בהתפתחות הדרמטית ביותר מאז תחילת האינתיפאדה והמלחמה העולמית בטרור ארצות הברית הציבה איום ישיר על מנהיגותו של יאסר ערפאת. ובאמצעות איום זה היא מאיימת גם על בשאר אסד ועל חיזבאללה.
הדברים הדרמטיים שהשמיע נשיא ארצות הברית ג`ורג בוש באוזני ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, בזמן שזה ביקר בבית הלבן ביום ד`, כי אין צורך בשלום במזרח התיכון כדי לנצח את בן לאדן ואת אל-קאידה, היא קודם כל מכה לשליטי מדינות ערב והיא מהווה את המהפך הדרמטי ביותר ביחסי ארצות הברית והעולם הערבי בחמישים השנה האחרונות. למהפך זה תהיינה גם השלכות דרמטיות ביותר גם על יחסי ארצות הברית וישראל, ותכף נחזור ונגע בנקודה זו.
לאחר המכה על השליטים והמדינות הערביות בוש הנחית בדברים אלה גם מהלומת מוות על כל היוזמות המדיניות למיניהן של מדינות אירופה לפתרון הסכסוך הישראלי-פלסטיני, שבאו כמובן על חשבונה של מדינת ישראל, וגם מהלומת מוות למדיניותו של שר החוץ הישראלי שמעון פרס וכל מחנה השמאל בישראל. אבל את המכה הקשה ביותר ספג, יאסר ערפאת.
כדי שליאסר ערפאת לא יהיה ספק במה מדובר, שלחו הנשיא ג`ורג בוש את היועצת לביטחון לאומי שלו קונדליסה רייס שאמרה כי "קיימת אחריות שבאה עם מי שמייצג את העם הפלסטיני ופירוש הדבר שאיש זה צריך לעשות כל מה שביכולתו להקטין את רמת האלימות וכל מה שביכולתו לעקור מהשורש את הטרוריסטים."
המילים, קיימת אחריות שבאה עם מי שמייצג את העם הפלסטיני, יהדהדו עוד הרבה זמן בחלל המזרח התיכון. פירושן המדויק של מילים אלה הוא כי ארצות הברית אינה חושבת כי יאסר ערפאת עומד בקריטריונים של מנהיג פוליטי היכול להנהיג את העם הפלסטיני. זהו איום ישיר ובוטה על מנהיגותו של יאסר ערפאת ועל מעמדו האישי כמנהיג העם הפלסטיני.
וכדי שאיום זה יהיה חד ומושחז השמיעה הגב` רייס את המילים הבאות:" אתה, (ערפאת), לא יכול לעזור לנוח במלחמה באל קאידה ובו בזמן לחבק את חיזבאללה, זה לא מקובל עלינו. אותם הדברים אמורים לגבי חמס". במשפט אחד חשפה היועצת לביטחון לאומי, את מה שתיקדבקה כותב ומדווח כבר 11 חודשים מאז ינואר 2001. ליאסר ערפאת ישנה מערכת קשרים נסתרת ישירה עם חיזבאללה. ותמיכתו של ערפאת בחיזבאללה וכמובן בחמס, הופכים אותו לאחת המטרות של המלחמה האמריקנית בטרור.
ביום חמישי ה- 8 לנובמבר 2001, ארצות הברית הודיעה ליאסר ערפאת, כי נותרו לו רגעים ספורים בלבד להחליט אם הוא רוצה לשנות את דרכו לנתק את קשריו עם חיזבאללה ולהתחיל להלחם בחמס וכמובן בג`יאהד האיסלמי ובחזית העממית לשחרור פלסטין או שהוא והעם הפלסטיני יצטרכו לשאת בתוצאות. במילים אחרות נשארה לו הזדמנות אחרונה וקלושה ביותר. הדברים של קונדלסיה רייס לא רק מכוונים נגד יאסר ערפאת, הם גם מכוונים נגד בשאר אסד נשיא סוריה, המסביר לאמריקנים כי חיזבאללה הוא ארגון שחרור והתנגדות עממית ולא ארגון טרור, וגם נגד ראש ממשלת לבנון ראפיק חארירי, שרק יום קודם לכן, ביום ד`,סירב לבקשתה של ארצות הברית להקפיא את נכסי וחשבונות הבנקים של חיזבאללה בבנקים של ביירות. בכך ארצות הברית מכשירה את הקרקע לפעולה שלה נגד חיזבאללה וארגוני טרור אחרים בלבנון ובו בזמן גם נגד הגורמים התומכים, או כפי שקונדליסה רייס מגדירה זאת "מחבקים" את חיזבאללה.
למעשה זוהי תשובתם של הנשיא ג`ורג בוש וארצות הברית לטיעון המרכזי של רוב שליטי מדינות ערב, כולל מצרים וערב הסעודית, כי לפני שהם תומכים במלחמה העולמית נגד הטרור, צריך להגדיר מהו טרור. ברור שהשליטים הערביים, מתוך דאגה לביטחון משטריהם, ביקשו להוציא את רוב תנועות הטרור הערביות הפועלות בארצותיהן מהקטגוריה של תנועות טרור "רעות" שארצות הברית עומדות לפעול נגדן ולהעביר להיות תנועות הטרור "הטובות" ולהפכן לתנועות שחרור. בדבריה הברורים על ערפאת, ארצות הברית, בהנהגת ממשל בוש, שמה קץ לוויכוח הזה ולמעשה העמידה בפני השליטים הערבים את אותה עמדה אותה היא הציבה כלפי ערפאת.