איראן הודתה כי יש לה עוד מתקן סודי שני להעשרת אורניום. ארה"ב: המתקן בתוך הר ליד העיר קום, ומותקנות בו 3000 צנטריפוגות. נחשפו שני אתרים באיראן בהם מפתחים ומנסים בסימולציה מרעומים לנשק הגרעיני האיראני

תיקדבקה:מקורות בארצות הברית, וליד הוועדה לאנרגיה גרעינית בווינה ה-IAEA, חשפו ביום שישי 25.9, כי במכתב שנשלח ביום ב' 21.9 ליו"ר הפורש של הוועדה מוחמד אל ברדעיי, חשפה איראן כי יש לה עוד מתקן להעשרת אורניום, מלבד המתקן בנאטאנז. קיומו של מתקן זה לא היה ידוע במערב, והוא פעל ללא כל פיקוח של IAEA. לא נמסרו פרטים היכן המתקן נמצא, ומה היקף העשרת האורניום שבו.
מארצות הברית נמסר, כי נשיא ארצות הברית באראק אובמה, נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, וראש ממשלת בריטניה גורדון בראון, יודיעו ביום ו' בעת פתיחת וועידת ה-G-20 בפיטסברג, כי איראן בנתה מתקן תת-קרקעי לייצור דלק גרעיני, וכי במשך שנים היא מנהלת תוכנית גרעינית צבאית סודית מקבילה לתוכנית הגלויה שלה.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מוסרים, כי הגילוי האיראני היא אחת
ההתפתחויות החמורות ביותר הקשורות לתוכנית הגרעין האיראנית, מכיוון שהיא מעידה כי כל החישובים עד כה של גופי המודיעין המערביים והישראלים, בדבר אומדני כמויות האורניום המעושר שישנם בידי האיראנים שאפשר להעשירם לאורניום לשימוש צבאי, היו מוטעים. הגילוי הזה, היזום על ידי איראן, מצביע על כך, כי בידי איראן יש כבר היום כמויות גדולות יותר של אורניום מעושר המתאימים לבניית נשק גרעיני. מומחי מודיעין מערביים מעריכים, כי אם עד עכשיו ההערכה המודיעינית הייתה שלאיראן יהיו עד סוף השנה כמויות מספיקות של אורניום לייצר 2 פצצות גרעיניות, עתה יש בידיה כמויות המספיקות לייצורן של 5 עד 6 פצצות גרעיניות.

המקורות שלנו מוסרים, כי בכך נוקטת טהרן בטקטיקה אשר שמות את דבריהם החוזרים ונשנים של נשיא ארצות הברית באראק אובמה, נשיא צרפת ניקולא סרקוזי, וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, על התוכנית הגרעינית האיראנית, ללעג. טהרן כל כך בטוחה עתה בעצמה, בניגוד לדיבורים המערביים והישראליים על חולשתה, עד כי איננה מהססת לחשוף בעצמה פרטים חדשים על תוכניתה הגרעינית הסודית.
במילים אחרות, איראן תגיע למפגש נציגיה עם נציגי 6 המעצמות באיסטנבול ב-1 לאוקטובר, מתוך עמדה חזקה של מעצמה גרעינית, בה המעצמות חייבות להכיר, ולא מתוך עמדת חולשה.
פרסום זה שם גם ללעג את מדיניותו של שר הביטחון אהוד ברק. ביום ה' 17.9 אמר ברק בראיון עיתונאי, כי 'איראן איננה מהווה איום קיומי על ישראל'. כאשר ברק נשאל על פשר הדברים, הוא אמר, כי 'כרגע', איראן איננה מהווה איום כזה.
ביום ה' 24.9, דיווחנו:שבע שנים מאז שהיו הראשונים שחשפו ב-2003, את המתקן להעשרת האורניום האיראני בנטאנז Natanz, חשפו ביום חמישי 24.9, אנשי המוג'הדין-חאלק, שוב בפעם הראשונה 2 אתרים, אחד 30 ק"מ מזרחית לטהרן, ואחד בטהרן עצמה, בה מהנדסי גרעין וחימוש צבאיים איראנים עוסקים בפיתוח ובניסוי באמצעות סימולציה של מרעומים לנשק גרעיני. זו הוכחה חותכת כי מנהיגי איראן משקרים כאשר הם אומרים כי תוכנית הגרעין שלהם היא למטרות שלום בלבד, וכי איראן איננה מפתחת נשק גרעיני.
שני האתרים האלה מנוהלים על ידי מיניסטריון ההגנה האיראני, והם נושאים את השם 'המרכז למחקר פיצוצים ותוצאותיהם'. ציטוט המקור:
Iran's ministry of defence called "Research Center for Explosion and Impact
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי כפי שב-2003 אנשי תנועת ההתנגדות האיראנית קבלו את החומר על נטאנז מסוכנות הביון האמריקנית המרכזית ה-CIA, ופרסמו אותו הרחק מוושינגטון בבריסל, כך אפשר וצריך להניח כי גם הפעם החומר על שני האתרים הגרעיניים הצבאיים האיראנים האלה, כולל צילומי האוויר שלהם, התקבלו מאותו מקור מודיעיני אמריקני, כאשר הפעם הם מתפרסמים בפריס.
זה לא מקרה בלבד, שחומר זה התפרסם בדיוק בשעה, בה הופיע הנשיא באראק אובמה במועצת הביטחון של האו"ם ואמר כי אם איראן או צפון קוריאה לא יפסיקו את התוכניות שלהן לפיתוח נשק גרעיני הן תצטרכנה לשאת בתוצאות. זה היה, עד כה, האיום האמריקני המפורש ביותר על איראן.
מהדי אברהשימצ'י Mehdi Abrishamchi, הנחשב האיש ה-3 בחשיבותו במוג'הדין חאלק, שהופיע ביום ה' בפריס, הוא אותו איש שהציג את החומר על נטאנז לפני 7 שנים בבריסל.
לדבריו: האיראנים קרובים מאוד לייצור מרעומים שהם חלקים חיוניים ביותר בכל פצצה גרעינית. ציטוט המקור:
the centres appeared to be close to being able to produce viable detonator systems that would be vital components in any nuclear bomb
מהדי אברהשימצ'י הציג בפני העיתונאים, את הכתובת המדויקת בטהרן שם נמצא אחד המתקנים הסודיים, ואמר כי זה הוא המקום בו האיראנים עורכים ניסויים בסימולציה במרעומים הגרעיניים.
האתר הגרעיני השני לדבריו, נמצא בכפר סנג'ריאן Sanjarian, הנמצא 30 ק"מ מזרחית לטהרן. במפעל בכפר האיראנים מרכיבים את חלקי המרעומים.

Print Friendly, PDF & Email