אירועי יום שני השחור החלישו את מעמדם הפוליטי של רוה"מ נתניהו ושל ראש האופוזיציה לפיד. בני גנץ מנסה לקבוע לעצמו מעמד חדש בגוש האופוזיציה
בסיכום של אירועי יום שני 13.2, שבמרכזם עמדה ההפגנה של למעלה מ-90,000 איש בירושלים נגד הרפורמה המשפטית ואישור בוועדה בכנסת על העברת שני סעיפים מרכזיים ברפורמה המוצעת לדיון במליאה, נראה היה שלא רק שלא הייתה התמתנות בדרישות האופוזיציה אלא בחלק מהדרישות הייתה הקצנה.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד בתשובה לדרישותיו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להתחיל במו"מ מיד אמר, כי הוא יסכים להתחלת תהליך הידברות בין הממשלה והאופוזיציה רק אם הממשלה תעצור את תהליך החקיקה על הרפורמה כולו.
הבעיה המרכזית של לפיד הייתה שעד שעות הלילה המאוחרות של יום ב' ראש סיעת המחנה הלאומי בני גנץ לא הבהיר מה היא עמדתו. בלילה, הודיע גנץ, כי הוא יסכים לקיים שיחות בין הקואליציה והאופוזיציה רק באם תהליך החקיקה ברפורמה המשפטית כולה יופסק.
שתיקה זו של גנץ העידה כי קיים חוסר הסכמה בינו ובין מנהיג האופוזיציה יאיר לפיד שאיננה קשורה ברפורמה המשפטית אלא בתפקידם של השניים במחנה האופוזיציה. גנץ מנסה ליצור לו עמדה פוליטית עצמאית שתאפשר לו לפעול עצמאית במחנה האופוזיציוני.
גם בליכוד היו חילוקי דעות מתי ואיך להתחיל בשיחות. מי שעומד להתמנות בשבוע הבא לשר במשרד המשפטים דויד אמסלם אמר, כי הליכוד לא יסכים לעצור את תהליך החקיקה.
הקואליציה תעביר את החקיקה 'על אפכם ועל חמתכם', אמר אמסלם. 'תראו את החוצפה שלכם, את הבריונות', אמר אמסלם. 'המאבק הזה הוא לא על החוקים, המאבק הוא על האם האליטה תמשיך לנהל את המדינה'
במילים אחרות, עתיד השיחות בין הממשלה והאופוזיציה נשאר עדיין תלוי ביכולתם של נתניהו ולפיד לקבוע מועד להתחלת השיחות בין הממשלה והאופוזיציה.