'אטוםטרואיאקספורט' Atomstroiexport, החברה הרוסית הבונה את הכור הגרעיני האיראני בבושייר, מזרימה מאות עובדים נוספים מרוסיה כדי לאפשר את התחלת פעולתו.
המקורות האיראנים ובמוסקבה של תיקדבקה מדווחים כי החברה עורכת בימים אלה גיוס נרחב של מאות מהנדסים וטכנאים בכורים הגרעיניים הרוסיים, ומציעה להם משוכורות גבוהות במיוחד, כדי שיצאו לאיראן לתקופה קצרה במטרה לסיים את בניית הכור האיראני עד אמצע 2009, כלומר עוד כ-6 חודשים.
כיום עובדים בבניית הכור הגרעיני האיראני בבושייר 1600 מהנדסי וטכנאי גרעין רוסיים. 'אטוםטרואיאקספורט' מצויה כיום במסע גיוס של 500 עד 600 עובדים נוספים, במטרה לסיים במהירות את בניית הכור האיראני ולהפעילו.
דובר החברה אמר בימים האחרונים, כי הטכנולוגיה העיקרית של הכור כבר הותקנה, ועתה הגיע הזמן לסיים את עבודות הבנייה.' ציטוט המקור: The main technology for the station has already been installed, so the construction work is being that should be concluded is getting under way.
הדובר הוסיף ואמר, 'כי השלב הזה ( של הפרויקט הגרעיני) בו מכינים את התחלת הפעלתו של הכור הגרעיני, דורש מאתנו (החברה הרוסית) להגדיל את מספר העובדים הרוסיים בכור מ-1600 לפחות ל-2000 עובדים'. ציטוט המקור: This new phase of the project which involves readying the nuclear reactor for start up requires that staff number to increase to more than 2,000 workers from the current 1,600
המקורות של תיקדבקה מציינים,כי זו הפעם הראשונה שהרוסים מודיעים, כי הכור שמוסקבה בונה עבור האיראנים בבושייר מוכן למעשה להפעלה.
ראש החברה הרוסית 'אטוםטרואיאקספורט', סרגיי קירילנקו Sergei Kiriyenko מי שהיה בעבר ראש ממשלת רוסיה, והנחשב במוסקבה וטהרן, לשליחו האישי של ראש ממשלת רוסיה ולדימר פוטין לנושאי הכור הגרעיני האיראני, ביקר ביום ה' 27.11 בטהרן, ודן עם אנשי הוועדה לאנרגיה גרעינית האיראנית בהשלמת עבודות הבנייה של הכור, וחזר והבטיח להם כי הכור יופעל בחודשים הקרובים.
במרוצת השנה האחרונה (2008), אמרו מקורות רוסיים כי הכור הגרעיני בבושייר יופעל או בסוף 2008 או בחודשים הראשונים של 2009, כלומר תוך 4-3 החודשים הבאים.
המקורות שלנו מציינים, כי הפעלת הכור הגרעיני בבושייר, תאפשר לאיראנים להפיק ממנו פלוטוניום לבניית פצצות גרעינית.
אם אכן הכור יושלם ויופעל כפי שהרוסים אומרים, יוכלו האיראנים לייצר נשק גרעיני בשני מסלולים. מסלול האורניום המעושר, ומסלול הפלוטוניום.
עד עכשיו ההערכה המודיעינית האמריקנית והישראלית הייתה כי בעוד מסלול העשרת האורניום האיראני מתקדם במהירות, הרי מסלול הפקת הפלוטוניום לייצור נשק גרעיני באיראן מפגר אחריו בהרבה. עתה מתברר כי הערכה זו לא הייתה נכונה.