איזה סוג של הכרעה פוליטית/אישית יביא סיבוב הבחירות הכלליות מס' 3? ומה יהיה אחוז הנמנעים?
ביום שלישי 3.3 לפנות בוקר כאשר תוצאות הבחירות הכלליות בישראל תהיינה פחות או יותר ברורות יהיה אפשר לדעת מלבד העובדה מי ניצח בסיבוב השלישי של בחירות כלליות בישראל תוך שנה אחת ומי הפסיד, אבל גם אפשר יהיה לדעת כמה בעלי זכות בחירה נמנעו מללכת להצביע בגלל שתי סיבות עיקריות:
1. לא היה להם מועמד מתאים עבורו הם יכלו/רצו להצביע. מלבד הפן האישי, אין כמעט הבדל בין מה ש'הליכוד' ו'כחול לבן' מציעים, או למען הדיוק אינם מציעים לבוחרים. לכך נוספה העובדה שמלבד היעלמותה של מפלגת מרכז ישראלית, עם התפוררותה של מפלגת 'העבודה', גם השמאל הישראלי המשיך בהתפוררותו, כאשר אלה משאירים מאחוריהם חלל פוליטי ריק.
בפוליטיקה הישראלית קיימים היום מחנה הימין על גווניו השונים, ומחנה ימין-מרכז. אין אלטרנטיבה שלטונית.
2. הבעת שאט נפש וגועל עמוק ממערכת הבחירות המלוכלכת ביותר שנערכה אי פעם בתולדות ישראל. מי שהאזין בימים האחרונים לדיווחים של הפרשנים השונים הבין רק דבר אחד. כל אחד הופיע לפני המיקרופון שהוא מצויד בתחמושת מלוכלכת שסופקה לו על ידי גורמים אינטרסנטיים ששופכים רפש אחד על השני. השיח הפוליטי הפך למסע הרס/ארס אישי שרובו היה מובן רק לאלה המשמיעים אותו.
אין ספק, אפילו בקרב יריביו/אויביו, כי בשבועיים האחרונים הצליח ראש הממשלה ומנהיג 'הליכוד' בנימין נתניהו להוציא את יריבו העיקרי מנהיג 'כחול לבן' בני גנץ משיווי משקלו הפוליטי כשהוא מנחית כל כמה ימים מכה חדשה עליו ועל מפלגתו.
מה שנתניהו לא הצליח להשיג בניהול מערכת בחירות חיובית, הוא עשה זאת בדרך שלילית.
את התוצאה של מתקפה מרוכזת זו אפשר לראות במשאלי דעת הקהל האחרונים שמעניקים לנתניהו יתרון ברור על פני גנץ. מערכת הבחירות של 'כחול לבן' אשר נוהלה בצורה חובבנית מתוך ביטחון עצמי לא עמדה בלחץ של נתניהו והתפוררה, כאשר הלך והתברר כי את המפלגה הזאת מנהלים אנשים שאינם פוליטיקאים.
מה שהבוחר הישראלי ניסה לומר בשתי מערכות הבחירות האחרונות, לפני שהוכרז על סיבוב מס' 3 הוא שישראל זקוקה לממשלת אחדות לאומית, אולם הפוליטיקאים הישראלים החליטו להשתמש במושג 'אחדות' רק לשם השגת מטרותיהם האישיות ולכן נכשלו. אפילו אם נתניהו ו'הליכוד' ינצחו בבחירות וייצאו כמפלגה הגדולה ביותר בישראל שעליהם יוטל תפקיד הרכבת הממשלה החדשה עדיין לא ברור באם הם יצליחו להוציא את ישראל מהמשבר הפוליטי בו היא נמצאת.
קודם כל ישנה השאלה באיזה רוב הם, ומפלגות הימין התומכות בהם יזכו, והאם הוא יוכל לספק להם בסיס פוליטי רחב שעליו תבסס הממשלה החדשה. בהתפתחות כזו אחד התפקידים המרכזיים של הממשלה החדשה יהיה להתחיל במלאכת השיקום של החיים והשיטה הפוליטית הישראלית.
אולם בטרם נספיק להתאושש מתוצאות הבחירות וכבר נעמוד בפני פתיחת משפטו של ראש הממשלה נתניהו בשלושת תיקי השוחד והפרת אמונים בהם הוא מואשם.
נתניהו מכריז בימים האחרונים, כי הוא לא יבקש חנינה, או עסקת טיעון, אבל הוא גם איננו מודיע כי יופיע ויעמוד בפני בית המשפט. במילים אחרות, גם לאחר הבחירות המערכה הפוליטית/משפטית הזו בינו ובין מערכת המשפט תימשך.