איך טהרן ודמשק הפכו לצחוק את ההסכם לפירוק הנשק הכימי הסורי. הקימו קו ייצור לפצצות כלור ממכלים סיניים

נשיא צרפת פרנסואה הולנד, אמר ביום א' 20.4, כי נשיא סוריה בשאר אסד ממשיך להשתמש בנשק כימי, למרות שעדיין אין הוכחות חותכות לכך. the Syrian leader had continued to use chemical weapons on the front line, though he added definite proof had not yet been established.
אם נשיא צרפת היה צריך הוכחות לכך, הוא יכול היה לפנות  אל שר הביטחון הישראלי משה (בוגי) יעלון, אשר כבר ב-7 באפריל אמר, כי משטר אסד השתמש בנשק כימי ב-27 למרס. גם חוגים אחרים במערכת הביטחון הישראלית חזרו על מידע זה, אולם וושינגטון החליטה להתעלם ממנו כאילו הדברים לא נאמרו. במצב כזה ברור, כי ההתקפות הסוריות בנשק כימי נמשכות ללא הפרעה.
לעומת דברי נשיא צרפת הולנד, ודברי יעלון, שלא זכו להבלטה רבה, זכו לפרסום רב ביום א' דבריה של הדיפלומטית ההולנדית זיגריד קאאג Sigrid Kaag, שהיא המתאמת מטעם האו''ם לפירוק הנשק הכימי הסורי the special coordinator of the joint mission of the U.N. and the OPC שאמרה, כי עד עכשיו פונו מסוריה 80 אחוז מהנשק הכימי, שעל פירוקו הוחלט בהסכם שהושג בין שרי החוץ של ארה''ב ורוסיה, ג'ון קארי וסרגי לברוב. אם קצב פינוי זה יימשך, אמרה הדיפלומטית ההולנדית, תעמוד דמשק בלוחות הזמנים שנקבעו על ידי מועצת הביטחון, והיא תפנה את כל הנשק הכימי שלה עד 27 באפריל, כלומר בעוד שבוע.
בכך מגיעה האטימות והצביעות של האו''ם, ושל ממשלי אובכמה ופוטין, לשיאים חדשים.
איך אפשר להכריז כי דמשק תעמוד בלוחות הזמנים של פירוק הנשק הכימי, כאשר אלפי סוריים, ביניהם נשים וילדים רבים, ממשיכים להיות מותקפים כמעט כל יום בנשק כימי, כאשר או שהם נהרגים, או שהם נשארים נכים מחסור בטיפול רפואי ותרופות מתאימות?
לפני 10 יום ב-11 לאפריל, הטילו מטוסים סוריים על הכפר זיתא ליד חמה Kafr Zita near Hama, את הנשק הכימי האיראני-הסורי החדש, שהוא מיכלי גז כלור, המיוצרים בשנחאי שבסין, שהוצמדו להם מרעומי חומר נפץ  Chinese manufactured chlorine gas canisters rigged with explosive detonators.
חוגי מודיעין בריטיים וצרפתים מדווחים, כי מאז בוצעו לפחות עוד ארבע הפצצות כאלה באידליב בצפון סוריה ובחומס, ובפרברים חרסתה וג'ובאר Harasta and Jobar, ליד דמשק.
במילים אחרות, במשך עשרת הימים האחרונים, בוצעו בסוריה לפחות שלוש התקפות בנשק כימי. כלומר, קצב ההתקפות בנשק כימי בסוריה גבר, ועתה הן מתבצעות אחת לשלושה ימים.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מוסרים, כי מכלי הגז הסיניים, נקנו על ידי חברת איראנית באמצעות אתרי אינטרנט סיניים הפועלים מהעיר הנגזאו  Hangzhou, במזרח סין. אתרים אלה מציעים מכלי גז כאלה מתוצרת שנחאי, במחירים (שלפני הובלה) של כ-1,000 דולר לטון, כאשר הם מתחייבים לספק מכלים אלה החל מהזמנת מינימום של 50 מכלים, עד להזמנה של 30,000 מכלים.  המקורות שלנו מוסרים, כי החברה האיראנית הזמינה וקבלה עד עכשיו כ-10,000 מכלי גז מיוחדים סיניים. המכלים ממולאים באיראן בגז כלור טהור המשמש לצרכים תעשייתיים, בין השאר לניקוי בריכות שחייה, ולייצור חומרים לניקוי במשקי הבית.
לאחר שהמכלים ממולאים באיראן, הם מועברים במטסי תובלה צבאיים איראניים לנמל התעופה הבינלאומי בדמשק, שם טכנאים איראניים מרכיבים עליהם את מרעומי הנפץ, ומעבירים אותם לידי חיל האוויר הסורי. תפקידם של המרעומים הוא לפרוץ נקב במכילים כדי שהכלור ישתחרר ויתפזר. 
השימוש בכלור  chlorine, כנשק במלחמה אסור לפי אמנת השימוש בנשק כימי מ-1925- the 1925 Chemical Weapons Convention, לאחר שצבא גרמניה השתמש בו בצורה נרחבת ביותר בעת מלחמת העולם הראשונה, כשהוא גורם למאות אלפים של הרוגים ופצועים.
אח''כ האיראנים אומרים בפורומים בינלאומיים, וממשלי אובמה ופוטין מקבלים זאת, כי קיימת פתאווה מ-2004 של האייטוללה עלי חמנאי, האוסרת על השימוש בנשק להשמדה המונית! 
האפיזודה המקאברית הזו של שימוש נרחב בנשק כימי בסוריה, בשעה שפקידי האו''ם טוענים, כי הולכת ונשלמת הוצאת הנשק הכימי מסוריה, מעלה שלוש נקודות נוספות הקשורות לעתיד ביטחונה של ישראל.
1. הצמרות המדיניות, הצבאיות והמודיעיניות במערב ובמזרח התיכון יודעות, כי הרשימות הסוריות לפיהן האו''ם מפרק ומפנה את הנשק הכימי מסוריה, כוללות במקרה הטוב ביותר רק 70 עד 75 אחוז מהנשק הכימי הנמצא בידיו של בשאר אסד. אולם כדי להוכיח כי הסכם ז'נווה של שרי החוץ האמריקני והרוסי ג'ון קארי וסרגיי לברוב עובד, קיים קשר של שתיקה לגבי 30 או 25 אחוז הנותרים.
2. הסיבה מדוע ממשל אובמה שותק ואיננו מתערב בקשר הסיני-איראני-סורי לאספקת וייצור פצצות כלור, היא חששו כי בתגובה לפרסום פומבי של המתרחש בתחום הנשק הכימי,  תנחנה סין ואיראן מכשולים-תטרפדנה  את המו''מ לקראת הסכם גרעיני סופי עם איראן, שהדיונים עליו יתחילו ב-5 למאי.  כפי שהמקורות שלנו חוזרים ומדווחים בחודשיים האחרונים, ממשל אובמה לא יניח לשום עובדה, או התרחשות, להפריע לחתימת ההסכם הגרעיני עם איראן.   
3. מזווית הראייה הישראלית, מה שמתרחש היום בתחום הנשק הכימי הסורי, יתרחש מחר בתחום הנשק הגרעיני האיראני. כמו שהאיראנים מצאו דרך עבור הסורים, לעקוף את כל ההסכמים והאמנות הבינלאומיות הנוגעות לנשק הכימי, כך הם ימצאו דרך לעקוף את כל ההסכמים הגרעיניים, שהם יהיו חתומים עליהם, ולהחזיק בנשק גרעיני.

Print Friendly, PDF & Email