ארצות הברית וישראל ערכו בשבוע השלישי של חודש יוני, ניסויים במערכות נשק מתקדמות נגד מל"טי נפץ ורחפנים במדבר ניו-מכסיקו
ארצות הברית וישראל ערכו בשבוע השלישי של חודש יוני, ניסויים במערכות נשק מתקדמות נשק נגד מל"טי נפץ ורחפנים בבסיס האווירי 'קריטלנד' Kirtland Air Force Base במדבר ניו-מכסיקו.
ארה"ב ניסתה את מערכת 'טור'-THOR החדשה. ישראל ניסתה מערכת לייזר רבת עוצמה.
ההבדל בין שתי המערכות הוא, שמערכת הלייזר הישראלית, המורכבת על מטוס, יכולה להפיל כל פעם מל"ט, או רחפן אחד, הרי המערכת האמריקנית ( בתמונה ), מסוגלת להפיל באמצעות גלי מיקרו microwaves קבוצות של מל"טים ורחפני נפץ על ידי זה שהיא משבשת את מערכות ההכוונה האלקטרוניות שלהם.
בתמרון נבחנו הדרכים להגן על בסיסים צבאיים, מסלולי המראה ונחיתה, ומבנים בהם שוהים כוחות צבאיים מפני התקפות של מל"טים ורחפנים.
הדאגה בשני הצבאות-הצבא האמריקני וצה"ל, מפני התקפות מל"טים ורחפנים התגברה לאחרונה, לאחר שמליציות שיעיות עיראקיות פרו-איראניות הגבירו באחרונה את התקפות המל"טים שלהם, מתוצרת איראן, על מטרות צבאיות אמריקניות בעיראק ובסוריה, והמורדים ההוטים בתימן ממשיכים בהתקפות של מל"טי-נפץ על מטרות צבאיות ואזרחיות בערב הסעודית.
מומחים צבאיים אמריקנים המתמחים בלוחמה נגד מל"טים ורחפנים אומרים, כי שניה אחת בלבד לאחר שמערכת ה'טור'-THOR מזהה את המטרה, היא יכול לשלוח לעברה קבוצת גלי רדיו בעלי עוצמה והפגיעה במטרה היא מהירה ביותר ושקטה. מערכת ה'טור'-THOR, יכולה להיות מורכבת גם על גבי מטוס תובלה מסוג הרקולס C-130. לצוות הפעלה המציב את המערכת על פני הקרקע, ייקח שלוש שעות להציב אותה ולהביא אותה למצב של פעולה מבצעית.
המקורות הצבאיים האמריקניים מוסיפים ומציינים, כי נכון שמערכת הלייזר הישראלית נגד מל"טים ורחפנים, היא תפישה חדשה במערכות ההגנה האטי אוויריות, אבל קרן לייזר נתונה להשפעות של מזג האוויר, כמו רוחות חזקות ועננים כבדים, ובמקרים כאלה היא תתקל בקשיים לפגוע במטרה. לעומת זאת, מאחר והמערכת מורכבת על מטוס, היא יכולה לשנות במהירות את מיקומה.