באמצעות דיפלומטיית הנאומים הנשיאים ביידן ופוטין מנהלים מו"מ על אוקראינה. פוטין: דרישותינו הביטחוניות לא נענו. ביידן: אין סימנים לנסיגה רוסית

בשידור לאומה מהבית הלבן, ביום ג' בלילה 15.2,  גילה נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כמה מהקלפים שהוא הציע לנשיא רוסיה ולדימיר פוטין בתמורה להתחייבות רוסית שלא לפלוש לאוקראינה ולהסיג את הכוחות הרוסיים שרוכזו מסביב לגבולות אוקראינה.
ביידן אמר, כי ארה"ב הציעה לרוסיה הסכם בקרת נשק חדש, והבהיר כי לנאט"ו אין טילים באוקראינה או תכנון להעביר אליה כאלה. אולם כאן הנשיא ביידן עצר כשהוא לא מתחייב שאוקראינה לא תוכל להצטרף לארגון נאט"ו-אחת מדרישותיו העיקריות של פוטין.  
ביידן הוסיף ואמר, כי אין משנים גבולות של מדינות בכוח. זה היה רמז לידיעות שנפוצו במשך יום ג' לפיהן שני החבלים במזרח אוקראינה בהם שולטים הבדלנים האוקראיניים הפרו-רוסית יכריזו על עצמאות, צעד שיאפשר לצבא הרוסי להיכנס לאוקראינה מבלי שהמהלך הזה ייחשב לפלישה.
בתגובה לידיעות שהגיעו במשך היום ממוסקבה לפיהן הצבא הרוסי הסיג חלק מכוחותיו מגבולות אוקראינה אמר ביידן, כי ארה"ב עדיין לא אימתה את הטענות האלה של רוסיה, והוסיף כי 'פלישה היא עדיין תרחיש אפשרי מאוד'. 'הגנה על הדמוקרטיה והחירות אף פעם לא מגיעה בלי מחיר', ציין ביידן.
בתום פגישתו במוסקבה עם קנצלר גרמניה אולף שולץ, אמר נשיא רוסיה פוטין 'אנחנו לא רוצים מלחמה באירופה'. 'אנחנו רואים את נאט"ו בדלת שלנו, ורוצים לפתור עכשיו את סוגיית ההצטרפות האפשרית של אוקראינה לברית הצפון-אטלנטית'.
אחר הצהריים הצהיר פוטין, כי התקבלה החלטה על 'הסגה חלקית של הכוחות' כשהוא מאותת  למערב שיש נקודות שבהן אפשר להגיע להסכמה בין הצדדים. פוטין אמר, כי רוסיה מוכנה לדון עם ארה"ב ונאט"ו בצעדים בוני-אמון ולהמשיך לעבוד עם המערב על הביטחון האירופי. הוא ציין כי מוסקבה מוכנה בין השאר לקיים שיחות על הטילים המוצבים ביבשת. 'נפעל בהתאם להתפתחויות בשטח, אבל אנחנו רוצים להגיע להסכמות עם שותפינו', אמר פוטין.

Print Friendly, PDF & Email