אסד נסע לג`דה. קודם כל להציל את עצמו, ורק אחר כך את שלטונו.
המקורות המודיעיניים ולוחמת הטרור של תיקדבקה: כאשר שר החוץ הסעודי סעוד ביו פייסל הודיע ביום א` 8.1 לעיתונאים בדמשק כי נשיא סוריה בשאר אסד יוצא לג`דה כדי לפגוש את המלך עבדאללה, כל מה שאפשר היה להבין מלוח הזמנים הצפוף שהציג, כי המדובר בוועידת חירום בין מנהיגי סעודיה וסוריה, שהיא למעשה ההזדמנות האחרונה שיש לנשיא סוריה להציל קודם כל את עצמו, ורק לאחר מכן אולי את משטרו.
רק גורמים מועטים מאוד בריאד, קהיר, דמשק, וושינגטון ופריס ידעו כי התקפותיו של סגן נשיא סוריה חאלים חאדם על אסד, שהאחרונה בהן הייתה ביום שישי 6.1, בה קרא חאדם לעריכת מרד מזוין שיפיל את משפחת אסד, מגובות לא רק על ידי וושינגטון ופריס, אלא גם על ידי ריאד וקהיר.
המקורות המודיעיניים שלנו מוסרים כי חאלים חאדם שהקים את מטה הפעולה שלו נגד אסד, מתגורר ופועל עתה מתוך מלון הפאר `ג`ורג ה-5,` George Cinq שבמרכז פריס (בתמונה), כשהוא מוגן על ידי מערך אבטחה של המודיעין הצרפתי, שהועמד לרשותו לפי הוראה מיוחדת של הנשיא ז`אק שיראק.
המקורות שלנו מוסרים עוד על שלוש התפתחויות דרמטיות נוספות.
1. ביום שלישי 3.1, ערך חוסני מובראק נשיא מצרים ביקור אצל המלך עבדאללה בג`דה, שם שני המנהיגים דנו במצב בסוריה. בסיכומה של פגישה זו הוחלט כי מאחר ובשאר אסד לא קיים אף אחת מההבטחות שהבטיח להם בחודשים האחרונים, הם מסירים ממנו את תמיכתם, ומעתה סעודיה ומצרים תומכות ומשתפות פעולה עם וושינגטון ועם פריס במדיניותן בשאלות לבנון וסוריה. תמיכה זו כוללת גם תמיכה בעבודת וועדת החקירה של האו"ם ברצח ראפיק חארירי, כולל האשמות שהעלו בה נגד המעורבות של הצמרת הסורית ברצח. המקורות שלנו מוסרים כי עבדאללה ומובראק החליטו כי רק טיפול בשוק, יכול להניע את אסד לפעול. אם הוא לא יגיב לטיפול כזה, הרי שהם אינם יכולים לעזור לו יותר.
2. כדי לתת שיניים להחלטתם, טס מובראק ביום ד` 4.1 לפריס, שם נפגש עם נשיא צרפת ז`אק שיראק, ומסר לו על ההחלטה שנתקבלה בג`דה. מיד לאחר הפגישה עם שיראק התקיימה במלון ג`ורג ה-5 ב פגישה סודית בין הנשיא חוסני מובראק וחאלים חאדם, האיש שהוקע על ידי אסד `כבוגד במולדת הסורית.`
3. זמן קצר לאחר הפגישה בין מובראק לחדאם, בא למלון המתאם העליון של שירותי המודיעין הסעודים, הנסיך באנדר בין סולטן, מי שהיה שגריר סעודיה בוושינגטון, וקיים שיחה ארוכה עם חאדם. הפגישות האלה היו איתות חזק וברור לנשיא אסד כי לא רק וושינגטון ופריס הן נגדו, אלא עכשיו גם קהיר וריאד.
בשאר אסד שחשב כי לפניו ישנם עוד כמה חודשים בהם הוא ינסה להתחמק מהלחץ האמריקני-צרפתי ומחקירותיה ומסקנותיה של וועדת החקירה לבדיקת נסיבות רצח חארירי, הבין כי מעגל המצור נסגר עליו.
לאחר המפגש עם עבדאללה הגיע אסד במפתיע לשארם-א-שייח כדי להמשיך את השיחות עם נשיא מצרים חוסני מובראק. השאלה היא האם ברגעים קריטיים כאלה לעצמו ולמשטרו, הוא עדיין ניסה במפגשים עם המלך עבדאללה והנשיא מובראק להתחמק מלפעול, לפי הקו שוושינגטון ופריס דורשות ממנו, כפי שעשה בחודשים ובשנים האחרונות? זאת נראה בימים הקרובים