ארה"ב עוזבת את עיראק ומשאירה מאחוריה…30,000 לוחמי גדודי אל קודס האיראניים

רק לפני 10 ימים ב-13.10, חשף הנשיא באראק אובמה,  כי גדודי אל קודס, שהם זרוע הטרור והמודיעין האיראני הפועלת בארצות חוץ, מעורבת ישירות בניסיון לרצוח את שגריר סעודיה בוושינגטון, אולם מאז לא ארה''ב, ולא סעודיה נקטו פעולה כלשהי, כולל באו''ם, נגד איראן.
ביום שישי 21,10 הודיע אובמה כי ארה''ב תפנה את כל צבאה מעיראק עד סוף השנה. וביום א' 23.10, הזהירה שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון בטאג'יקיסטן Tajikistan, את איראן לבל תתערב בעיראק. למדינות באזור', אמרה קלינטון, 'בייחוד לשכנותיה של עיראק' (כלומר, איראן), 'אנחנו רוצים להדגיש כי אמריקה תעמוד לצידם של בעלי בריתנו וידידנו, וזה כולל את עיראק, בהגנה על הביטחון והאינטרסים המשותפים.' ציטוט המקור: To countries in the region, especially Iraq's neighbors, we want to emphasis that America will stand with our allies and friends, including Iraq, in defense of our common security and interests.
אולם המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי בעוד ארה''ב מוציאה את חייליה מעיראק, היא לא רק שאיננה משאירה בבגדאד ממשלה וצבא עיראקים שמסוגלים להגן על עצמם ולמנוע מערכות טרור נרחבות, אבל היא  כן משאירה מאחוריה ראש ממשלה עיראקי, נורי אל-מליקי, הנתון להשפעתה המעט מוחלטת של טהרן, וכוח של למעלה מ-30,000 לוחמים של גדודי אל קודס איראניים, המגבה ומיישם את החלטותיה של טהרן לגבי עיראק.
הדוגמא האחרונה הבולטת לכך היא סירובו העיקש נורי אל-מליקי להיענות לבקשות וללחץ האמריקני שלא להביא לנסיגת כל הכוחות האמריקנים, להשאיר בעיראק לפחות 5,000 חיילים, ולהעניק להם חסינות מפני העמדה לדין לפי החוק העיראקי.
מאליקי היה נענה ללחץ האמריקני, או לחלקו, אולם הוא נאלץ להיכנע ללחץ הנגדי הכבד שהפעילה עליו ההנהגה האיראנית שלא להסכים לדרישות של וושינגטון.
בכך השיגה טהרן את שתי המטרות המרכזיות של מדיניותה בעיראק במשך שמונה השנים האחרונות, מאז שהאמריקנים פלשו לעיראק ב-2003.
1. להביא ליציאת הכוחות האמריקנים מעיראק, שנוכחותם בה נראה בעיני האיראנים כאיום צבאי ישיר על גבולותיה. מטרה דומה, יש לאיראן באפגניסטן.
2. להביא לכך כי בבגדאד תשלוט ממשלה שיעית חלשה, שתהייה תלויה בהחלטותיה ובמדיניותה בטהרן, זאת בראש ובראשונה כדי להבטיח כי עיראק תישאר מפולגת בין השיעים, הסונים, והכורדים, לא יהיו לה כוחות צבאיים חזקים שיוכלו לאיים על איראן, ולחסום את דרכה למפרץ הפרסי ולסוריה.
התפקיד להשיג מטרות אלה הוטל על ידי ההנהגה האיראנית על מפקד גדודי אל קודס הגנרל קסאם סולימאני Lieutenant General Qassem Suleimani, האיש אותו וושינגטון מאשימה בימים האחרונים כי הוא העומד מאחורי התכנון לרצוח את שגריר סעודיה בוושינגטון, באפריל השנה.
עד כדי כך וושינגטון מודעת לכך כי קסאם סולימאני הוא השולט כיום בעיראק, עד כי מקורות מודיעיניים אמריקנים הדליפו לפני ארבעה חודשים, בחודש יולי, לעיתונאים מערביים וערביים, כי ב-2008, כלומר עוד לפני שלוש שנים, קיבל הגנרל דייויד פטראוס David Petraeus, מי שהיה אז מפקד חזית מרכז האמריקנית, והיום ראש סוכנות הביון המרכזית של ארה''ב ה-CIA, שדר מסולימאני, שאמר: 'גנרל פטראוס, אתה צריך לדעת שאני, קסאם סולימאני, שולט במדיניות האיראנית בעיראק, לבנון, עזה, ואפגניסטן'. 'נכון', המשיך מפקד גדודי אל קודס, השגריר (האיראני) בבגדאד, הוא איש גדודי אל קודס, וגם האיש שעומד להחליף אותו, הוא משרת בגדודי אל קודס'. סוף השדר.
ציטוט המקור: General Petraeus, you should know that I, Qassem Suleimani, control the policy for Iran with respect to Iraq, Lebanon, Gaza, and Afghanistan. And indeed, the ambassador in Baghdad is a Quds Force member. The individual who's going to replace him is a Quds Force member
המסר אומר במילים ברורות: גדודי אל קודס שולטים בבגדאד ולא האמריקנים.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי שליטה איראנית זו בבגדאד, וגם בחלקים אחרים של עיראק הושגה, לאחר שקסאם סולימנאי הצליח להציב בהם, כ-30,000 אנשי צבא איראנים, כולם משתייכים לגדודי אל קודס, ומאומנים במלחמת גרילה, ברמה של יחידות עלית בצבאות מערביים ומזרח תיכוניים.
המקורות המודיעיניים והאיראנים שלנו מדווחים, כי לפחות מחציתו של כוח זה, כ-15,000אנשי אל-קודס, מרוכזים בבגדאד במסווה של חברות ביטחון ושמירה מקומיות המשכירות את שירותיהן לשרי ממשלה ופוליטיקאים עיראקים.
ההערכה המודיעינית היא שכיום רוב שרי הממשלה וחברי הפרלמנט השיעיים מוגנים על ידי יחידות של גדודי אל קודס. במילים אחרות, גורלם האישי של הפוליטיקאים העיראקים נתון בידי איראן.
הדבר המדהים בכך הוא, כי בתוקף היותם אנשי ביטחון מקומיים כביכול, אלפים של אנשי גדודי אל קודס נמצאים ופועלים באזור הירוק של בגדאד Green Zone, שהוא אזור הביטחון בלב הבירה העיראקית שהוקם בהשקעה של עשרות מיליארדי דולרים על ידי האמריקנים במטרה להבטיח את השגרירות והמפקדות הצבאיות האמריקניות בעיראק, ואת הממשלה, ומפקדות הצבא ושירותי הביטחון והמודיעין העיראקים.
עתה, כאשר אחרוני החיילים האמריקנים יוצאים מעיראק, יישארו באזור הירוק בגדאד כ- 16,000 אנשי השגרירות האמריקנית, מתוכם כ-5,000 אנשי ביטחון אמריקנים, אנשי חברות ביטחון אזרחיות, שתפקידם להגן על השגרירות. מולם יהיו מוצבים באזור הירוק מספר דומה של לוחמי אל קודס המגנים על מערכת השלטון העיראקית.
זו התוצאה האמיתית של המלחמה האמריקנית בעיראק.
 

Print Friendly, PDF & Email