איטליה: להפסיק מיד את המלחמה בלוב. הישג לקדאפי. מכה קשה לנאט"ו, בריטניה, וצרפת

בהתפתחות דרמטית ביום ד' 22.6, קראה איטליה, אחת מהמשתפות העיקריות במלחמת נאט''ו נגד מועמר קדאפי, להפסיק מיד את כל פעולות המלחמה בלוב, ולהתחיל להזרים למדינה זו עזרה הומניטארית.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי מאחר וכ-90 אחוז מהתקיפות האוויריות של נאט''ו על מטרות בלוב, וכמעט כל הפעולות הכרוכות באכיפת אזור האסור לטייס מעל לוב, מתבצעות מבסיסי אוויר וממפקדות מבצעיות הממוקמים באיטליה, פירוש הכרזה זו היא הפסקת מלחמת נאט''ו במועמר קדאפי. גם אם בריטניה וצרפת תמשכנה בהתקפות, צרפת מעל נושאת המטוסים היחידה שברשותה, שארל דה-גול, ובריטניה מהבסיסים האוויריים בקפריסין, תהייה זו פעולה צבאית מצומצמת שלא תוכל להכריע את קדאפי.
עוד מציינים המקורות שלנו כי הדרך היחידה להמשיך עתה את המלחמה בקדאפי היא,  אם ממשל הנשיא אובמה יודיע כי ארה''ב דוחה את ההודעה האיטלקית וכי היא מחדשת את פעילותה הצבאית נגד לוב בהיקף מלא כפי שעשתה בשבועיים הראשונים במלחמה בלוב בין ה-19.3 וה-4.4, כאשר אוניות מלחמה אמריקניות טילי טומהוק, ומטוסים אמריקנים הפציצו מטרות בלוב. במצב הפוליטי השורר כיום בוושינגטון, בהם רבים מחברי הקונגרס והסנט מתנגדים למעורבות במלחמה בלוב, אין סיכוי כי תתקבל החלטה כזו.
המקורות של תיקדבקה ברומא מציינים, כי ראש ממשלת איטליה סילוויו ברלסקוני, קיבל את החלטתו להפסיק את המלחמה בקדאפי בגלל שלוש סיבות:
1. עיתוי נכון מזווית הראייה הפוליטית שלו. ברלסקוני בחר את יום ד' 22.6 להטיל את הפצצה המדינית-צבאית הזו, מפני שמאוחר יותר יודיע בוושינגטון הנשיא באראק אובמה על התחלת הוצאת הכוחות האמריקנים מאפגניסטן. אם ארצות הברית מרשה לה לעצמה להתחיל לסיים את מעורבותה במלחמה באפגניסטן, איטליה יכולה להרשות לעצמה להתחיל לסיים את מעורבותה במלחמה בלוב.
2. ברלסקוני הקשיב יותר ויותר לדברים של המפקדים הבריטים והצרפתים של הכוחות הנלחמים בקדאפי, אשר כמה מהם אמרו בצורה הבוטה והישירה ביותר בימים האחרונים, כי צבאות בריטניה וצרפת אינם יכולים לשאת יותר בנטל המשימות המבצעיות שמלחמה כזו דורשת, והם יוכלו להמשיך להלחם רק עד סוף הקיץ, כלומר סוף אוגוסט, התחלת ספטמבר.
ברלוסקוני החליט להוציא את איטליה מהמלחמה, בטרם בריטניה וצרפת תאלצנה לנקוט בצעד דומה. תיקדבקה היו בין אמצעי התקשורת הבודדים, אם לא היחיד, במערב שבשלושת החודשים האחרונים דיווח כי אין ביכולתם של נאט''ו, בריטניה, וצרפת, להכריע את המלחמה נגד קדאפי. המקורות הצבאיים של תיקדבקה דחו כבר מהתחלת המלחמה את דיווחי נאט''ו כי ימיו של קדאפי ספורים, כוחותיו מוכים, וכי המורדים מתקדמים לעבר טריפולי. דיווחים אלה סתרו את מה שהתרחש באמת בשטח.
3. מצבה הכללי של אירופה, והמשבר הכללי המאיים על איטליה. הצירוף של כשלון מלחמת נאט''ו בקדאפי והתמוטטות הנמשכת של גוש היורו, הביאו את ברלסקוני לדעה כי הדרך היחידה להציל עתה את איטליה מלהיסחף במשבר הכלכלי הקשה הזה, היא קודם כל להפסיק את המלחמה בלוב. צעד שני, לשקם את תעשיית הנפט הלובית הפגועה, ממנה איטליה קבלה בעבר למעלה מ-33 אחוז מצרכיה בנפט, לחדש את ייצוא הנפט הלובי, ולחדש את הקשרים הכלכליים שבין רומא לטריפולי.
בהצבעת אמון ביום ג' 21.6 בפרלמנט האיטלקי, בה ברלוסקוני זכה, הוכנס כבר סעיף האומר כי באיטליה יבוצעו קיצוצי מס, ביחד עם הפסקת מעורבותה של איטליה במלחמה בלוב. אם סעיף זה לא היה מוכנס, ברלסקוני לא היה זוכה בהצבעת האמון.
לאחר שברלסקוני, נואש ממנהיגי המורדים ומיכולתם להקים איזה שהם מנגנוניים שלטונים המסוגלים לפעול לפחות באזורים שבהם הם שולטים, החליט כי הגיע העת לחזור אל הברית שהייתה לו עוד בתחילת 2011 עם מועמר קדאפי.

Print Friendly, PDF & Email