ארצות הברית ואיראן על סף התנגשות צבאית בעיראק. מגעים חשאיים להכריז על הכוחות האמריקנים בעיראק ככוחות או"ם

מיוחד ובלעדי למקורות בוושינגטון ובבגדאד של תיקדבקה: בימים האחרונים עולה וגואה המתיחות הצבאית בין ארצות הברית ואיראן, וישנם סימנים רבים כי מליציות שיעיות פרו-איראניות, מתכוננות לתקוף את הכוחות האמריקניים בעיראק. הרקע: התנגדות חריפה של טהרן לכך כי לא כל הכוחות הקרביים האמריקנים יעזבו את עיראק ב-1 לספטמבר, כפי שהנשיא אובמה התחייב, אלא, חלקם יישאר בעיראק כאשר הם מוכרזים על ידי האו"ם ככוחות הארגון לשמירת השלום.
המקורות שלנו בוושינגטון מדווחים בלעדית, כי ממשל אובמה מנהל בימים אלה מגעים חשאיים קדחתניים עם מזכיר האו"ם ban ki moon באן קי מון , שמטרתם להביא להכרת האו"ם בכוחות האמריקנים בעיראק ככוחות האו"ם. אם אכן המגעים האלה יישאו פרי חלק מ-95.000 החיילים האמריקנים שהיו צריכים לפנות את עיראק עד 1 בספטמבר, לא יצאו משם.
רק ביום שישי שעבר ב-16.7, אמר סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, בהופעה בפני פעילי המפלגה הדמוקרטית בנשוויל Nashville, Tennessee, זמן קצר לאחר שחזר מביקור בעיראק, 'כי אנו נביא בחזרה הביתה 95,000' (חיילים אמריקנים).
'אין לי שום ספק שאנו נעמוד בהתחייבות להשאיר רק 50,000 חיילים בעיראק, וזה לא ישפיע בשום בצורה על היציבות בעיראק'.
ציטוט המקור:We will have brought home 95,000, Biden said. There is no one in the military who thinks we cannot do that. I do not have a doubt in my mind that we will be able to meet the commitment of having only 50,000 troops there, and it will not in any way affect the physical stability of Iraq.
אולם ביום ד' 21.7 בלילה, אמר מפקד הכוחות האמריקנים בעיראק גנרל ריי אודירנו General Ray Odierno, כי הצבא האמריקני עסוק עתה בביצור מחנותיו והכנת כוחותיו, לקראת התקפה של לפחות 3 מליציות שיעיות אשר אומנו לאחרונה באיראן בתקיפת מטרות אמריקניות בעיראק.
זו הייתה הפעם השנייה בתוך שבוע ימים שהגנרל אודירנו חזר על אזהרה זו. המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים, כי בגלל מצב הכוננות הקרבית שהוכרז ביחידות האמריקניות בעיראק, חלק מהן שהיו צריכות לעזוב את עיראק בימים הקרובים הפסיקו את ההכנות ליציאה ובמקום זה הן לוקחות חלק בהקמת מערך ההגנה החדש של הבסיסים האמריקנים. כיום נמצאים בעיראק 74,000 חיילים אמריקנים. המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי במצב המתיחות המתגברת עם איראן, אי אפשר יהיה לפנות 24,000 חיילים קרביים אמריקנים תוך 5 השבועות שנשארו עד ל-1 בספטמבר.
הגנרל אודירנו נקב בשמן של 3 מליציות שיעיות עיראקיות: קעטיב חיזבאללה Ketaib Hezbollah, שהוא חיזבאללה העיראקי. אסאיב אל-חאג- ליגת המאמינים Asaib Ahl al-Haq -League of the Righteous, ו'חטיבת יום ההבטחה' (הקדושה) the Promise Day Brigade. באזהרה הראשונה שלו אותה פרסם הגנרל אודיראנו ב-13.7, הוא הזכיר רק את מליצית קעטיב חיזבאללה. ביום ד' נקב הגנרל האמריקני גם בשמם של גדודי אל קודס, שהם זרוע הפעולה המודיעינית והטרוריסטית של משמרות המהפכה מחוץ לגבולות איראן, כמי שמאמנים ומממנים את המליציות האלה לקראת ההתקפה על הבסיסים האמריקנים. ציטוט המקור: Odierno said US officials believe that Iranian Revolutionary Guards' elite Quds Force is involved in training and funding the groups
המקורות האיראניים של תיקדבקה מדווחים, כי טהרן מתנגדת בחריפות רבה לאפשרות כי הכוחות האמריקנים אשר יישארו בעיראק יוכרזו ככוחות האו"ם, בגלל 3 סיבות עיקריות:
1. אם הכוחות האמריקנים יוכרו על ידי מועצת הביטחון כ'כוחות האו"ם', הם יוכלו לפעול צבאית כדי לכפות באזור המפרץ הפרסי את הסנקציות שמועצת הביטחון הטילה על איראן.
2. ההנהגה האיראנית חושדת כי מדובר בתכסיס של וושינגטון שיאפשר לה להשאיר מספיק כוחות קרביים אמריקנים בעיראק, שישתתפו בהתקפה צבאית אמריקנית על מתקני הגרעין האיראנים. מעיני ההנהגה האיראנית לא נעלמו הפרסומים האחרונים בכלי התקשרות האמריקנים בהם נאמר, כי ממשל אובמה החליט באחרונה להחזיר את האופציה הצבאית נגד התוכנית הגרעינית האיראנית אל שולחנות התכנון בפנטגון.
( הפרסום ב-TIME ב-15.7 תחת הכותרת: An Attack on Iran: Back on the Table).
3. ממידע מודיעני המגיע אליהם מעיראק, ההנהגה האיראנית יודעת, כי ממשל אובמה החליט להקשיח את הקו שלו נגד כל סימן של מעורבות איראנית, כולל מעורבות פוליטית בעיראק. האיראנים יודעים, כי הממשל נחוש בדעתו להביא לקמת ממשלת אחדות לאומית אזרחית בבגדאד,שבמרכזה יעמדו ראש הממשלה הנוכחי נורי אל-מליקי Nouri al-Maliki, וראש המפלגה שניצחה בבחירות בעיראק מפלגת 'עיראקיה' Iraqia, עיאד עלוואי Iyad Allawi. פירוש הקמת ממשלה כזו בבגדאד, הוא דחיקתה של איראן ותומכיה הדתיים השיעיים העיראקים, מכל עמדת השפעה במנגנוני השלטון החדשים שיוקמו בעיראק. כוונה אמריקנית זו היא שהביאה את המנהיג השיעי העיראקי, הפועל מטהרן, מוקטעדה אל סאדאר Moqtada Al Sadar , לבוא ביום שבת 17.7 לדמשק לשיחות עם נשיא סוריה בשאר אסד, כדי להסכים על תוכניות פעולה משותפות איראניות-סוריות-ושיעיים עיראקים, שתסכלנה את המהלכים האמריקנים בבגדאד. אסד הביא בשבת גם לדמשק את יריבו המר של אל סאדאר, קרי- עיאד עלוואי, במטרה לנסות לפייס ביניהם, פיוס שגם הוא יוכל לעזור בטרפוד המדיניות האמריקנית.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי עד עתה הייתה ההנחה בוושינגטון ובמדינות המפרץ הפרסי כי האיראנים יפעילו את זרועות הטרור שלהם בעיראק ובמפרץ רק כאשר ארצות הברית, או ישראל, תתקופנה את התוכנית הגרעינית האיראנית. עתה, בעקבות ההתפתחויות הצבאיות והפוליטיות האחרונות בעיראק, ההערכה זו השתנתה. האפשרות כי התקפות הטרור של אלמנטים פרו-איראניים על הכוחות האמריקנים בעיראק ובמפרץ, נראית עתה יותר מוחשית מאי פעם, ללא קשר למה מתרחש בתוכנית הגרעינית האיראנית.

Print Friendly, PDF & Email