ארה"ב הקימה במפרץ מול איראן כוח משימה ימי-אווירי רובוטי המופעל על ידי בינה מלאכותית AI. חיל הים הישראלי יצטרך להתאים את עצמו לטכנולוגיות החדשות

ארצות הברית הקימה בשבועות האחרונים כוח משימה-ימי-אווירי רובוטי, תחת השם 'כוח 59', המופעל על ידי בינה מלאכותית AI,שבמרכזו טייסת מל"טים חמקנים חדישים מדגם  'ווינגמאן' Loyal Wingman drones.  
, המל"ט החמקן הזה מצטיין בכך שיש לו חמישה חרטומי nose פעולה אותם אפשר להחליף כל פעם בהתאם לצרכי הפעולה והמטרות שנקבעו.
המל"ט המתקדם הזה יכול לשאת אתו ראש קרבי שיאפשר לו להשתתף, ביחד עם מטוסי קרב מתקדמים כמו F-35  בתקיפות ובקרבות אוויר. חרטום חילופי אחר יאפשר למל"ט להתרכז באיסוף חומר מודיעיני. המל"ט יוכל להיות מופעל גם ממטוסים, ולא רק מתחנות-קרקע, והוא יהיה מסוגל לפעול  באמצעות הבינה המלאכותית AI גם באופן עצמאי.
המערכת הזאת כבר מופעלת באזורים נרחבים במזרח התיכון-המפרץ,  מצרי הורמוז, מפרץ עומן, הים הערבי, מיצרי באב אל-מנדב, צפון האוקיינוס ההודי, הים האדום, ותעלת סואץ.
התגובה האיראנית להקמת הכוח האמריקני החדש הייתה מהירה מאוד. לחילות הים והאוויר של משמרות המהפכה נוספו 6 יחידות גדולות של סירות מהירות ומלט"ים בעלי יכולת מבצעית של התקפות סייבר  שתפקידן הוא לתקוף את כוח מס' 59 האמריקני.
הבעיה העיקרית בה האיראנים נתקלים היא, שהם אינם יודעים ( עדיין ) לפעול נגד מערכות קרביות המפעילות את עצמן. האיראנים טוענים כי יש להם מכ"ם המסוגל לאתר כלי טייס הטסים הנמוך מאוד, אבל איתור  המל"טים החמקנים החדישים מדגם  'ווינגמאן' Loyal Wingman drones, לא יימנע מהם מלבצע את פעולותיהם.
עכשיו נוצר מצב צבאי בהתמודדות שבין ארה"ב ואיראן, בו פעולות צבאיות אמריקניות, או איראניות, יכולות להתבצע בחשאיות מוחלטת מבלי שאיש ידע עליהן דבר.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי מפקדי הכוח יכולים לקבוע ערב הפעולה את היקפה, מתי היא תתחיל, מהי המטרה, מתי היא תסתיים, או מתי להפסיקה, כאשר עיקר התקיפה מבוצעת באמצעות אמצי סייבר.
כמובן שאוניות המלחמה והצוללת של חיל הים הישראלי, להן יש נוכחות קבועה באזורים אלה, יצטרכו להתאים את עצמן לשינויים הדרמטיים האלה שבהפעלת הצי האמריקני בשטחים בהם הם פועלים לצידו.


Print Friendly, PDF & Email