איראן החלה לייצר 1000 טילים מדגם סאג'יל Sejil II, ונערכת לייצור 500 משגרים ניידים.
המקורות הצבאיים והאיראנים של תיקדבקה: בניסיון לנצל את ההישג הצבאי של שיגור טיל ששני שלביו מונעים בדלק מוצק, בעל טווח של כ-2000 ק"מ המסוגל לפגוע בדייקנות רבה במטרה, (ב-20.5), החליטו האיראנים להפסיק את ייצור טילי השיאהב 3, המונעים בדלק נוזלי, ולגשת מיד לייצור מאות טילים המונעים בדלק מוצק.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי התוכנית האיראנית השאפתנית קבעה לעצמה מטרה לייצר 1000 טילי סאג'יל Sejil II, במשך 5 השנים הבאות. במילים אחרות כ-200 טילים בשנה. מומחים צבאיים מערביים סבורים כי כי אין לאיראנים קווי ייצור המסוגלים לייצר כמויות כאלה של טילים, והיא איננה מסוגלת לייצר יותר מאשר 10 עד 15 טילים בשנה. אולם מקור מודיעיני מערבי אומר, כי אם איראן תקציב את הכספים הדרושים לייצור כמויות גדולות של טילים, והמדובר במיליארדי דולרים, היא מסוגלת להגיע לייצור של קרוב ל-30 טילים בשנה.
ההבדל הגדול שבין טילים המונעים בדלק נוזלי כמו השיאהב 3, לאלה שמונעים בדלק מוצק הוא, כי כדי לשגר טיל המונע בדלק נוזלי יש להוציאו ממאגרים ולתדלק אותו במשך כמה שעות, דבר החושף את הטיל ואת ההכנות לשיגורו ללוויינים צבאיים אמריקנים וישראלים. לעומת זאת טיל המונע בדלק מוצק אפשר לשגר ללא הכנות מוקדמות. לוויינים צבאים, ואמצעי מעקב אחרים כמו מערכת המכ"ם האמריקנית המתקדמת נגד טילים FBX-T המוצבת בבסיס חיל האוויר נבטים בנגב, תוכלנה לזהות את השיגור הטיל סאג'יל Sejil II, רק לאחר שהטיל ישוגר ויהיה באוויר בדרך למטרה.
המקורות המודיעיניים והצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי האיראנים, נערכים עתה, בעזרתם של טכנאי טילים סיניים, גם לגשת לייצור משגרים ניידים לטילי ה- סאג'יל Sejil II. השילוב של טיל המונע בדלק מוצק המשוגר מכלי רכב נייד, תאפשר לאיראנים להשיג הפתעה מוחלטת בשיגור הטילים, מאחר שלווייני הריגול אינם מסוגלים לעקוב אחר כל המשגרים הניידים המוצבים בנקודות שונות המרוחקות זו מזו. כמו כן, הרכבת הטילים על משגרים ניידים מקשה מאוד על הפגיעה בהם מהאוויר.
המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי אין ספק שהאיראנים משקיעים את כל משאביהם ומאמציהם, לייצר בזמן קצר ובמהירות כמות גדולה של טילי סאג'יל Sejil II , דבר שיבטיח להם אפשרות של התגברות על מערכת טילי היירוט מדגם 'חץ', ופגיעה במטרות בישראל.
לפי החישובים האיראנים, וגם אלה של מומחי טילים מערביים, אם איראן תשגר היום בבת אחת כמה מטחים של עשרות טילי שיאהב3, וכמה טילי סאג'יל Sejil II, אל מטרות בישראל, תוכל מערכת טילי 'החץ' לפגוע רק בחלקם. כמה טילים איראנים יצליחו לחדור ולפגוע במטרות בישראל. אולם המומחים המערביים מציינים גם, כי בשלב זה אין לאיראנים את מספר המשגרים הדרוש להנחתת התקפה נרחבת כזו של טילים, אולם הם מזהירים, כי האיראנים מתקרבים במהירות לקראת יכולת כזו.
המקורות שלנו מציינים, כי התפתחויות אלה מצביעות על כך, כי ישראל ואיראן מצויות עתה במרוץ חימוש קדחתני של טילים, ואמצעי נגד ליירט אותם. ישראל מזרזת את ייצור טילי 'החץ' 3, בניסיון לתת תשובה לטיל סאג'יל Sejil II. במקביל, מאיצים האיראנים את ייצור הטילים החדשים שלהם במאמץ להקדים את הצבת טילי 'החץ' החדשים.
בזמן האחרון נשמע הערכה בחוגים צבאיים ומודיעיניים ישראלים, כי בגלל המצב הפנימי השורר באיראן, ייאלץ המשטר להזרים כספים רבים יותר לרווחת ההמונים האיראנים, ובכך יואט קצב פיתוח תוכניות הגרעין והטילים האיראניות. עתה מתברר כי המצב הוא הפוך. לא רק שהאיראנים אינם מאטים את קצב פיתוח התוכניות הצבאית שלהם, אלא הם מאיצים אותן.