'איתן' ה-Heron TP הישראלי, שולט לצד 'הטורף' Predator האמריקני, בזירות הקרב של אפגניסטן

המקורות הצבאיים של תיקדבקה: עם החלטתה של גרמניה לרכוש מהתעשייה הצבאית הישראלית את המזלט 'איתן' ה-Heron TP לצורך שימוש כוחותיה הנלחמים בטאליבן ובאל קעידה בצפון אפגניסטן, יגיע מספר הצבאות המשתמשים במזלטים ישראליים, או במזלטים שנבנו על סמך טכנולוגיה ישראלית באפגניסטן ל-5. עובדה זו הופכת את המזלטים הישראלים לגורם השני בחשיבותו לאחר חיל האוויר האמריקני השולט במרחבים האוויריים של אפגניסטן ובמלחמה.
הצלחתו של ה'איתן' ה-Heron TP באה בגלל 3 סיבות:
1. חוסר יכולתם של האמריקנים לפסק לכוחותיהם, ובייחוד לסוכנות הביון המרכזית של ארצות הברית ה-CIA, את כל ה'טורפים'Predators הדרושים להם למלחמה באפגניסטן ופקיסטן, דבר שאינו מאפשר לצבאות אחרים לרכוש את המטוס ללא טייס האמריקני.
2.המחיר של המזלטים הישראליים הוא נמוך משמעותית ממחיר המזלטים האמריקנים.
3. יכולתו המבצעית הגבוה של כלי הטייס הישראלי וכישוריו לבצע מגוון של פעולות צבאיות ולוגיסטיות. מלבד יכולתו לטוס לטווחים ארוכים ביותר, לשהות באוויר כ-52 שעות ללא הפסקה, לבצע פעולות עיקוב וקביעת מטרות, ה'איתן' מסוגל לבצע גם פעולות מסובכות כמו תדלוק אווירי, והשתתפות במערכי הגנה אסטרטגיים נגד טילים.
ה'איתן' מונע על ידי מנוע טורבו רב עוצמה של 1200 כוח סוס. כאשר הוא נושא מערכות חימוש, בעיקר טילי אוויר-קרקע במשקל של כ-250 ק"ג. הוא יכול להגיע לגובה של 11,000 מטר, ואילו ללא מערכות הנשק שלו ה'איתן' יכול להגיע לגובה של 13,700 מטר, דבר המאפשר לו לטוס מעל לכל התנועה האווירית האזרחית. ה'איתן' מצויד גם במערכת המגנה עליו מפני היווצרות קרח על חלקיו השונים, בשעה שהוא טס בגבהים, תכונה יעילה בחודשי החורף הקשים בזירה האפגאנית.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי הצבא הקנדי החל להשתמש ב'איתן' כבר לפני שנה. קנדה לא קנתה את ה'איתן' אלא חכרה 6 מזלטים מידי התעשייה האווירית.
הצבא האוסטרלי, המפעיל באפגניסטן יחידות מיוחדות הכוללות את יחידות הכוחות המיוחדים של חיל האוויר האוסטרלי The Special Air Service Regiment SASR, החל להפעיל את ה'איתן' הישראלי לפני חודשיים, בתחילת ספטמבר.
הצבא הצרפתי מפעיל את באפגניסטן את ה-SIDM המבוסס על המבנה והטכנולוגיות של ה'איתן' הישראלי. הצבא הבריטי משתמש במחוז הלמנד Helmand שבדרום אפגניסטן, שם מתנהלים עיקר הקרבות עם הטאליבן ואל קעידה במזלטים ישראליים מדגם Hermes 450 מתוצרת 'אלביט', בהם הוא גם השתמש במלחמה בעיראק.
עד עתה רכשו 40 צבאות ברחבי העולם מזלטים ישראליים מדגמים שונים.
הצלחה גדולה אחרת לתעשיות האלקטרוניות-הצבאיות הישראליות הייתה ביום ב' 2.11, כאשר התעשייה האווירית של דרום-קוריאה KAI בחרה בחברת 'אלביט', להיות אחת מ-4 החברות שתספק את המערכות של מסוק הקרב הדרום קוריאני החדש KUH, called Surion 'סוריון'. 'אלביט' תספק למסוק הדרום-קוריאני החדש 3 מערכות. מערכות אלקטרוניות מוטסות שונות. מערכת תצוגה מתקדמת לקסדת הטייסים. Advanced Helmet Mounted Display systems (HMDs). ומערכות אלקטרוניות להעברת מידע Vehicle Information Systems and a Data Transfer Systems. הדרום הקוריאנים בחרו את 4 החברות, כולל 'אלביט', מתוך 80 חברות שהתחרו על מכרז זה.

Print Friendly, PDF & Email