בהתערבות יוצאת דופן ביחסים בין שתי מדינות, וביחסי שני נשיאים, אמר ביום ד` 25.10, נשיא רוסיה ולדמיר פוטין, `כי שערוריות המין והשחיתות בהן מעורבת הצמרת הישראלית מראות שחלק ניכר של החברה הישראלית אינם מרוצים מתפקוד ההנהגה הישראלית במלחמת לבנון`. `חלקים גדולים (של החברה הישראלית), רואים באירועי המלחמה תבוסה`. `דבר זה הביא מיד להתקפות על הנשיא, ראש הממשלה, והרמטכ"ל`, אמר פוטין. the scandals show that a substantial part of Israeli society is unhappy with the Israeli leadership`s actions in Lebanon. Many see the events as defeat. That immediately triggered attacks against the president, the prime minister and the chief of the General Staff. פוטין לא הסתפק בדברים אלה והמשיך ואמר: `10 נשים האשימו את נשיא מדינת ישראל באונס, באותו זמן מואשם ראש ממשלת ישראל בשחיתות`. 10 women have accused the Israeli president of raping them while the Israeli prime minister was charged with corruption. דבריו של נשיא רוסיה חמורים במיוחד, משום שבעוד הם מראים על מעמדה הבינלאומי המתדרדר של ישראל, הם סותרים את הדיווחים שמסר ראש הממשלה אהוד אולמרט על תוצאות שיחותיו עם פוטין בשבוע שעבר במוסקבה, ומאשרים את הדיווחים של תיקדבקה עליהם.
הפורום בו נאמרו הדברים מדגישים את חומרת האירוע. פוטין דיבר על המתרחש בישראל בעת שענה בשיחות וועידה טלפוניות לפניותיהם של 1 מיליון אזרחים רוסיים שטלפנו אליו לקרמלין מ-9 ערים מרכזיות ברוסיה. זו הפעם הראשונה בתולדות רוסיה שמנהיג המדינה עורך שיחות טלפון כאלה עם אזרחים.
המקורות של תיקדבקה במוסקבה מדווחים בלעדית, כי עוזריו של פוטין מתארים את מצב רוחו וגישתו של פוטין לאולמרט במושג של `זעם מעורב בלעג`. פוטין, אומרים העוזרים, עקב בקפדנות אחר כל הפרסומים המגיעים מירושלים על תוצאות הביקור של ראש הממשלה במוסקבה.
ראש הממשלה אולרמט דיווח כי יש תיאום בין מוסקבה וירושלים בנושא הגרעיני האיראני, ואילו עוזריו הרחיקו לכת ואמרו בידיעות ששודרו בהבלטה ברדיו ובטלוויזיה הישראלים, כי אולמרט השיג בפעם הראשונה, בשיחותיו עם פוטין, שיתוף פעולה צבאי עם מוסקבה וכי בקרוב תגיע לירושלים משלחת צבאית רוסית.
תחילה הביע פוטין פליאה עליהם, אבל לאחר מכן, לדברי העוזרים, החלו הפרסומים הישראלים לעורר את רוגזו. הדברים הגיעו לשיאם ביום א` 22.10, כאשר למוסקבה הגיעו הדיווחים על דבריו של ראש הממשלה אהוד אולמרט בישיבת הממשלה כאשר נשאל על ידי כמה שרים על דבריו של שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב, שנתן ראיון מקיף לסוכנות הידיעות הכוויתית יום קודם בשבת 20.20, בהתייחסו לנושא הגרעיני האיראני. אולמרט אמר לשרים `כי הדברים שאני שמעתי מפוטין היו שונים לחלוטין`. לברוב אמר בראיון כי `רוסיה לא תתמוך בשום ניסיון להעניש את איראן באמצעות מועצת הביטחון, או לקחת את תוכנית הגרעין שלה ולהשתמש בה כמתכון להחלפת המשטר בטהרן`. בנוסח הרוסי המקורי: Russia will not support any attempts to penalize Iran through the UN Security Council or take the nuclear program as a pretext to topple the Iranian regime במילים אחרות, שארצות הברית אפילו לא תחשוב כי רוסיה תתמוך במועצת הביטחון בהטלת סנקציות על איראן, כפי שעשתה זאת במקרה של צפון קוריאה. זה שממשל בוש נתקל בבעיות להפעיל את הסנקציות על צפון קוריאה, זו בעיה של ושינגטון ולא של מוסקבה.
`פוטין סבור שלא ראש ממשלת ישראל ולא אף אחד אחר, יכולים לסתור את העמדה האמיתית שלו כנשיא ושל שר החוץ הרוסי המייצג אותו`, אמרו הדוברים הרוסיים. המקורות שלנו מוסרים כי דבריו של פוטין השבוע מצביעים על כך, כי דבריו של פוטין ביום ד` 18.10, על נשיא המדינה משה קצב, בעת שאולמרט ופמלייתו התארחו בקרמלין, לא היו מקריים, ולא נבעו מתקרית של מיקרופון פתוח. אם הדברים לא היו ברורים בשבוע שעבר, פוטין חזר עליהם ביתר הדגשה ביום ד` השבוע. בדברו על נושאים אחרים, אמר פוטין כי כלפי צפון קוריאה צריך לפעול בזהירות ובסבלנות. כמו אמר כי גם לאחר שיפרוש מנשיאות רוסיה ב-2008, לאחר ששתי תקופות כהונה.