איך ארצות הברית וישראל השלימו עם פיתוח הפצצה הגרעינית האיראנית מבלי לעשות דבר.
תיקדבקה: 'הניו יורק טיימס' מפרסם ביום א' 11.1, כי הנשיא בוש דחה בקשות ישראליות לציוד תדלוק מתקדם למטוסים, לפצצות חודרות בונקרים, ולרשות לטוס מעל עיראק כדי לתקוף את מתקני העשרת האורניום האיראנים בנטאנז.
העיתון מציין, כי עד היום לא ברור לגורמים אמריקנים באם ישראל באמת עמדה לתקוף את המתקנים האיראנים, מאחר וגם ירושלים הגיעה למסקנה כי ישראל איננה יכולה לעצור את פיתוח הפצצה הגרעינית האיראנית, וכי התקפה ישראלית על המתקנים הגרעינים תסב להם נזק חלקי בלבד.
לפי הפרסום גם הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי אמר לראש המטות המזוינים האמריקנים האדמיל מייק מולן כי התקפה ישראלית על מתקני הגרעין תעצור את התוכנית הגרעינית האיראנית ללא יותר מאשר שנתיים עד שלוש.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים כי לפרסום הזה 'בניו יורק טיימס' ישנן 4 מטרות מרכזיות.
1. להראות לאיראנים עד כמה ארצות הברית פעלה לריסון ישראל, וכי יש לטהרן מה לדבר עם הממשל החדש של באראק אובמה.
2. כמה ימים ספורים לפני צאתו של הנשיא ג'ורג בוש את הבית הלבן להביא לפני דעת הקהל האמריקנית והישראלית סיכום של מאמציו של הנשיא היוצא לעצור את פיתוח הפצצה האמריקנית. אחרי הכול היה זה ג'ורג בוש אשר הבטיח כמה פעמים במשך 8 שנות כהונתו כי הוא לא יעזוב את הבית הלבן מבלי לפתור את בעיית הגרעין האיראנית. עתה ברור כי הוא עוזב את הבית הלבן לא רק מבלי למלא את הבטחתו, אלא אפילו מבלי להתקרב למילוייה.
3. להציג את תוכנית הגרעין האיראנית כבלתי ניתנת לפגיעה לא מהתקפה אווירית, ולא מחדירה מודיעינית, המתבררת כבלתי אפשרית.
4. מטרה אחרת של הפרסום היא להציג את שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס העומד להמשיך בתפקידו גם בממשלו של הנשיא באראק אובמה כאיש השקול בנושא הגרעין האיראני. אולם מעבר לכך, מציינים המקורות שלנו, הפרסום 'בניו יורק טיימס' מראה איך המנהיגים והמודיעין הישראלי נכשלו בעצירת תוכנית הגרעין האיראנית, ולכל הדיבורים שלהם על סנקציות נגד איראן, וכי על הקהילה הבינלאומית למוטל לעצור את איראן, לא היה שום בסיס ואחיזה במציאות.
העיתון מדווח, כי שני שיקולים עיקריים הנחו את הנשיא ג'ורג בוש לסרב לבקשות הישראליות.
א. הערכה אמריקנית כי תקיפה ישראלית כזו על איראן תביא לידי פריצתה של מלחמה מזרח תיכונית חדשה בה ארצות הברית תהייה מעורבת.
ב.ההערכה בוושינגטון הייתה כי בתגובה למתן רשות אמריקנית לחיל האוויר הישראלי לטוס בדרך לאיראן מעל המרחב האווירי העיראקי ממשלת עיראק תדרוש את הוצאת המיידית של הכוחות האמריקנים המונים 140.000 חיילים מעיראק.
'הניו טיימס' חושף, כי במקום מתקפה ישירה על המתקנים הגרעיניים האיראנים פנה הנשיא בוש בתחילת 2008 אל סוכנות הביון האמריקנית המרכזית ה-CIA, והורה לה להכין תוכנית פעולה חשאית אשר תפגע במתקני העשרת האורניום ופיתוח הנשק הגרעיני האיראני, ותביא לידי האטת ודחיית המועד בו האיראנים ישיגו נשק גרעיני.
פקידים אמריקנים המכירים את פרטי התוכנית הסודית אמרו כי היא הייתה צריכה להיות מבוססת על חדירה אמריקנית לתוך מערכות החשמל, המחשבים, ומערכות טכנולוגיות אחרות המעורבות בפיתוח הנשק הגרעיני האיראני. אולם מקורות אחרים הדגישו כי תוכנית חשאית זו לא הייתה יותר מאשר החלפת רעיונות והכנת מסמכים על אפשרויות הפעולה הפתוחות בפני המודיעין האמריקני בתחומים האלה. העיתון טוען כי הנשיא בוש עומד להעביר תוכניות אלה לעיונו של הנשיא הנבחר באראק אומבה.
אולם פקידים אמריקנים הגדירו תוכניות אלה כלא יותר מאשר 'ניסויים מדעיים' ציטוט: science experiments, כלומר אינם מעשיים.
עיקר תשומת הלב של המודיעין האמריקני התרכזה סביב המדען האיראני פרופ' מוחסן פאקריזאדה Mohsen Fakerizadeh, העומד בראש מכונים גרעיניים איראניים 'פרויקט 110' ו'פרויקט 111'. לפי דוחות של הוועדה לאנרגיה גרעינית ליד האו"ם ה-IAEA בווינה, אלה הם שני הפרויקטים האיראנים בהם פרופ' מוחסן פאקריזאדה עוסק בבניית פצצה גרעינית, והתאמתם של ראשי חץ גרעיניים לטילים. מעקב מודיעני אחר שני פרויקטים אלה העלאה כי נערכו בהם ניסיון לשיגור טילים שראשי החץ שנשאו התפוצצות בגבוה של 650 יארד מעל האדמה, הגובה בו התפוצצה הפצצה הגרעינית האמריקנית מעל הירושימה ב-1945, במלחמת העולם השנייה. 'הניו יורק טיימס' גם קובע כי הסנקציות הכלכליות על איראן אף פעם לא עבדו. הסנקציות היו כל כך איטיות שאף פעם לא הדביקו את קצב הפיתוח הגרעיני האיראני.