ארצות הברית פתחה במהלך דו-שלבי של הכנות להטלת סנקציות על יבוא בנזין לאיראן, ובהכנות לקראת תקיפה צבאית של התוכנית הגרעינית האיראנית במחצית השנייה של 2010.
המקורות הצבאיים ובוושינגטון של תיקדבקה: בסימן גלוי ראשון של שינוי המדיניות של ממשל הנשיא אובמה כלפי איראן, ממדיניות של דיאלוג בלבד, למדיניות שתכלול גם הטלת סנקציות חמורות, כמו יבוא בנזין, והחזרת האופציה הצבאית האמריקנית על השולחן, הודיע הפנטגון ביום ב' 3.8, כי הוא החליט על זירוז התוכנית להכנסה לשירות מבצעי של פצצות 'מפצחי הבונקרים', ה MOP- Massive Ordnance Penetrator, עד יולי 2010, כלומר תוך שנה.
זה לא היה מקרה, כאשר זמן קצר לאחר פרסום ההודעה על ידי הפנטגון, פירסם 'הטיימס' הלונדוני, כי איראן השלימה את הכנותיה לבניית פצצה גרעינית אותה אפשר יהיה לשגר באמצעות טילי שיאהב 3, וכי המדענים והטכנאים האיראניים מחכים להוראה מהאייטוללה עלי חמנאי לגשת לביצוע מלאכת הרכבת הפצצה.
לשם כך, כך טוען 'הטיימס', האיראנים זקוקים ל-6 חודשים כדי להעשיר את האוראניום שברשותם לדרגה צבאית, ולעוד 6 חודשים לבנות את הפצצה עצמה. במילים אחרות, לאיראן תהייה פצצה גרעינית מבצעית, כאשר פצצות 'מפצחי הבונקרים', ה MOP- Massive Ordnance Penetrator, תיכנסנה לשירות מבצעי בחיל האוויר האמריקני.
כמה שעות לאחר מכן, ביום ג' 4.8 לפנות בוקר, (עדיין יום ב' 3.8 בערב לפי שעון ארה"ב) פרסם ה'ניו יורק טיימס', כי ממשל אובמה החל לנהל כבר מגעים חשאיים עם כמה מדינות אירופאיות בדבר האפשרות להטיל הגבלות על יבוא הבנזין ותזקיקי נפט אחר, כמו שמנים, לאיראן. הודעה על מגעים אלה נמסרה לישראל בשבוע שעבר. ה'ניו יורק טיימס' מדווח, כי הממשל מתכנן לנתק את הקשרים הכלכליים עם כל חברה אשר תמכור בנזין לאיראן, ולאסור על יבוא מוצריה לארצות הברית. כמו כן תפעל וושינגטון לבטל את הביטוח הימי שיש לחברות אלה. מאחר ואיראן מייבאת 40 אחוז מתצרוכת הבנזין שלה, בעיקר בגלל מחסור בבתי זיקוק, סנקציות כאלה יכולות להביא גם את הכלכלה וגם את המשטר האיראניים לסף התמוטטות.
המקורות של תיקדבקה מדווחים, כי השאלה הגדולה העומדת לפני הממשל, היא כמובן באם רוסיה וסין תצטרפנה לסנקציות כאלה, ובאם הם תחלטנה להמשיך לספק לאיראן את כמויות הבנזין הנחוצות לה. בעוד שיצרניות הנפט במפרץ הפרסי התלויות בסחר שלהן עם ארצות הברית לא תסתכנה בהפרת הסנקציות האמריקניות החדשות על איראן, הרי לחברות הנפט ובתי הזיקוק הרוסיים והסיניים, אין כמעט קשרים עם השוק האמריקני.
איראן הודיעה כבר בעבר כמה פעמים, כי באם יוטלו עליה סנקציות מרחיקות לכת כאלה, כמו איסור יבוא הבנזין, היא תגיב בפעולות צבאיות במפרץ, כולל סגירתם של מיצרי הורמוז, דרכם עוברת מידי יום חמישית מתצרוכת העולם בנפט.
פרסומים אלה גם תואמים את הדיווחים של המקורות הצבאיים של תיקדבקה מיום שישי 31.7, בהם דיווחנו, כי שר ההגנה האמריקני רוברט גייטס, והיועץ לביטחון לאומי האמריקנית הגנרל ג'ון ג'ונס, אמרו לראשי המערכת המדינית-הביטחונית-המודיעינית הישראלית בעת ביקורם בארץ בשבוע שעבר, כי ישראל צריכה להשאיר את הטיפול בתוכנית הגרעין האיראנית, כולל האופציה הצבאית נגדה, בידי ארצות הברית. הקישו
כאן לקריאת הידיעה המקורית.
אין ספק כי הפרסום בוושינגטון בדבר ה-MOP, והסנקציות על יבוא בנזין לאיראן נועד לחזק את דבריהם גייטס וג'ונס, בישראל, ובבירות אחרות במזרח התיכון.
דובר חיל האוויר האמריקני אנדי בורלאנד Andy Bourland אמר: 'כי אם הקונגרס יסכים להעביר (מתקציב הפנטגון) כספים מספיקים לתוכנית (פיתוח הפצצות), מפציצי החמקן מסוג B-2, (המיוצרים על ידי חברת נורתופ גרומאן Northrop Grumman Corp.), יוכלו להתחיל לשאת את הפצצות כבר ביולי 2010'. במילים אחרות, הפצצות שעכשיו נמצאות בשלבי ניסוי, תהפוכנה להיות מבצעיות. ציטוט המקור: If Congress agrees to shift enough funds to the program, Northrop Grumman Corp (NOC.N)'s radar-evading B-2 bomber "would be capable of carrying the bomb by July 2010.
הפצצה המיוצרת על ידי חברת Boeing Co 'בואינג' תהייה הפצצה הקונוונציונאלית הכבדה ביותר שחיל האוויר האמריקני השתמש בה מעודו. פצצה כזו נושאת אתה 2.385 טון חומרי נפץ, שעוצמת הפיצוץ שלהם גדולה פי 10, מהפצצה הגדולה ביותר שנמצאת כיום בידי חיל האוויר האמריקני ה- BLU-10. הפצצה החדשה מסוגלת לחדור ביצורים בעומק של 61 מטר, לפני שהיא מתפוצצת.
דובר חיל האוויר האמריקני אנדי בורלאנד הדגיש, כי מרגע הקונגרס יאשר את הכספים הדרושים לייצור שוטף של הפצצה החדשה, תוכל חברת 'בואינג', לגשת לייצורה תוך 72 שעות, כלומר, מיד. בכך רצה הדובר להדגיש, כי כל חלקי המערכת הצבאית האמריקנית מוכנות להתחיל בהכנות מיידיות לקראת האפשרות של תקיפת התוכניות הגרעיניות האיראניות או/ו הצפון קוריאניות.
קנת כצמן Kenneth Katzman, מומחה לנושאי איראן במחלקת המחקר של הקונגרס האמריקני אמר, 'כי מאוד ייתכן שהפנטגון רוצה לשלוח סימן, בייחוד לאיראן ולצפון קוריאה, כי ארצות מפתחת אופציה צבאית ממשית כנד התוכניות הגרעיניות שלהן'.
ציטוט המקור:It's very possible that the Pentagon wants to send a signal to various countries, particularly Iran and North Korea, that the United States is developing a viable military option against their nuclear programs