איראן: הטילים שלנו מתוכננים כך שיפגעו בארה"ב וישראל. תשגר ביולי קוף לחלל

איראן המשיכה ביום ג' 28.6 להציג את יכולותיה ושריריה הצבאיים, ומפקדי צבאה עברו, כפי שהמקורות האיראנים של תיקדבקה ציפו ודיווחו על כך (27.6), לאיים ישירות על בסיסי ארצות הברית במזרח התיכון, ועל ישראל. לאחר הצגת שיגור של 14 טילים אותם האיראנים הגדירו 'ארוכי טווח', אמר מפקד כוחות הטילים של משמרות המהפכה האיראניים (IRGC Aerospace Force), גנרל אמיר-עלי חאג'יזאדה General Amir-Ali Hajizadeh, כי הטילים האיראנים יכולים לתקוף את בסיסי ארצות הברית באפגניסטן, וכל נקודה שהיא בישראל. ציטוט המקור: Iranian missiles can target US bases in Afghanistan and any part of Israeli territory.
המפקד האיראני הדגיש כי 'רק לאחרונה הטילים האיראניים תוכננו כך שהם יכולים לטווח כל איום קיים מצד ארה''ב והמשטר הציוני'. 'Our missiles have just been designed to target threats by the US and the Zionist regime.
'הבסיסים האיראניים באפגניסטן', הוסיף המפקד האיראני, 'ממוקמים (רק) במרחק של 120 עד 700 ק''מ מאתנו' (כלומר מבסיסי השיגור של הטילים האיראנים). 'The US bases in Afghanistan are located 120 to 700 kilometres from us,' the general said. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי זו הייתה הפעם הראשונה שמפקד צבאי איראני בכיר מאיים הפירוש בהתקפה של הבסיסים האמריקנים באפגניסטן.
בסיום דבריו אמר מפקד כוחות הטילים של משמרות המהפכה, כי טהרן איננה זקוקה לטילים בעלי טווח ארוך יותר מאשר 2,000 ק''מ, אולם הזהיר כי אם יתעורר צורך כזה איראן לא תהסס מלפתח אותם. דברים אלה נועדו להרגיע את מדינות מערב אירופה, בייחוד בריטניה, צרפת, גרמניה, ואיטליה, כי בעוד שטהרן נערכת לתקוף את ארצות הברית וישראל, אין תוכניות איראניות לתקוף מטרות מערביות באירופה.
אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי דבריו אלה של גנרל אמיר-עלי חאג'יזאדה אינם נכונים. איראן מפתחת כבר עתה לפחות שלושה סוגי טילי קרקע-קרקע מבצעיים להם יש טווח ארוך יותר מ-2,000 ק''מ.
המדובר בטיל שיאהב Shahab-4, שהטווח שלו הוא 3,200 עד 4,000 ק''מ. הסאג'יל Sejjil, שהטווח המרבי שלו הוא 2,500 ק''מ, והעשורא Ashura/Ghadr-110A, לו יש טווח של 3,000 ק''מ. השאהב 4 והעשורא מסוגלים לפגוע במטרות במרכז ובמערב אירופה. כמו כן מוסרים המקורות שלנו, כי איראן מפתחת עוד שני סוגי טילים ביניבשתיים לטווחים ארוכים מאוד אשר תאפשר לטהרן לפגוע במטרות בארצות הברית. המדובר בשאהב 5 שהטווח שלו הוא 5,000 ק''מ, ובשאהב 6 שהטווח שלו הוא 10,000 ק''מ.
בהתפתחות מקבילה הודיעה איראן ביום ג', כי בחודש הבא (יולי), היא תשלח באמצעות הטיל קאוושגאר Kavoshgar-5 לחלל קוף. ההודעה האיראנית אומרת כי חמישה קופים, מתוכם ייבחר הקוף שישוגר לחלל, כבר סיימו את אימוניהם.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים, כי אם אכן שיגור זה יבוצע, פירוש הדבר יהיה כי איראן הצליחה לפתח בשנתיים האחרונות מאז שיגור הלוויין האיראני אומיד Omid בפברואר 2009, שמשקלו היה 27 ק''ג, טיל המסוגל לשאת ולהכניס לחלל משקל payload capacity של 330 ק''ג. במילים אחרות, איראן פיתחה טילים המסוגלים לשאת ראשי חץ גרעיניים לכל נקודה שהיא על פני כדור הארץ.
מומחי טילים ומודיעין אמריקניים וישראליים שהופתעו מהשיגור האיראני ב-2009, הזהירו לאחר שיגור הטיל עם הלוויין את ממשל באראק אובמה, ואת ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, כי יכולת שיגור כזו היא פריצת הדרך הטכנולוגית והצבאית האיראנית המשמעותית והמסוכנת ביותר בתוכנית הגרעינית הצבאית האיראנית. אולם הצמרות הפוליטיות האמריקנית והישראלית העדיפו להתעלם מאזהרות חמורות אלה.
 

Print Friendly, PDF & Email