איראן הקימה מערכות הדמייה באמצעותה אפשר לערוך ניסויים גרעיניים חשאיים

דו''ח הסוכנות לאנרגיה גרעינית סבא''א ה- IAEA שיפורסם ביום ג' 8.11, לא רק יקבע שלאיראן יש תוכנית גרעינית צבאית המפתחת גם טילים המסוגלים לשאת ראשי חץ גרעיניים, אלא שהיא הקימה בחשאי מערכת הדמייה simulation programme, אשר באמצעותה אפשר לערוך ניסויים גרעיניים מבלי שיתגלו. מערכות כאלה נמצאות היום אצל רוב המדינות המפתחות ומחזיקות בנשק גרעיני, מלבד צפון קוריאה. פקחי סבא''א ניסו לחקור מדענים איראניים על המערכת, אולם נכשלו לקבל הסברים. במילים אחרות, גם אם איראן תבצע, או ביצעה ניסוי גרעיני, נדע על כך רק באם טהרן תחליט מטעמים אסטרטגיים שלה לפרסם זאת.
אין ספק כי שיטפון הידיעות הפתאומי ביום ד' 2.11, כי ארה''ב, בריטניה, וישראל, עומדות לתקוף את התוכנית הגרעינית האיראנית, היא מקהלת איומים צבאיים מאורגנת במקצועיות על ידי וושינגטון שנועדה להבהיר לאיראנים, כי אם הם לא יפסיקו התוכנית הגרעינית הצבאית שלהם, הנשיא באראק אובמה יכול להחליט, אבל עדיין לא החליט, לתקוף צבאית את איראן. במקרה כזה, יתקפו האמריקנים גם את משמרות המהפכה ואת התשתיות האסטרטגיות של איראן, תקיפה שיכולה להפיל את משטר האייטולות.
זה לא היה מקרה, שביום ד', התפרסמו בבת אחת, כאילו שוגרו מקנה אחד, כל הסימנים כי הולכת ומתרגשת מתקפה צבאית על איראן.
ישראל הייתה הנמרצת ביותר בתחום הזה וייצרה ארבע כותרות ראשיות: שיגור הניסיון המוצלח של הטיל הבליסטי המסוגל לשאת ראש חץ גרעיני עד לטווח של 7,000 ק''מ. פרסום ראיונות של מפקדי טייסות על ידי צה''ל, שנראו כשהם עומדים בבסיסי אוויר איטלקיים על רקע מטוסי קרב ישראלים שנעים על המסלולים ואומרים, כי הם מתאמנים עם 'כמויות גדולות של מטוסים ממדינות נאט''ו' בטיסות לטווח ארוך, והם לומדים להכיר אותם ואת שיטות פעולותיהם. במילים אחרות, חיל האוויר הישראלי לומד מנאט''ו את הניסיון והלקחים שחילות האוויר שלו הפיקו ממערכת ההפצצה הגדולה ביותר בעשור האחרון, 26,000 תקיפות, שהם ערכו בשמונה החודשים האחרונים על לוב.
לכך יכול להיות רק פירוש אחד: חיל האוויר הישראלי מתאמן עם חילות האוויר של נאט''ו לקראת תקיפה באיראן.
לאחר מכן, פורסם על תמרון העורף הגדול נגד נפילת טילים שנערך ביום ה' 3.11 במרכזה של ישראל. ולבסוף צאתו הבהולה של שר הביטחון אהוד ברק ביום ד' ללונדון, לאחר ביקור חשאי שערך בישראל השבוע הרמטכ''ל הבריטי סר דיוויד ריצ'רדס Sir David Richards, כאורחו של הרמטכ''ל הישראלי רב אלוף בני גנץ.
אם הרמטכ''ל הבריטי היה בישראל בתחילת השבוע מה יש לשר הביטחון ברק לרוץ ללונדון מיד לאחר צאתו מכאן ?
את התשובה לכך אפשר היה לקבל מהעיתונות הבריטית אשר מיד לאחר נחיתתו של ברק בלונדון, החלה לפרסם, כי משרד הגנה הבריטי משדרג ומאיץ את תוכניותיו contingency planning , להשתתף בתקיפה שתובל על ידי ארצות הברית על איראן.
העיתונות הבריטית מסרה פרטים כיצד נערכות תוכניות להעביר כוחות צי גדולים, כולל צוללות, למפרץ הפרסי, וכי בריטניה תבקש מארצות הברית שתרשה לה להציב מטוסי קרב-הפצצה שלה בבסיסים האמריקנים בדייגו גרסייה Diego Garcia, משם תופצץ איראן.
הבריטים מסרו, כי כל ההכנות האלו מתבצעות, מאחר וגם בלונדון, וושינגטון, ירושלים, ובוועדה לאנרגיה גרעינית בווינה ה-IAEA, משוכנעים, כי תוך 12 חודשים, כלומר עד נובמבר 2012, תצליח איראן להעביר את כל מתקני הגרעין והטילים הבליסטיים שלה לתוך מתקנים תת-קרקעיים, ואז לא תהייה אפשרות יותר לתקוף אותם.
במילים אחרות, התקיפה האמריקנית-מערבית של איראן תתרחש זמן קצר לפני הבחירות לנשיאות ארצות הברית העומדות להתקיים בנובמבר 2012.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה, כי מכל הסחרחורת הצבאית הזו שנוצרה ביום ד', דבר אחד ברור: אם ארצות הברית, בריטניה, ומדינות מרכזיות אחרות בנאט''ו, כמו צרפת, איטליה, וגרמניה, ישתתפו בתקיפת איראן, ישראל לא תשתף בה.
צה''ל, חיל האוויר, וחיל הים שלו, יישארו להגן על עורפם של הכוחות התוקפים, כאשר עיקר תפקידו יהיה לרתק את הכוחות הסוריים, חיזבאללה בלבנון, והחמס והג'יהאד האיסלמי ברצועת עזה, וכעתודה אסטרטגית לכוחות המערביים התוקפים באיראן.
המצב הזה יכול כמובן להשתנות באם בסופו של דבר ארה''ב ומדינות נאט''ו יחליטו במרצות השנה הבאה שלא לתקוף את איראן. אז תחזור ישראל, למרות קדחת ההתקפה הנוכחית, לעמוד שוב בפני הדילמה באם לתקוף את איראן לבדה, או לא.
בינתיים, ישנם נושאים צבאיים יותר דחופים במזרח התיכון. כמו ההכנות הצבאיות שנשיא סוריה בשאר אסד, ומנהיג חיזבאללה חסן נסראללה עושים, כל אחד לחוד, לתקוף את ישראל, במקרה והם ירגישו כי מנהיגותם מתערערת ונמצאת בסכנה.
בימים אלה הסכנה של התנגשות צבאית עם סוריה וחיזבאללה, היא הרבה יותר גדולה, מאשר פריצת מלחמה מערבית-ישראלית עם איראן.

Print Friendly, PDF & Email