אסד מרכז את הכוחות הנאמנים לו בדמשק, לאחר שקיבל מודיעין כי דוויזיה סורית תפעל להפלתו עם הדיון במועצת הביטחון

המקורות הצבאיים והמודיעיניים  של תיקדבקה מדווחים בלעדית, כי נשיא סוריה בשאר אסד העביר ביום א' 30.1, את המשמר הרפובליקני הסורי ואת הדוויזיה המשוריינת מס' 4 בפיקודו של אחיו הגנרל עלי מאהר, מצפון סוריה, ופרס אותם בעמדות קרב מסביב ובתוך דמשק. טנקים של שתי היחידות הקימו עמדות לטנקים (רמפות) בתוך פארקים ציבוריים בבירה הסורית.
המקורות המודיעיניים שלנו מוסרים, כי היערכות צבאית סורית זו, כמוה לא הייתה בדמשק אף פעם במשך כל עשרת חודשי המרד הסורי מאז אמצע מרס, באה לאחר שנשיא סוריה בשאר אסד קבל מידע מודיעיני, כנראה מגורם חוץ, כי המערב באמצעות טורקיה, הצליח  לשכנע את אחד ממפקדי דוויזיות השריון הנמצאות מסביב לדמשק, לנצל את המצב בו הצבא הסורי עסוק בדיכוי המרידה נגד אסד בחלקים שונים של המדינה,  להכניס את 300 הטנקים של הדוויזיה שלו לתוך דמשק, להשתלט עליה ולהפיל את שלטון אסד.
המידע המודיעיני שהגיע לידי אסד אומר, כי הקושרים עומדים לפעול בלילה שבין  יום ב', ליום ג' 31.1, או במשך יום ג', כמה שעות לפני התחלת הדיון על סוריה במועצת הביטחון. הערכת מוסרי המידע היא שכוונת הקושרים ואלה העומדים מאחוריהם, היא ליצור מצב בו כאשר מועצת הביטחון תתכנס משטר אסד כבר יופל.
עוד מוסרים המקורות המודיעיניים שלנו, כי המידע המודיעיני הנמצא בידיו של אסד, איננו יודע לומר איזה מפקד דוויזייה סורית הסכים לשתף פעולה עם המערב, במה שנראה, אם אמנם מידע מודיעני זה נכון, כחזרה על המהלך האמריקני-נאט''ו- קטאר-ירדן, להפתיע  בשבוע השלישי של אוגוסט 2011, את מי שהיה שליט לוב מועמר קדאפי, ולהיכנס בהפתעה בראש מליציות מקומיות לטריפולי ולכבוש שם את השלטון.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי מלבד המשמר הרפובליקני ודוויזיה מס' 4 הנמצאים עתה בתוך דמשק, מסביב לבירה הסורית ישנן הדוויזיות המשוריינות הסוריות מס' 1, 3, ו-9. 
כל הסימנים בשטח בדמשק מראים, כי אסד והכוחות הנאמנים לו נערכים ביום א'  למנוע בבירה הסורית התפתחות דומה.
רוסיה הודיעה כמה פעמים בשבועות האחרונים, כי היא תפעל למנוע מעורבות צבאית בסוריה, כפי שזו התרחשה בלוב.     
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי המשך הידיעות המתפרסמות במערב ובישראל על קרבות קשים שכאילו נערכים בין כוחותיו של אסד לבין כוחות מורדים בסביבות דמשק, נתפסים בצמרת המדינית והצבאית הסורית כחלק מהקשר העומד להתבצע נגד אסד.
מקורות צבאיים מערביים המתמצאים במתרחש בסוריה ובאזור דמשק, מגדירים את פעולת הצבא הסורי נגד המורדים כפעולה של חיפוש, מעצרים, וחיסול search, arrest, and kill operation, בו האופוזיציה והמורדים המזוינים אינם מציגים התנגדות.
ביום שני 30.1 בבוקר פרסמו המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה, את הדיווח הבא על המתרחש בסוריה: 
עשרה חודשים לאחר פרוץ המרד נגדו, ב-15 למרס 2011, הצליח נשיא סוריה בשאר אסד, להחזיר לעצמו ולצבאו את השליטה ברחבי סוריה, כאשר המורדים נדחקו לכמה שכונות בערים ובעיירות בעיקר בצפון סוריה, כשהם מכותרים בכוחות צבא וביטחון הנאמנים לאסד.
ביום ב' 30.1 בבוקר, השלים צבא סוריה את טיהור השכונות והכפרים מסביב לדמשק מהמורדים, לאחר שביום א' פתח במבצע  בו השתתפו 2,000 חיילים שנעו בטנקים וכלי רכב משוריינים. לפחות ששה חיילים סוריים נהרגו כאשר כלי הרכב בו נסעו עלה על מטען צד ליד הכפר סאנייה Sahnaya, מזרחית לדמשק.
למרות שחוגי אופוזיציה וצבא סוריה החופשית ה-FSA, ממשיכים לדווח על קרבות כבדים באזור דמשק, בייחוד סביב נמל התעופה הבינלאומי, שם לפי טענתם הם סיכלו ניסיון  של אשתו של אסד וילדיו לברוח מסוריה, מדווחים המקורות הצבאיים שלנו, כי אין קרבות כאלה, ומשפחת אסד לא ניסתה לצאת את הבירה הסורית. התיאורים על קרבות ואירועים שלא התרחשו, וההגזמות על מספר ההרוגים כתוצאה מפעולות הצבא וכוחות הביטחון הסוריים, רק מצביעים על המצב הקשה בו נמצאים המורדים בסוריה, ועל חוסר יכולתם להביא להפלתו של בשאר אסד. 
זו גם הסיבה העיקרית מדוע ההצעה המערבית-ערבית אשר מונחת עתה בפני מועצת הביטחון, לפיה בשאר אסד יוותר על השלטון בדמשק ויעביר אותו לידי סגנו פארוק-א-שרע, לא רק שאין לה סיכוי להתקבל, אלא שהיא מעידה על היקף הכישלון המערבי-ערבי בשלב זה, להביא להחלפת השלטון בדמשק. אחרי עשרה חודשי הפגנות, קרבות, ודיכוי אכזרי מצד המשטר שעלה כנראה בלמעלה מ-8,0000 הרוגים ועשרות אלפי פצועים, אחיזתו של אסד בשלטון, ושליטתו בסוריה, בשלב זה, רק התחזקו.
למצב זה יהיו לפחות שבע השלכות לגבי המצבים המתפתחים במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי.
1. בינתיים, נכשל המהלך המערבי-ערבי, להביא להפלתו של אסד ובכך לפרק את הציר טהרן-דמשק, חיזבאללה. עתה הציר הזה התחזק, כאשר אליו מצטרפת עיראק.
2.
מדובר בהישג אסטרטגי איראני ממדרגה ראשונה, דווקא בתקופה בה ארצות הברית, מדינות המפרץ הפרסי ובראשן סעודיה, מנסות להציג את המשטר האיראני כמשטר כושל הנאנק תחת עול הסנקציות המוטלות עליו.
3. ההתייצבות במשטר אסד, הסירה את האיום הקיומי  שהיה תלוי מעל חיזבאללה ואת האפשרות כי הוא יבודד בלבנון. עתה שאסד הצליח להשתלט על רוב חלקי סוריה,  יקבל חיזבאללה בחזרה את הביטחון העצמי שאבד לו בגלל המאורעות בסוריה, הקשרים שלו עם טהרן, דמשק, ובגדאד יתחזקו, והוא יתפנה לשוב ולחזק את מעמדו בתוך לבנון.
4.
ממדיו הגדולים של הכישלון הערבי-המוסלמי לטפל במצב בסוריה מקשים להעירך מה תהיינה השלכותיו  המיידיות, על סעודיה, טורקיה והפלסטינים.
סעודיה, וקטאר, אשר שירותי המודיעין שלהן ואמצעיהן הכספיים שתמכו במורדים הסורים לא הצליחו להתמודד לא עם המנגנונים הצבאיים והמודיעיניים הסוריים, ולא  עם העזרה הנגדית שאיראן העמידה לרשות אסד, נכשלו.
הליגה הערבית אשר ניסתה בפעם הראשונה להתערב במרד הערבי על ידי שליחת משקיפים אשר היו צריכים להשתלט על המצב בסוריה, התגלתה כגוף חסר אונים ויכולת ביצוע, כאשר נאלצה להתבונן כיצד מבצע המשקיפים מתפרק והם עוזבים, אם לא בורחים מסוריה.
גם טורקיה, אשר בתחילת המרד הפגינה תמיכה במורדים ואף אפשרה לצבא סוריה החופשית ה-FSA לפעול מתוכה, צננה את תמיכת בהם לאחר שהחליטה כי האינטרסים שלה בטהרן חשובים לה הרבה יותר  מאשר אלה בדמשק. 
5. התחזק מאוד מעמדן של מוסקבה ובייג'ין במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי, לעומת מעמדה של וושינגטון.
באמצעות בלימת כל דיון, או קבלת החלטה אנטי סורית במועצת הביטחון, ובעזרת שליחת כוח צבאי- ימי- אווירי רוסי לסוריה, וחתימה על שורה של הסכמים כלכליים וצבאיים סיניים עם ארצות המפרץ הפרסי, הצליחו הרוסים והסינים לדחוק את ארה''ב ממרכז הבמה של המרד הערבי, עליה היא הייתה מצויה ב-2011 בעת המרידות הערביות במצרים ובלוב.
6.
ההתייצבות במשטרו של אסד, בניגוד לתחזיותיו של שר הביטחון הישראלי אהוד ברק, כי הוא ייפול תוך כמה שבועות, מהדקת עוד יותר את החגורה הצבאית-מדינית האיראנית מסביב לישראל. המקורות הצבאיים של תיקדבקה  מציינים, כי כדאי וצריך לשים גם לעובדה כי הצבא הסורי הצליח לתפקד בצורה מבצעית במצב מלחמה אשר נמשך כמעט שנה, כאשר הוא מקבל ניסיון רב בהעברה מהירה  של כוחות גדולים מחזית אחת לשנייה. כמו כן התחזק מאוד שיתוף הפעולה הצבאי-מבצעי- מודיעני, בין הצבא הסורי, משמרות המהפכה האיראניים, וחיזבאללה.   
7. 
מהלכי הפיוס הפלסטינים בין הפת''ח והחמס, אשר נבעו בעיקר ממדיניותם של ראשי החמס להתרחק מסוריה ואיראן, יצטננו עתה שוב. החמס, באמצעות ביקורו הקרוב של ראש ממשל חמס בעזה איסמעיל הנייה, ינסה לחזור ולהתקרב לאיראן, וספק גדול באם ינתק את קשריו עם סוריה.
כמובן שתהיינה עוד עליות ומורדות בסוריה, כפי שהיו במשך כל עשרת החודשים האחרונים. ייתכנו גם מצבים בהם  האופוזיציה והמורדים המזוינים יתאוששו. תתכן גם גלישה למלחמת אזרחים. אולם בינתיים המצב הוא בשליטתו של אסד, וזה הפוך מהתמונה המוצגת לדעת הקהל הישראלית.
 

Print Friendly, PDF & Email