אושרי עוז בן 35, מהוד השרון, נהרג בשדרות מפגיעה ישירה של טיל קסאם.

תיקדבקה: הרוג בן 36, בפגיעת טיל קסאם ביום א' 27.5 בבוקר, ליד בריכת השחייה של שדרות. הטיל פגע במכוניתו של ההרוג. על העיר נורו הבוקר 5 טילים. זה הוא ההרוג השני בשדרות מפגיעה של קאסם במכונית תוך שבוע. הפלסטינים פתחו באש על כוחות צה"ל המוצבים בצפון הרצועה בתוך השטח הפלסטיני. במוצאי שבת, פיגוע ירי בירושלים באזור שיח' סעיד ליד ארמון הנציב. אש נפתחה מהמארב על מאבטחי גדר ההפרדה וכוחות מג"ב בעוטף ירושלים. ישנם 2 פצועים. 1במצב קשה. 1במצב בינוני . פלסטיני שנקלע לחילופי האש הרוג. 2 המחבלים, פלסטינים תושבי ג'באל מוכבר הנמצא בסביבה, ונושאי תעודות זהות ישראליות, נהרגו מאש כוחות הביטחון שהשיבו אש. קודם לכן דיווחנו:
בלעדי ומיוחד למקורות הצבאיים של תיקדבקה: החמס החל משתמש בטילי קסאם חדשים בעלי ראש נפץ גדול יותר המורכב מחומר נפץ תקני. הדבר מאפשר לחמס לירות מספר טילים מצומצם יותר הפוגעים במטרות מיושבות בדיוק ובעוצמה רבים יותר, ומפזרים רסיסים למרחקים גדולים, כאילו המדובר בהתפוצצות של פצצת מצרר. השימוש בחומר הנפץ התקני מאפשר לחמס לירות את הטילים מטווחים ארוכים יותר. בימים האחרונים הופסק ירי הטילים מצפון הרצועה, שם חוליות השיגור היו חשופות לחיל האוויר הישראלי. עתה, יורה החמס את הטילים מתוך מחנות הפליטים שבעיר עזה, דבר שאינו מאפשר לחיל האוויר לפגוע בחוליות המשגרים. זו הסיבה מדוע חיל האוויר מתרכז בפגיעה באנשי החמס שנעים מאזור אחד לשני בעזה ובמוצבים שלו. את התוצאה של השימוש בטילים החדשים אפשר היה לראות בליל שבת (יום ו' 25.5), כאשר טיל אחד שפגע בשכונת נווה אשכול בשדרות הסב נזקים כבדים ביותר לבית בן 4 קומות, ונזקים קשים לבתים ומכוניות מסביב. לא הייתה דירה אחת בבית שלא נפגעה. תקרות וקירות רבים בתוך הדירות נפגעו מרסיסים. תריסים, דלתות, וחלונות, כולל פנימיים, נעקרו ממקומותיהם. כל הזכוכיות בבנין נופצו. הבניין בן 4 הקומות נראה כאילו נפגע מהפצצה אווירית כבדה. כתוצאה מהתפוצצות הטיל היו 4 פצועים קל שפונו לבי"ח 'ברזילי' באשקלון, ו- 10 נפגעי חרדה.
במשך הלילה, יום ו' ובשבת לפנות בוקר, תקף חיל האוויר 6 מטרות ברחבי הרצועה. צה"ל הודיע כי הותקפו מטרות הקשורות 'לשרשרת הירי של הטילים'.
בין המטרות שהותקפו היה מוצב של כוח 17 המשמר הנשיאותי של יו"ר הרשות אבו מאזן, דבר המראה, כי גם הכוחות של יו"ר הרשות, הנלחמים נגד החמס, ואשר כביכול צריכים להביא להפסקת ירי הטילים, משתפים פעולה עם החמס בירי הטילים על ישראל.
זו הסיבה העיקרית, מדוע כל המגעים בין הקבוצות הפלסטיניות עצמן, ובין המצרים לפלסטינים, שהתקיימו ביום ו' ויימשכו בשבת 26.5, לא יביאו להפסקת ירי הטילים. גם העובדה כי שר המודיעין המצרי הגנרל עומר סולימן הזמין לקהיר את נציגי הארגונים הפלסטינים השונים לא לפגישה משותפת, אלא לפגישות נפרדות, מצביעה על כך, כי לא למצרים ולא לדרגים המדיניים בארגונים הפלסטינים, העומדים להשתתף בשיחות בקהיר, יש השפעה כל שהיא על ראשי הזרוע הצבאית של החמס האחראית על ירי הטילים. כל מה שהמצרים מנסים לעשות, הוא ניסיון להרוויח זמן, במטרה לשקם את מעמדם ברצועת עזה, מעמד שהתערער לגמרי.

Print Friendly, PDF & Email