אולמרט מציג את התקפלותו בפני האמריקנים כיוזמה ומתכון למו`מ עם הסעודים.
בלעדי ומיוחד למקורות המזרח תיכוניים ובוושינגטון של תיקדבקה: ביום א` 11.3, בפגישת ראש הממשלה אהוד אולמרט ויו"ר הרשות אבו מאזן, התברר כי הידיעות שהופצו על ידי לשכת ראש הממשלה כי אין לצפות להתפתחויות בפגישה, היו מסע הרדמה מכוון שנועד לכסות על התקפלות נוספת של אולמרט בפני הלחץ האמריקני-ערבי. המקורות שלנו מוסרים כי התקפלות זו החלה בשבוע שעבר כאשר מנהל לשכתו של ראש הממשלה יורם טרובויץ`, ויועצו המדיני של אולמרט שלום תורג`מן חזרו מביקור חשאי בוושינגטון, שם נאמר להם, כי נשיא ארצות הברית ג`ורג בוש החליט כי אין להמתין עוד למילוי סעיפי מפת הדרכים, ולהפסקת פעולות הטרור של הפלסטינים, ויש לגשת מיד למשא ומתן ישיר בין ישראל והפלסטינים על המסגרת להסכם קבע. האמריקנים אמרו גם לנציגים הישראליים כי לא משנה אם תקום ממשלה פלסטינית בראשות החמס, או כל ממשלת אחדות פלסטינית אחרת, וכי בכל מצב על ישראל לנהל את המשא ומתן עם אבו מאזן. כן נאמר לשליחים הישראלים, כי על ראש הממשלה אהוד אולמרט, כלומר על ישראל, ולא על הפלסטינים או על הערבים לעשות את הצעדים המדיניים הראשונים במהלכים אלה. זו הסיבה מדוע בישיבת הממשלה ביום א`, אמר אולמרט כי אנו שוקלים ברצינות את תוכנית השלום הסעודית משנת 2002, בשעה שהוא ידע כבר משליחיו לוושינגטון, כי הסעודים הודיעו לבית הלבן כי אין לצפות לשום התפתחויות או שינויים ביוזמת השלום שלהם בוועידת הפסגה הערבית שתתכנס בסוף מרס בריאד. במילים אחרות, אולמרט הסכים לוותר על מפת הדרכים כולל הפסקת הטרור, על שינויים בתוכנית השלום הסעודית, ואימץ את הגישה האמריקנית התומכת ללא סייג עכשיו בעמדה הערבית.
המקורות שלנו מדווחים כי כתוצאה מהתפתחויות אלה, היה יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן האיש אשר הכתיב בפגישה במעונו של ראש הממשלה הישראלי, את קצב, את תוכן, ואת תוצאות הפגישה בינו ובין אולמרט.
את רובה של הפגישה בין השניים תפס ההסבר של אבו מאזן מה יהיו המהלכים הבאים, לאחר שכנועו של הנשיא בוש, על ידי הסעודים והירדנים, לוותר על מיליו תנאי מפת הדרכים, ואיך הוא רואה את ביצועם.
להלן פירוט 6 הנקודות העיקריות בדבריו של אבו מאזן.
1. השלב הראשון שצריך להתבצע בימים הקרובים הוא הכרזה וקיום הפסקת אש הדדית ברצועת עזה. כמובן שאבו מאזן איננו יכול להתחייב להפסקת ירי טילי הקסאם או התקפות טרור אחרות הבאות מהרצועה. אולם זה לא מפריע לאבו ממאזן לדרוש התחייבות ברורה מאולמרט כי צה"ל לא יתקיף את הרצועה. זו הסיבה מדוע מיד לאחר הפגישה בין אולמרט ואבו מאזן החלו כלי תקשורת ישראליים, ביוזמת גורמים צבאיים וביטחוניים, לדבר בפתאומיות על מצב כוננות צבאית באזורים הגובלים ברצועת עזה.
הפסקת אש `נוסח אבו מאזן` פירושה לא רק המשך ירי הקסאמים, אלא גם מתן אפשרות לחמס ולג`יהאד האיסלמי לסיים את הקמת מערכי הטילים, המוצבים, המנהרות, והבונקרים המבוצרים שהם בונים עתה בקדחתנות ברצועת עזה, ללא כל הפרעה.
2. אבו מאזן אמר שהוא יעשה `ככל יכולתו` להביא לשחרורו של גלעד שליט, אולם לא נתן כל התחייבות ברורה בנושא זה.
3. מיד עם הכרזת הפסקת האש ההדדית ברצועה, ישראל והפלסטינים יתחילו במשא ומתן מהיר על הרחבת הפסקת האש מהרצועה לגדה. הפירוש המעשי של הפסקת אש זו, באם תושג, תהייה הפסקת פעולות צה"ל בגדה המערבית. צה"ל ואמ"ן מזהירים את ראש הממשלה אהוד אולמרט כי הפסקת פעולות אלה של צה"ל, יביאו לחידוש פעולתן של רשתות המתאבדים הפלסטנים, ולהצבתם של מערכי טילי קסאם וטילים אחרים מול הערים הישראליות בשומרון, בשרון, ובאזור ירושלים.
4. תונהגנה הקלות נוספות בהגבלות הביטחוניות הקיימות היום על הפלסטינים בגדה המערבית.
5. לקראת אמצע השנה, בחודשים מאי או יוני 2007, יחל משא ומתן בין ישראל והפלסטינים על קביעת המסגרת של הסכם קבע בין שני הצדדים. במילים אחרות, אבו מאזן השיג את שאיפתו/ מטרתו הישנה לדלג על סעיפי מפת הדרכים ולגשת מיד לדיון בהסכם הסופי.
6. אבו מאזן הביע תיקווה, כי במקביל לנכונות שישראל תפגין במו"מ עם הפלסטינים, יחלו מדינות ערב והאיסלם המתונות כמו ערב הסעודית, פקיסטן, מאלזיה, ואינדונזיה במשא ומתן עם ישראל על כינון קשרים דיפלומטיים וכלכליים גלויים אתן.
המקורות של תיקדבקה מוסרים כי במשך כל השיחה בין ראש הממשלה אהוד אולמרט ואבו מאזן לא עלה נושא החמס והשאלה כיצד כל מהלכים אלו יתבצעו כאשר בראשות הממשלה הפלסטינית עומד מנהיג החמס איסמעיל הנייה? כמו כן לא עלתה השאלה כיצד ועל איזה בסיס יתקיימו המגעים בין ישראל והמדינות הערביות והמוסלמיות, כאשר כבר עכשיו ברור כי סעודיה נסוגה מדבריה כי היא תכניס שינויים ביוזמת השלום שלה לקראת וועידת הפסגה הערבית.