איראן מתייצבת לצד צפון קוריאה. משווה את המצב בקוריאה למצב במפרץ הפרסי. ארה"ב תספוג אבידות כבדות

זו הייתה רק שאלה של עיתוי, אותה ארצות הברית וישראל סרבו לראות, עד שטהרן תתייצב לצידה של פיונגיאנג, במשבר המלחמה המתפתח בין וושינגטון, פיונגיאנג, וסיאול. 'הנוכחות של הצבאות האמריקנים בקוריאה הדרומית', אמר ביום ו' 5.4, סגן הרמטכ''ל האיראני, גנרל ג'אזאירי Brigadier General Masoud Jazayeri, 'היא השורש למתיחות באזור בערב ובהווה'. 'ארה''ב ובעלות בריתה תספוג אבידות כבדות באם באזור תפרוץ מלחמה', אמר הגנרל האיראני. ציטוט המקור: The presence of the Americans in [South] Korea has been the root cause of tensions in this sensitive region in the past and present. The US and its allies will suffer great losses if a war breaks out in this region.
ג'אזאירי הדגיש בדבריו, 'כי מדינות עצמאיות אינן צריכות להיכנע לתחבולותיה של ארה''ב, וכי כבר עברה מזמן התקופה של התוקפנות והסחיטה האמריקנית'. independent countries would not submit to the US mischief, saying the time for Washington’s bullying and extortionism is long past.
המקורות האיראניים והמודיעיניים של תיקדבקה אומרים, כי לא רק שאין ספק מטון הדברים, שאיראן משווה את הנוכחות הצבאית האמריקנית בדרום קוריאה עם נוכחות כזו במפרץ הפרסי, אלא ששליט איראן האיטוללה עלי חמנאי, כמו שליט פיונגיאנג קים ג'ונג און Kim Jong-Un, מאותת באמצעות סגן הרמטכ''ל שלו, כי טהרן לא תיכנע לדרישותיה של ארה''ב בשאלת הגרעין האיראני.
תיקדבה: מבחינת האיראניים המשבר המלחמתי בחצי האי קוריאה לא היה יכול לבוא בעיתוי נוח יותר.
דברי סגן הרמטכ''ל האיראני, גנרל ג'אזאירי על מדינות עצמאיות שאינן צריכות להיכנע 'לתוקפנות ולסחטנות של וושינגטון', נפלו כרעם ביום בהיר באלמטי Almaty, בירת קזחסטן, שם נפגשו ביום ו' 5.4, נציגי חמש המעצמות+גרמניה, עם נציגים איראניים כדי לדון בתוכנית האיראנית.
למרות שוושינגטון ארגנה בשבוע שקדם לשיחות מערכת חיוכים ואופטימיזם, שכללה ידיעות חסרות שחר, כמו שחמנאי הורה על עצירת התוכנית הגרעיני האיראנית עד חודש יוני, או שאיראן נזהרת שלא לחצות את הקווים האדומים שוושינגטון וירושלים קבעו לה, ידיעות שהיו צריכות להביא להתקדמות בשיחות, התברר ביום ו', כי היועץ לביטחון לאומי האיראני סעיד ג'אללי Saeed Jalili, מסרב לענות דברים ברורים לכל הדרישות המערביות, וכי איראן לא זזה מעמדותיה הגרעיניות, בדיוק כפי שעושה שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, שגם ממנו וושינגטון דורשת לפרק את תוכניות הנשק הגרעיני והעשרת האורניום.
המקורות של תיקדבקה מציינים, כי החיבור שבין שני המשברים הצפון קוריאני והאיראני, היא עתה המבחן הגדול והקשה ביותר העומד בפני השלישייה העומדת בראש ההנהגה המדינית והביטחונית האמריקנית- הנשיא באראק אובמה, שר ההגנה צ'אק הייגל, ושר החוץ ג'ון קארי.
אם שר החוץ האמריקני במקום להסתובב במזרח התיכון ולטפל במשבר הישראלי-הפלסטיני החדש המתקרב, היה יוצא למוסקבה ולבייג'ין ומנסה לגשש שם בדבר השגת הבנות ראשוניות בין המעצמות לגבי איראן וסוריה, ייתכן כי מוסקבה ובייג'ין היו מתחילות להפעיל לחץ על קים ג'ונג און Kim Jong-Un למתן את פעולותיו. כל זמן שבייג'ין ומוסקבה יהיו בטוחים כי וושינגטון תמשיך במהלכיה במזרח התיכון, במיוחד נגד סוריה ואיראן, הם לא ינקטו בצעדים לרסן את שליט פיונגיאנג.

Print Friendly, PDF & Email