ארצות הברית ובריטניה אינן יכולות לפתוח חזית תימנית במלחמה בטרור משום שאין להם מספיק כוחות. האמריקנים תקפו כבר את אל קעידה בתימן, יום לפני שאל קעידה ניסתה להפיל את מטוס הנוסעים האמריקני
המקורות בוושינגטון של תיקדבקה: ארצות הברית ובריטניה החריפו ביום א' 3.1 את התבטאויותיהן כלפי המצב בתימן, למרות שלאף אחד משתי המדינות אין מספיק כוחות כדי לשלוח לתימן ולפתוח שם חזית נוספת מול אל קעידה, נוסף על עיראק, אפגניסטן, ופקיסטן.
לכן ההערכה היא כי בוושינגטון נוקטים בקו לוחמני, משתי סיבות:
1. לנסות ולהרגיע את דעת הקהל האמריקנית שעדיין מזועזעת מהניסיון להפיל מטוס נוסעים אמריקני שטס מאמסטרדם לדטרויט ב-25.12.
2. ממשל אובמה מתכנן פעולת תגמול נגד בסיסי אל קעידה בתימן, למרות שאלה כבר פונו בשבוע שעבר, והלוחמים שמאיישים אותם נטמעו בקרב השבטים התימנים, או במקומות מחבוא בהרים הגבוהים של דרום תימן. יצירת משבר ביטחוני לגבי תימן, יוצרת רקע מתאים לפעולה צבאית אמריקנית כזו.
ביום א' הודיעו ארצות הברית כי הן סוגרות את השגרירויות שלהן בצנעא בירת תימן, משום שיש סימנים כי אל קעידה עומד לערוך התקפה בעיר, ואחת המטרות יכולה להיות השגרירות האמריקנית, הבריטית, או שתיהן ביחד.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי אפשרות של התקפה על אחת השגרירויות, או על אזרחים מערביים בצנעא, אינו איום חדש והוא קיים למעשה בכל ימות השנה מצד לוחמי אל קעידה השולטים לפחות ב-4 אזורים בתימן, הנמצאים דרומית לבירה. אבאיין, באיידה, שאבווה. וחצרמוות, Abyan, Baida, Shabwa, Hadhramout. מחוזות אלה משתרעים על פני שטחים עצומים שגודלם הוא קרוב ל-200.000 קמ"ר. (שטחה של תימן כולה הוא, מלבד האיים בהן היא שולטת, 530.000 קמ"ר.)
ההודעה על סגירת השגרירויות נועד ליצור רושם של שעת חירום מידית, בעוד שבימים רגילים השגרירות האמריקנית מאוישת בדרך כלל בלא יותר מאשר שנים או שלושה פקידים מקומיים. השגרירה וצוות מצומצם מאוד, בעיקר של אנשי ביטחון אמריקנים, אינם מגיעים בכלל לשגרירות ונמצאים בבתים פרטיים מבוצרים היטב הנחשבים safe houses לבטוחים. גם הצוות הדיפלומטי הבריטי הוא מצומצם ביותר.
וושינגטון ולונדון, גם הודיעו ביום א' כי הן תממנה את הקמת של יחידת משטרה מיוחדת ללוחמה באל קעידה. אולם כל מי שמכיר מקרוב את המצב כיום בתימן לא יכול לקחת הודעה זו ברצינות. אפשר וצריך להניח כי האחרונים שיתייחסו להודעה זו הם אנשי אל קעידה.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים כי נשיא תימן עבדאללה צלאח והצבא התימני מעורבים עתה ב-3 מלחמות.
א. מלחמה בצפון תימן נגד המורדים ההוטים, שם הצבא התימני נוחל מפלות קשות.
ב. מלחמה נגד תנועת 'המנוע הדרומי', המתנהלת בדרום תימן, בעיקר מסביב לעיר הנמל העיקרית של תימן עדן. מלחמה זו נחשבת כמסוכנת ביותר לקיומו של המשטר בצנעא, אפילו מזו של אל קעידה. תנועת 'המנוע הדרומי' שואפת לנתק את דרום תימן מצפונה ולהכריז שם על מדינה עצמאית שבירתה היא עדן.
ג. מלחמה נגד אל קעידה המתרכזת במרכז ובצפון דרום תימן. אין ביכולתו של הצבא התימני להלחם ב-3 חזיתות, ולכן כל הדיווחים על הפצצות של אנשי אל קעידה ובסיסיהם, מתייחסות להפצצות ותקיפות הנערכים כבר על ידי כוחות אמריקנים. ההתקפה הגדולה ביותר שהוצגה 'כהתקפה תימנית' בעוד שלמעשה הייתה התקפה אמריקנית התרחשה במחוז Shabwa ב-24 לדצמבר, יום אחד לפני ההתקפה על מטוס חברת 'דלתא'. בהתקפה זו נהרגו לפחות 36 אנשי אל קעידה.
עובדה היא, כי התקפות האמריקניות אלה על אל קעידה בתימן לא מנעו את ניסיון הפלת מטוס הנוסעים האמריקני.