ארה"ב נערכת לפיגועים נוספים של אל קעידה ערב הבחירות. מבצע חשאי לפינוי אמריקנים מאפריקה והמזרח התיכון
ארה''ב נערכת לקראת פיגועים נוספים של ארגון אל קעידה, אשר לפי המידע המודיעיני יתרחשו במשך חמשת השבועות שנותרו עד לבחירות לנשיאות ב-6 בנובמבר. קיימים סימנים כי מנהיג אל קעידה איימן אל זואהיירי ינסה לאחר רציחתם של השגריר ללוב כריסטופר סטיבנס ושלושה אמריקנים נוספים ב-11.9 בבנגאזי להוציא פיגוע או פיגועים אשר ישפיעו על תוצאות הבחירות לנשיאות.
מלבד הרצון לנקום את חיסולו של אוסמה בין לאדן בפקיסטן ב-2 למאי 2011, וכמה ניסיונות אמריקנים לחסל גם אותו, כאשר הבולט שבהם נערך בדצמבר 2009, כאשר סוכנות הביון האמריקנית ה-CIA, הצליחה להחדיר לחוג המצומצם של אנשים מסביבו סוכן משולש אמריקני-ירדני-ואיש אל קעידה שמטרתו הייתה להביא לחיסולו, הולכים ומצטברים בשטח, באסיה, באפריקה, ובמזרח התיכון, סימנים המעידים, כי אל זואהיירי שואף ליצור לעצמו שרשרת של הישגים בתחום הטרור.
הצלחתו של הפיגוע בקונסוליה בבנגאזי, והסתבכותו של ממשל אובמה בניסיון להסתיר כי המדובר בפעולת טרור שבוצעה על ידי אל קעידה, והשפעתה של הסתבכות זו על מערכת הבחירות לנשיאות ארה''ב, מאפשרת לאיימן אל-זואהיירי להציג לפני המפקדים האזוריים של אל קעידה כי כבר בפעולת הטרור הגדולה הראשונה שלו כמנהיג אל קעידה, הוא הוכיח שהטקטיקה שלו עדיפה על פני הטקטיקה של בין לאדן, והיא משיגה תוצאות מיידיות של פגיעה במטרות אסטרטגיות אמריקניות
גופי מודיעין ולוחמה נגד טרור לא רק אמריקנים, אלא גם מערביים אחרים, ומזרח תיכוניים, ביניהם גופי המודיעין הישראליים, סבורים כי הצלחת פעולת הטרור בבנגאזי, דוחפת עתה את אל זואהיירי לבצע במהירות שורה של פעולות טרור דומות, אשר לא רק יפגינו כלפי העולם המוסלמי כמה ארצות הברית פגיעה, אלא יעזרו לו לבסס את שלטונו וסמכותו בארגון אל קעידה.
גופי לוחמה בטרור אלה מעריכים, כי עתה מתברר שאל זואהיירי וחבורת מפקדי אל קעידה שנאספה מסביבו במשך השנה האחרונה מאז חיסולו של בן לאדן, פועלים עתה על בסיס ההנחה כי אפשר לנצל את מעורבותה העמוקה של ארצות הברית באירועי המרד הערבי בשורה של מדינות אפריקניות ומזרח תיכוניות, כדי לבצע שורה של פיגועי טרור, אשר יפגעו ישירות במדיניות המזרח תיכונית של הנשיא אובמה.
להערכתם, אל זואהיירי ואנשיו מנצלים את חופש התנועה שיש להם בשנה האחרונה בשורה של מדינות אפריקניות ומזרח תיכוניות, כמו תוניסיה, לוב, מצרים, לבנון, ירדן, עיראק, וסוריה, ואת העובדה כי בגלל אירועי המרד הערבי כמעט כל הקבוצות הסלפיות וקבוצות מוסלמניות קיצוניות אחרות לא רק שקבלו חופש התארגנות ופעילות פוליטית בארצותיהם, אלא גם גישה כמעט בלתי מוגבלת למאגרי נשק חדיש.
המומחים המערביים אומרים, כי בכל קבוצות סלפיות אלה נמצאים אנשים שעמדו תמיד שנים בקשר עם אל קעידה, ובייחוד עם איימן אל-זואהיירי, שתמיד ראה את עצמו כראש הג'יהאד האיסלמי המצרי, ושמר על קשרים עם תאים חשאיים של תנועה זו בשטח.
אל-זואהיירי ניצל את התרכזותם של גופי הלוחמה בטרור האמריקנים במלחמה נגד ארגון אל קעידה בחצי האי ערב AQAP, המרוכז בתימן, בעוד הם מזניחים את הלוחמה בטרור בצפון ומערב אפריקה ובשאר חלקי המזרח התיכון.
מצב אפשר לאל זואהיירי לשים את הדגש על ארגון רשתות טרור, המבוססות על הארגונים הסלפיים, בשטח גיאוגרפי נרחב המשתרע מלוב, תוניסיה, אלג'יריה, ומאלי באפריקה, ועד מצרים וחצי האי סיני במזרח התיכון.
עתה, עומדת ארצות הברית בפני חזית חדשה של אל קעידה, כאשר המידע המודיעיני עליה הוא מועט ביותר, ומה שגרוע יותר הוא כי בכל ארצות אלה, בחלקן התחולל או מתחולל עדיין המרד הערבי, אין שלטון מרכזי, או גורמים צבאיים ומודיעיניים מקומיים אשר ארה''ב יכולה לסמוך עליהם ולשתף אותם במלחמה בטרור.
זו היא הסיבה העיקרית מדוע ממשל אובמה, המתכונן עתה לקראת פיגועי טרור גדולים נוספים בימים הקרובים, נוקט בטקטיקה של נסיגה מארצות אלה. המקורות של תיקדבקה מוסרים, כי בוושינגטון הוכנה בימים האחרונים בקדחתנות רבה רשימה של מטרות אמריקניות אפשריות, הכוללת מטרות דיפלומטיות, צבאיות, מודיעיניות, וכלכליות, אותן אל קעידה יכולה לתקוף, כאשר מטרות אלה מסומנות לפי רמת הסיכון המאיימת עליהן, ומידה יכולתם, או אי יכולתם, גופי המודיעין והלוחמה נגד טרור אמריקנים להגן עליהן. רוב המטרות הנמצאות ברמת סיכון גבוהה, פונו כבר ממדינות אלה, כאשר במדינות אחרות מתנהל פינוי מזורז של גורמים אמריקנים מהן. חלק מהמפונים מוטסים הישר לארצות הברית, וחלק מפונה למערב אירופה.
גורמים מודיעיניים מזרח תיכוניים מוסרים, כי לא זכור באזור פינוי חשאי מקיף כל כך של אנשי הסגל הדיפלומטי האמריקני, אנשי צבא מודיעין, ואנשי עסקים וצוותים טכניים אמריקנים ובני משפחותיהם מהאזור. בכל ארץ האמריקנים משאירים צוותי חירום מצומצמים ביותר, שאינם מונים יותר מאשר כמה אנשים בודדים.
פינוי זה נערך, לאחר שהנשיא אובמה דחה הצעות לפעולה צבאית אמריקנית נגד ארגון אל קעידה בצפון אפריקה AQIM, ובייחוד נגד ראש הארגון עבדלמאלק דורוקדאל Abdelmalek Droukdel, שלפי כל הסימנים והמידע המודיעיני המצטבר, הוא שארגן וביצע עבור איימן אל זואהיירי את ההתקפה על הקונסוליה האמריקנית ואת רצח השגריר האמריקני בלוב, באמצעות הארגון הלובי אנסאר אל שערייה Ansar al-Shari'a. ה'וושינגטון פוסט' דיווח ביום שלישי 2.10, כי הנשיא אובמה החליט שגם לא לבצע פעולת תגמול צבאית אמריקנית נגד ריכוז אל קעידה במאלי.
מקור אמריקני בכיר אמר ביום ג' למקורות תיקדבקה, כי בתוניסיה, לוב, מאלי, ניגריה, סודן ומצרים, פונו עד עתה רוב הגורמים והגופים האמריקנים, וכמעט שלא קיימת נוכחות אמריקנית במדינות אלה.