אל קעידה ISIS חדר לתוך הכוחות המיוחדים המצריים. מתאם עם החמאס לכבוש את צפון סיני
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי אל קעידה ISIS בסיני ובלוב, והחמאס ברצועת עזה, איחדו כוחות כדי לכבוש את צפון סיני ולהביס את הצבא המצרי, ולנסות להתנקש בחייו של נשיא מצרים פתח אל סיסי ולהפיל את משטרו.
ארבעת האירועים המבססים הערכה זו הם:
1. הרצח ביום שני 29.6, של התובע הכללי המצרי הישאם בראקאת Hisham Barakat. המתנקשים הצליחו לחדור אל האזור המוגן ביותר בקהיר-שכונת היוקרה הליופוליס Heliopolis, שם מתגוררים אנשי הצמרת המצריים. המתנקשים, כולם אנשי הכוחות המיוחדים המצריים שערקו לשורות אל קעידה ISIS, הצליחו להציב שם מכוניות תופת שפוצצה בשלט רחוק כאשר השיירה המאובטחת של התובע הכללי עברה במקום.
כמעט שלושה שבועות לאחר מכן, ביום ה' 16.7, למרות כל אמצעי הביטחון החדשים והחמורים יותר שהותקנו באזור, הצליחו שוב ISIS לחדור פעם שנייה אל האזור ולהטמין בו מטען צד.
המטען התפוצץ ליד סיור של הכוחות המיוחדים של משרד הפנים המצרי האחראים על הביטחון באזור. בגלל האיפול ששלטונות מצרים הטילו על אירוע זה אי אפשר היה לקבל דיווחים מהימנים כמה נפגעים היו לכוחות הביטחון המצריים. השלטונות בקהיר הודיעו על שוטר מצרי אחד פצוע-אולם אין ספק כי מספר הנפגעים היה גבוה יותר.
יום אחד לאחר מכן ב-17.7, פרצו קרבות אש בין כוחות מיוחדים מצריים ובין אנשי הרשתות החשאיות של האחים המוסלמיים באזור טאליביה ליד הפירמידות בגיזה Talibiya neighborhood of Giza, לפחות חמישה אנשי האחים המוסלמיים נהרגו. שוב לא נמסר דבר על נפגעים בקרב הכוחות המצריים.
2. ב-1 ביולי הנחיתו כוחות אל קעידה ISIS את האופנסיבה הגדולה ביותר עד כה על כוחות הצבא המצריים בצפון סיני. עד עתה ספג הצבא המצרי במתקפה זו כ-120 הרוגים. כמעט שלושה שבועות לאחר פתחיתה, ביום ה' 23.7, לא רק שהמתקפה הזו נמשכת אלא היא גם התחזקה והתרחבה.
ביום ג' 21.7, פתח כוח משולב של לוחמים ISIS ולוחמי חמאס שהגיעו מרצועת עזה במתקפה על מחנה כוח המשקיפים הבינלאומי Multinational Force and Observers, באל ג'ורה El-Gorah, ליד שייח' זוואייד. המתקפה נמשכה גם ביום ד' 22.7.
גם המצרים וגם גורמים במפקדת הכוח הבינלאומי-רובם אמריקנים, הטילו איפול מוחלט על עצם קיומה של התקפה זו ומספר הנפגעים בה.
זו פעם ראשונה שכוח בינלאומי זר מותקף בחצי האי סיני, כאשר כוחות הצבא המצריים אינם מצליחים למנוע התקפה כזו.
3. ביום ו' 17.7, טיבעו אנשי אל קעידה ISIS בסיני, באמצעות ירי של טילי נ"ט מדגם קורונט Kornet, ספינת משמר של חיל הים המצרי מול רפיח. הספינה סיירה באזור במטרה למנוע הברחות נשק דרך הים ממצרים ומלוב לצפון סיני. זו פעם ראשונה ש-ISIS הצליח להטביע ספינה של חיל הים המצרי באמצעות מארב טילים מהחוף. המצרים לא דיווחו על התקפת הטילים. במקום זה הם מסרו כי בספינה פרצה דלקה שלא היו בה נפגעים.
4. ביום ד' 22.7, הופץ בקהיר ובערים מרכזיות אחרת במצרים סרט קול audio message, ובו הופיע קצין שערק מהכוחות המיוחדים המצריים הישאם אל-השאמווי Hisham al-Ashmawy, אל שורות אל קעידה ISIS.
בסרט הקול תואר נשיא מצרים אל-סיסי 'כפרעה חדש שהשתלט על המדינה' the country is overpowered by the new pharaoh.
סרט הקול, קורא למצרים לא לפחד ולהתקומם נגד אויבי העם. All of you must come together to confront your enemy. Do not fear them, but fear Allah if you are truly believers.
ההערכה של גורמי המודיעין והמלחמה בטרור המערביים והמזרח תיכוניים העוקבים אחר מלחמת הטרור המתנהלת במצרים היא, שהישאם אל-השאמווי, הוא שתכנן את ההתנקשות בחייו של התובע הכללי המצרי הישאם בראקאת ב-26.6 בקהיר.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי הישאם אל-השאמווי, עומד בראש קבוצה של קצינים וחיילים אנשי הכוחות המיוחדים המצריים שערקו ועברו להלחם לצד אל קעידה ISIS.
במילים אחרות מדובר בחדירה עמוקה של ISIS לתוך שורות הצבא המצרי.
התפתחויות אלה מזכירות התפתחויות כמעט זהות לפני 34 שנים, באוקטובר 1981, כאשר קציני מודיעין מצריים שתוך כדי שירותם פעלו עבור גורמי הג'יהאד האיסלמי המצרי- ממנו צמחה אל קעידה- רצחו את נשיא מצרים דאז אנוואר סאדאת.