איראן ביצעה את תרגיל הנ"מ הגדול ביותר מעודה. נועד להראות שטהרן מסוגלת להדוף תקיפה אמריקנית-ישראלית. גם מסר לאזרבייג'ן וללבנון, ולמעורבות הישראלית בהן
תרגיל הגנה אווירית הגדול ביותר שאיראן ערכה עד כה, בימים ג' וד' 13.10-12, היא התשובה האיראנית לאיומים הישראליות לתקוף אותה. התרגיל גם קשור לסכסוך ולמתיחות הצבאית בין איראן ואזרבייג'ן לגבי הנוכחות הצבאית-מודיעינית הישראלית ליד הים הכספי וגבולות איראן-אזרבייג'ן.
בתרגיל האיראני, ששם הקוד שלו היה 'מגיני השמים של המורשת האיסלמית' Defenders of Sky of Vellayat , הוצגו מערכות חדשות של טילי קרקע-אוויר. מערכת אחת הייתה סוללות טילי נ"מ מדגם 'חורדאד' Khordad air defense systems, המסוגלות לפעול נגד מטוסים, מזל"טים, טילים בליסטיים וטילי שיוט.
מפקד ההגנה האווירית האיראנית הבריגדיר-גנרל אליזערה סבאחיפארד Brigadier General Alireza Sabahifard אמר, כי המערכת הזו יוצרה כולה על חלקיה בתעשייה צבאית האיראנית, והיא פעלה בתרגיל בצורה חלקה ומוצלחת.
מערכת נ"מ חדשה נוספת שהופעל בתרגיל היו סוללות טילי 'ג'ושן ו חאתאם', air defense systems of Joshan and Khatam, שתוארו על ידי אחד ממפקדי ההגנה האנטי אווירית האיראנית, בריגדיר-גנרל קאדר רחמימזאדה Brigadier-General Qader Rahimzadeh , כיעילים ביותר נגד מטרות ממניכי טוס.
המפקד האיראני הוסיף ואמר, 'כי הערכות מדויקות של האיום בשמים ( על איראן ), הביא אותנו לפתח מערכות המתאימות לאיומים שקודם לכן לא הייתה לנו דרך להתמודד אתם', Accurate assessment of the perceived threats in the sky has led us to develop defense systems commensurate with threats, and today there is no threat that we have not thought of a way to deal with .
בתרגיל השתתפו עוד 6 סוגים שונים של מערכות טילי נ"מ שאיראן מייצרת: המדובר ב-ersad-16 Tabas, Khordad-3, Khordad-15, Majeed, and Dezfoul.
בתרגיל השתתפו גם מערכות המכ"ם לטווח ארוך של משמרות המהפכה וחיל האוויר האיראני long-range radar of the Quds Pulse Array of the Air Force of the Islamic Revolution Guard Corps , המסוגלים להבחין במטרות ממרחק של 500 ק"מ וגובה של 90,000 רגל.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי התרגיל נועד להראות את היכולת הצבאית של איראן לעמוד בפני התקפות של מטוסים וטילים בשלוש זירות מלחמה:
1. תקיפה אמריקנית, או ישראלית, של מתקני הגרעין.
2. החרפת המתיחות הצבאית בין איראן לאזרבייג'ן, והתדרדרותה למלחמה. ביום ד' סיכמו שרי החוץ של איראן חוסיין אמיר-עבדוללהיאן Hossein Amir-Abdollahian, ושל אזרבייג'ן ג'יהון באייראמוב ,Jeyhun Bayramov בשורה של שיחות טלפון בהולות לנסות ולפתור את הסכסוך ביניהן במשא ומתן שייפתח בקרוב.
3. להפגין עמדה מול ביקורה בלבנון של סגנית שר החוץ האמריקני, וויקטוריה נולאנד Victoria Nuland, ביום חמישי 14.10.
נולאנד הגיעה לביירות כדי לקדם את המדיניות של ממשל הנשיא ג'ו ביידן לשקם את לבנון, בעזרת מספר מדיניות ערב וישראל. למרות שחלק מדיוניה של נולאד בביירות נועדו לקדם מכירת גז ישראלי ללבנון דרך מצרים וירדן, בישראל התעלמו מהביקור הזה וייחסו את חילופי האש הכבדים בביירות באותו יום למשפט שהתקיים בקשר לפיצוץ נמל ביירות.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי הירי שיזם חיזבאללה בבירות ביום ה' היה יותר נגד הביקור של נולאד בביירות מאשר נגד התהליך המשפטי.