ארה"ב מגבירה את הלחץ הצבאי על ישראל ומצרים. נערכת לקראת התערבות צבאית בתעלת סואץ ובסיני
ממשל אובמה הגביר במוצאי שבת וביום א' 14.7, את הלחץ הצבאי על ישראל ומצרים, כאשר הוא מאותת, כי איננו שבע רצון מהפעולות העצמאיות של צה''ל בסוריה, ומהפעולות העצמאיות של צבא מצרים בהפלת הנשיא מורסי האחים המוסלמים מהשלטון במצרים, ומהיקף המבצע הצבאי של צבא במצרים נגד החמושים בסיני והחמס ברצועת עזה. כך מדווחים בלעדית המקורות הצבאיים של ובוושינגטון של תיקדבקה.
כלפי ישראל נוקטת וושינגטון בהמשך ההדלפות המכוונות הבאות מהפנטגון, החוזרות ומדגישות, כי חיל האוויר הישראלי הוא שתקף ביום שישי 5.7 לפנות בוקר, את מאגרי הנשק של הצבא הסורי בלטקיה, כאשר הוא משמיד בירי טילים את טילי 'היאחונט' Yakhont הרוסיים נגד אוניות NATO codename SS-N-26 , שאוחסנו במקום. בהתקפה הושמדו כל הטילים ומערכות המכ''ם המתקדם הרוסי, שבלעדיהן אי אפשר לשגר אותם.
למרות שידיעה זו שודרה לראשונה ברשת CNN ביום שישי בלילה 12.7, תוך הדגשה כי היא נמסרה על ידי שלושה מקורות בכירים בממשל אובמה, היא חזרה והופיעה בשבת ב'ניו יורק טיימס', וחזרה והופיעה שוב ביום א' 14.7, בהבלטה בכלי תקשורת אמריקנים נוספים.
המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי מלבד שאפקט הפרסום דוחף את נשיא רוסיה ולדמיר פוטין, ואת נשיא סוריה בשאר אסד להגיב על הפעולה הישראליות, יש במהלך האמריקני אלמנט נוסף.
וושינגטון רוצה לפגוע באמינותו של הנשיא פוטין, אשר ממשיך להתמיד בהתנגדותו להסגיר לארה''ב, את איש הביון האמריקני לשעבר אדוארד סנודאן Edward Snowden, אשר חשף את מערכת האזנות העולמית של ארגוני הביון האמריקנית והבריטיות, ונמצא כבר שלושה שבועות במלון לנוסעים במעבר בנמל התעופה של מוסקבה.
בסוף השבוע הלכו והתגברו הסימנים כי פוטין נוטה יותר ויותר להעניק לסנודאן מקלט פוליטי. ככל שסימנים אלה התגברו, כך התגברו ההדלפות האמריקניות על תקיפת הטילים הרוסיים בסוריה על ידי ישראל.
פרסום דבר השמדת הטילים הרוסיים על ידי חיל האוויר הישראלי, מהווה לא רק פגיעה ביכולת הצבאית הסורית, אלא גם מראה כי רוסיה איננה מסוגלת להגן על משלוחי הנשק שלה לדמשק, ומהווה איתות של וושינגטון למוסקבה, כי מבלי שמוסקבה לא תפנה לוושינגטון ותבקש את התערבותה הישירה, ישראל לא תפסיק את הפגיעות במטרות של הנשק הרוסי בסוריה.
פנייה כזו של פוטין לאובמה, יכולה לשנות את המצב הנוכחי בו פוטין ממשיך להתעלם מעמדות ממשל אובמה לגבי סוריה, ופתיחה מחדש של הדו-שיח המדיני בין שתי המעצמות על המצב בסוריה.
כלפי מצרים, וצבא מצרים נקט ממשל אובמה בצעדים צבאיים של ממש.
שתי אוניות נחיתה אמריקניות שעל סיפוניהן כ-2,600 נחתים הוצבו מול חופיה הדרומיים של מצרים הגובלים בים האדום. המדובר בנחתת התקיפה הענקית 'קארסארג' USS Kearsarge, שעליה ישנם כ-1,800 נחתים, ונחתת התקיפה 'סאן אנטוניו' USS San Antonio, שעליה נמצאים כ-800 נחתים. שתי הספינות מהוות גם נושאות מסוקים, וברשותן צי מסוקים היכולים להנחית כוחות מרינס אלה על מטרות יבשה מרוחקות.
נוסף לריכוז הצי והמרינס האלה, העמידה ארה''ב כוחות מרינס נוספים, בבסיסים בסיגונאלה Sigonella איטליה, ובמורון Moron בספרד בכוונות, כאשר נאמר למפקדים ולכוחות כי עליהם להיות ערוכים לצאת לפעולה תוך 60 דקות מקבלת פקודת התזוזה.
ביום שישי 12 ביולי, אמר מפקד המרינס האמריקני גנרל ג'יימס איימוס Gen. James Amos, 'כי הזזנו את הכוחות האלה לתוך הים האדום והם חונים מול מצרים, משום שאיננו יודעים מה יכול להתרחש'. ציטוט המקור: The USS Kearsarge and the USS San Antonio moved up into the Red Sea and parked off of Egypt, because we don’t know what’s going to happen. בניסיון לטשטש את הרושם הקשה שדבריו של מפקד המרינס עשו במצרים, פרסמה למחרת בשבת 13.7 השגרירות האמריקנית בקהיר, הודעה האומרת כי תנועת כוחות זו לא נועדה להתערבות צבאית אמריקנית.
המקורות של תיקדבקה מציינים, בהיערכות הצבאית הזו מאותת ממשל אובמה לשר ההגנה המצרי הגנרל פאתח אל-סיסי, ולגנרלים של הצבא המצרי, כי אם הצבא ירחיק בצעדי הדיכוי שלו נגד האחים המוסלמים, קיימת אפשרות כי כוחות נחתים אמריקנים יתערבו במתרחש במצרים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי לריכוז הכוחות האמריקנים יש עוד שתי מטרות:
1. עצם העובדה כי הכוחות האמריקנים האלה מרוכזים ליד המוצא של מפרץ סואץ לים האדום, מצביעה על האפשרות כי מצב הביטחון בתעלת סואץ יוחמר, והאחים המוסלמיים, או הסלפיים החמושים בסיני ינסו לפגוע בשיט הבינלאומי בהן, אפשרות עליה תיקדבקה דיווח כמה פעמים בימים האחרונים. ארצות הברית נערכת ולהתערב צבאית ולהשתלט על תעלת סואץ במטרה להבטיח את השיט בה.
2. ממשל אובמה עוקב מקרוב אחר המצב המתפתח בחצי האי סיני, שם מנהל צבא מצרים, תוך כדי שיתוף פעולה מודיעני עם ישראל ועם צה''ל, מבצע צבאי גדול נגד שתי מטרות: הסלפיים החמושים בסיני, והחמס בסיני וברצועת עזה.
לארה''ב יש כ-1,000 חיילים בסיני, רובם מדוויזיית הפרשים מס' 1 האמריקנית, 1st Cavalry Division האמריקנית, המשרתים במסגרת הכוח הרב לאומי ה-MFO. הערכה האמריקנית היא, כי הקרבות בסיני עומדים להתעצם ולהתרחב, וייתכן כי תהייה דרושה התערבות צבאית אמריקנית בהם.