איראן מתכננת התקפת פצצות מעופפות על ערים ישראליות ומטרות אמריקניות במזרח התיכון
המקורות הצבאיים של תיקדבקה: בדיקה מקצועית של גורמי מודיעין ואוויר מערביים העלתה כי המזל"ט האיראני מדגם 'קאראר' Karrar, שקו הייצור שלו נחנך על ידי נשיא איראן אחמדינז'אד ב-22.8.10 בטכס מפואר, איננו אלא העתק של טיל שיוט אמריקני מיושן משנות ה-50 המבוסס על הרקטה הגרמנית מימי מלחמת העולם השניה V-1 buzz bomb, בה הגרמנים השתמשו בעיקר כדי לתקוף את לונדון. למרות הטכנולוגיה המיושנת הזו, אומרים גורמי המודיעין המערביים, כי ייצור המוני של המזל"טים האיראניים החדשים האלה, והענקת יכולת טיסה לטווח ארוך להם, יכול להביא למטר של פצצות מעופפות כאלה על ערים בישראל, ועל מטרות צבאיות אמריקניות במפרץ הפרסי, בעיראק, ובאפגניסטן.
עוד מוסיפים המקורות המערביים, כי הדרך היעילה ביותר ליירט פצצות מעופפות אלה, היא באמצעות תותחי נ"מ אוטומטיים, או יירוט באמצעות מטוסי קרב מיושנים כמו הפאנטום F-4. לעומת זאת יירוט פצצות מעופפות כאלה אותם האיראנים מכנים בשם 'שגריר המוות' Ambassador of Death, באמצעות טילי יירוט מתקדמים, כמו 'החץ' הישראלי, או 'הפטריוט' האמריקני, איננה כדאית.
המומחים המערביים מציינים, כי הופעתו של ה'קאראר' Karrar בשמי המזרח התיכון, והאפשרות כי איראן תעביר מזל"ט זה לידי חיזבאללה, מאלצים את עתה את חיל האוויר הישראלי הממונה על הטילים הישראליים, כולל טילי היירוט, וגם על ההגנה האנטי אווירית הישראלית, להחליט איזה אמצעים הוא יפנה/יפעיל כדי להדוף התקפות של פצצות מעופפות כאלה.
מומחי התעופה המערביים קובעים, כי האיראניים ציידו את הפצצה המעופפת החדשה במנועי סילון חזקים וחדישים יותר, במערכת פיקוח טייס חדישה, ובמערכת הניווט GPS, אולם גם כל אלה הופכים את המזל"ט האיראני ללא יותר מאשר פצצה מעופפת פרימיטיבית, אבל שפגיעתה יכולה להיות קטלנית בייחוד כשהיא מתפוצצת במרכזי אוכלוסיה צפופים.
המקורות שלנו מוסרים, כי בקרב חוגי המודיעין והאוויר המערביים מתנהל וויכוח מה הוא באמת הטווח של המזל"ט האיראני החדש, והאם באמת יש לו טווח של 1000 ק"מ, כפי שהאיראנים טוענים. ישנם מומחים מערביים שטוענים כי ספק רב באם הטווח שלה עולה על יותר מ-400 עד 600 ק"מ. במקרה כזה הפצצה המעופפת הזו איננה מסוגלת להגיע לישראל מאיראן. אולם היא יכולה להגיע באם היא משוגרת מלבנון, או מעל גבי אונייה איראנית המשייטת בים התיכון.
מומחים אחרים מזהירים, כי גם במקרה שלמזל"ט הנוכחי אין טווח להגיע לישראל, זו רק שאלה של זמן שהאיראנים יקנו ל'קאראר' Karrar יכולת טיסה כזו.
איראן הודיעה בשבוע שעבר, כי למזל"ט יש טווח של 1000 ק"מ, וכי הוא יכול לשאת 4 טילי שיוט מתקדמים. עד כמה שידוע לגורמי המודיעין במערב, האיראנים נכשלו עד כה בפיתוח טכנולוגיה של טילי שיוט.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי המזל"ט החדש האיראני, מעיד למעשה עד כמה תעשיית המזל"טים האיראנית מפגרת. המזל"ט האיראני החדש איננו מסוגל לשהות באוויר כמו המזל"טים האמריקניים והישראלים למעלה מ-50 שעות באוויר מעל המטרה כאשר הם מופעלים ומכוונים על ידי תחנות קרקע הפועלות ממרחקים של אלפי ק"מ , כשהן מורות למזל"ט לאסוף מידע או לתקוף מטרות. המזל"ט האיראני, אינו מסוגל גם לחזור לבסיס המוצא שלו להצטייד ולצאת מיד למשימה חדשה.
למעשה כל מה שהוא יכול לעשות, הוא לשאת כמות קטנה של חומר נפץ, ולהתפוצץ על המטרה. המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי התכונה הבולטת ביותר שלו, הוא השקט היחסי בו הוא נע, והתפוצצותו על המטרה, היא בבחינת הפתעה צבאית למטרה בה הוא פוגע.
גם בשלב זה, בו למזל"ט האיראני, יש טווח רק של כמה מאות ק"מ, הוא יכול לפגוע במטרות צבאיות אמריקניות במפרץ הפרסי, בעיראק, ובאפגניסטן. זו הסיבה מדוע שר ההגנה האמריקנית רוברט גייטס, אמר כבר לפני 6 חודשים, במרס, 'כי המזל"טים האיראניים מהווים מקור של דאגה, מאחר ואם הם יחליטו להשתמש בהם בעיראק, ובאפגניסטן, הם יכולים ליצור עבורנו (הצבא האמריקני) קשיים'. ציטוט המקור:
Thoses Iranian drones are a concern because it is one of these areas where, if they chose to – in Iraq, in Afghanistan – they could create difficulties for us.