איראן פיתחה והחלה לייצר מערכת יירוט לטילי שיוט. בחיל האוויר האיראני הוכנס לשירות מבצעי מסוק תקיפה חדש
המקורות הצבאיים והאיראניים של תיקדבקה: שר ההגנה האיראני גנרל אחמד וואחידי, אומר, כי איראן פתחה מערכת יירוט אנטי אווירית המסוגלת לפעול נגד כל סוגי כלי הטייס, כולל טילים, ובמיוחד טילי שיוט. פעולתה של המערכת הזו תוצג לראשונה השבוע בעת תמרון ימי-יבשתי חדש שהאיראנים התחילו בו במפרץ ביום ד' 5.4. אם אכן המערכת הנקראת 'הפנס' 1) Mesbahכלומר, קרן האור של הפנס המאיר את האפלה) מסוגלת לפעול נגד טילי שיוט, איראן מצאה תשובה לאיום הגדול ביותר על התוכנית הגרעינית שלה והם טילי השיוט האמריקנים והישראליים.
שר ההגנה האיראני וואחדי, אמר בשבת 1.5, בהציגו את המערכת ואת קו הייצור שלה, כי היא מושתת על כוח אש גדול המגיע לירי של 4000 קליעים לדקה, על דיוק בקליעה במטרה, על מהירות בפריסה ובהפעלת המערכת על ידי צוות מצומצם ביותר.
וואחידי הדגיש כי ה- Mesbah 1 שמסוגל לפעול נגד כלי טייס בכל הגבהים יכול לעקוב גם אחרי מלטים ולהפיל אותם.
במקביל, מציגים האיראנים בתמרון הנקרא Velayat 89, מסוק תקיפה חדש, כולו מתוצרת התעשייה האווירית האיראנית, הנושא את השם 'תופאן' Toofan, כלומר 'סערה' Storm.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי המסוק האיראני, שחיל האוויר האיראני קיבל לקלט לשירות מבצעי פעיל כבר 10 מסוקים כאלה, מבוסס על מסוק התקיפה האמריקני Bell AH-1J Sea Cobra.
מקורות צבאיים מערביים שבחנו את צילומיו אומרים, כי הוכנסו בו שינויים רבים והוא יותר מתקדם מהגרסה האמריקנית.
גוף המסוק airframe, הוא צר יותר, דבר המוסיף לגמישות התנועה שלו וליכולתו של המסוק להימלט מאש נ"מ. הטייסים במסוק האיראני מוגנים יותר מאחר וגוף המסוק כוסה בלוחות פלדה, ומעל תא הטייסים הותקנה זכוכית שאיננה חדירה לכדורים. בחרטום המסוק הותקן תותח אוטומטי מסתובב מדגם 20mm vulcan המוסיף למסוק כוח אש רב, (M197 3-barreled 20 mm). משני צידי המסוק ישנן 2 כוורות של 38 טילים אנטי טנקיים בקוטר 70 מ"מ.
בחלק האחורי של המסוק, הותקן מכ"ם אזהרה שיש לו 4 אנטנות המאפשרות לטייסים לקבל מידע של 360 מעלות מסביב למסוק על הסכנות הצפויות להם.
המקורות שלנו מציינים כי רק גורמים מעטים, בעיקר גורמי מודיעין, במערב ובישראל מודעים לכך, כי בסיס האווירי האיראני הגדול למטוסים קלים ולמסוקים, בסיס 'באדר', הנמצא באיספאן, במרכז איראן, Badr Base in Esfahan, בו חונים למעלה מ-1000 כלי טייס שונים הוא הבסיס האווירי הגדול ביותר למסוקים ומטוסים קלים במזרח התיכון ובדרום-מערב אסיה.