא תהייה פעולה צבאית ישראל מול איראן, ללא הסכמת ארה"ב. לא תהייה פעולה אמריקנית וישראלית בסוריה
הנשיא באראק אובמה, וראש הממשלה בנימין נתניהו, הסכימו ביום ד' 20.3, לסיים את הוויכוח האישי ביניהם ובין ארה''ב וישראל, הנמשך כבר שנים, על אפשרות של פעולה חד-צדדית ישראלית נגד התוכנית הגרעינית האיראנית.
הנוסחה לה שני המנהיגים הסכימו היא: כי לישראל תוכל לפעול צבאית באם, היא בניגוד לארה''ב, תעריך כי צפויה לה סכנה ממשית מאיראן, בעוד שההערכה האמריקנית תהייה שונה. זה ברמה העקרונית. ברמה המעשית הדברים שנקבעו הם שונים.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי בנקודה זו שני המנהיגים עצרו, כאשר הם מדגישים, כי שיתוף הפעולה הצבאי והמודיעיני בין ארה''ב וישראל הוא ללא תקדים ביחסים בין שתי מדינות. ואם כי לא אובמה ולא נתניהו אמרו זאת, הם נתנו לשומעיהם להבין כי אף אחד משניהם לא יוותר על שיתוף פעולה זה.
במילים אחרות, שיתוף הפעולה הצבאי והמודיעיני בין ארה''ב וישראל אפילו יועמק ויתרחב, כאשר ישראל שומרת לעצמה את הזכות לתקוף את איראן, אבל לא תעשה זאת, מבלי לתאם זאת קודם עם וושינגטון.
תמורת הבנה זו, הסכים הנשיא אובמה, למרות מצבה הכלכלי הקשה של ארצות הברית, להקציב כספים נוספים לפיתוח מערכות טילי היירוט של ישראל, בייחוד 'כיפת ברזל', ולהתחיל בדיוניים להארכת והרחבת הסיוע הצבאי לישראל ב-10 שנים נוספות, לאחר שיפוג ההסכם הנוכחי הקיים העומד להסתיים ב-2017.
גם מדבריו של הנשיא אובמה, וגם מדבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, מיד לאחר פגישתם, כאשר מולם יושבת הצמרת המדינית האמריקנית בראשות מזכיר המדינה ג'ון קארי, והצמרת הביטחונית הישראלית בראשותו של שר הביטחון משה יעלון עולה, כי לא וושינגטון ולא ירושלים לא יפעלו ולא יתערבו לעצור את התרחבות מלחמת האזרחים בסוריה, כולל את הפצצות חיל האוויר הסורי בלבנון, ואת ירי הטיל הכימי ליד חלאב ביום ג' 19.3.
גם אובמה, וגם נתניהו ימשיכו, בשלב זה, במדיניות אי המעורבות שלהם במלחמה בסוריה.
המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי בנושא הפלסטיני הנשיא האמריקני וראש הממשלה הישראלי הגיעו להבנה הבאה: בעוד שנתניהו יחזור בפומבי, וזאת הוא עשה בצורה ברורה מאוד במסיבת העיתונאים עם אובמה, בתמיכתו בהקמת שתי מדינות עצמאיות בשטחה של ארץ ישראל, מדינה פלסטינית ומדינה ישראלית, בה הפלסטינים יכירו כבמדינה יהודית, לא יתבצעו מהלכים גדולים מרחיקי לכת נוספים להגשים מטרה זו.
במקום זה, יתבצעו כמה צעדים ישראליים-פלסטינים משותפים, אבל מוגבלים, בשטח, אשר יקדמו ויחזקו את שלטונה של הרשות הפלסטינית בראשותו של אבו מאזן. צעדים אלה יעסקו בהרחבת השטחים בגדה המערבית בה יפעלו מוסדות וכוחות הביטחון של הרשות, ובחיזוק מעמדה הכלכלי של הרשות. במילים אחרות, תוזרם עזרה כספית אמריקנית נוספת לרמאללה. תמורת זאת תפסיק הרשות הפלסטינית את המהלכים שלה נגד ישראל באו''ם ובמוסדות בינלאומיים.