אוגדת הבשן של צה"ל, ופגזי המרגמה שנורו לעבר הצמרת הישראלית
הצמרת המדינית והצבאית הישראלית, שהייתה מורכבת מראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון משה (בוגי) יעלון, הרמטכ''ל רב אלוף בני גנץ, אלוף פיקוד צפון האלוף יאיר גולן, ואלוף גרשון הכהן, מפקד גייס צפון, הטריחו את עצמם ביום ג' 18.2, בדיוק בעת פתיחת השיחות הגרעיניות בין שש המעצמות ואיראן בווינה, לרמת הגולן.
הצמרת הישראלית ביקרה בבית החולים הצבאי הישראלי שהוקם במרכז הרמה למרגלות תל חזקה, ושוחחה עם מספר פצועים סוריים ששהו במקום. ואז אמר נתניהו, כאשר מצידו האחד שר הביטחון יעלון, ומצידו השני הרמטכ''ל גנץ, את הדברים הבאים: 'אני רוצה לומר היום לעולם, כי איראן לא שינתה את מדיניותה התוקפנית, ולא את אופייה הברוטאלי'. 'איראן ממשיכה לתמוך במשטר אסד הטובח בעמו'. 'אלה הם פניה האמיתיים של איראן והעולם איננו יכול לשכוח זאת'.
באותה שעה ממש בווינה, 'העולם' דווקא הקשיב לאיראן, ולא לנתניהו.
סגן שר החוץ האיראני עבס ארקצ'י Abbas Araqchi, אמר במסיבת עיתונאים, כי איראן לא תדון בשום נושא הקשור להיבטים צבאיים של תוכניתה הגרעינית, בנושא הטילים האיראנים, וכי אף פעם לא תסכים לפרק חלקים מתוכניתה הגרעינית. דבריו של ארקצ'י נשארו ללא תגובה, לא של 'העולם', ולא של ישראל.
מחשבה ועבודה רבה הושקעה בהופעה של הצמרת המדינית והצבאית הישראלית ברמת הגולן. עבודה זו התבטאה בשלושה צעדים מקדימים:
1. ביום שני 16.2 פורסמו בעיתונות חוץ, אבל לא בישראל, פרטים על איחוד של לא פחות מ-49 מליציות צבאיות של המורדים הסוריים בדרום סוריה, באזורים הקרובים לגבול הסורי-ישראלי. על כוח משולב הזה הוטלו שני תפקידים: לעצור את כוחותיו של בשאר אסד, היכולים להגיע מצפון מכיוון דמשק, מלהיכנס לאזור. תפקיד שני לעצור את כוחות אל קעידה, היכולים להגיע לאזור ממזרח.
וועידת הנשיאים של יהודי ארה''ב שהתכנסה השבוע בירושלים, שמעה דיווח על התפתחות זו ביום ב' 17.2. אזרחי ישראל לא שמעו על התפתחויות אלה אפילו מילה אחת.
2. ביום שני פורסמו, שוב בכלי תקשורות זרים, ידיעות מרעישות על התפתחויות דרמטיות בהיערכות כוחות צה''ל ברמת הגולן מול סוריה. הידיעות כללו את הפרטים הבאים:
3. צה''ל הציב ברמת הגולן, כבר בחודש שעבר בינואר, אוגדה חדשה הנקראת 'אוגדת הבשן'. בפרסומים נאמר, כי האוגדה כוללת גדוד איסוף מודיעני אשר מצויד במערכות חיישני מודיעין מתקדמים מדגם MARS, ומערכת מודיעינית 'הצייד' Tzayad digital C4ISR network מתוצרת חברת 'אלביט'. מערכת זו מסוגלת לאתר מטרות נעות בשטח, לנתח את מסלולן ואת מטרותיהן, ולהעביר את המידע במהירות לכוחות הפרושים בשטח. ציטוט המקור: The territorial division, part of the IDF’s Northern Command, includes a new combat collection battalion supported by the MARS sensor-fused intelligence system and latest versions of the Tzayad digital C4ISR network, both by Elbit Systems.
מדוע פרטים אלה לא הובאו לידיעתם של תושבי מדינת ישראל שבניהם משרתים בצה''ל? רק למערכת הביטחון ולצה''ל הפתרונים.
אם מחברים את כל המידע הזה ביחד, מתקבלת תמונה של הערכות צבאית ישראלית מתקדמת ביותר אל מול האיומים העומדים להגיע בשבועות הקרובים מכיוון סוריה.
אולם מול ההערכות וההצהרות האלה התרחש ביום ג' דבר נוסף מוזר שצריך לשים אליו לב. כאשר הצמרת המדינית והצבאית הישראלית עזבה את מוצב צה''ל בתל חזקה, נורו לעבר התל שני פגזי מרגמה מסוריה.
הייתה זו חזרה מדויקת על ירי שני הטילים מרצועת עזה, ב-13 בינואר בעת הלווייתו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון. למרות כל אמצעי הביטחון, כולל הצבת מערכת היירוט 'כיפת ברזל', נוכחות מסיבית של חיל האוויר בשמים, הצליחו משגרים של 'פלוגות יחיא עייש' ברצועה, לשגר שני טילים לעבר חוות השקמים, מבלי שניתנה אזעקה, ומבלי שיירטו אותם. הטילים התפוצצו בשטח פתוח בשער הנגב. הודעה על האירוע נמסרה רק מאוחר יותר, מבלי לקשור את ירי הטילים להלוויה.
ביום שלישי, נהגו מערכת הביטחון וצה''ל בצורה שונה. בוצעה הפרדה מוחלטת בין הביקור של הצמרת הישראלית בתל-חזקה ובין ירי המרגמות, כאילו המדובר בשני אירועים שונים. בהודעת צה''ל על ירי המרגמות נאמר כי המדובר 'בירי תועה'.
הירי לא היה 'תועה' הוא היה מכוון, למי שמוכן לראות מה באמת מתרחש, ומדוע מערכות מודיעין עד כמה שלא תהיינה מתקדמות, אינן יכולות לעצור את הלוחמה הבסיסית באל קעידה.