בוושינגטון חוששים כי נשיא רוסיה פוטין יעמיד בקרוב למבחן גלוי את כוחו ונחישותו של הנשיא החדש ביידן על ידי פלישה של צבא רוסיה לאוקראינה

בשבועיים האחרונים הצבא רוסי ריכז כוחות, כולל ארטילריה כבדה וטנקים, לאורך גבולותיה המזרחיים והצפוניים של רוסיה עם אוקראינה. הכוחות הרוסיים בחצי האי קרים, המוצבים שם מאז הפלישה הרוסית ב-2014, הועמדו  וממשיכים לעומד במצב כוננות.
מקורות צבאיים מערביים מעריכים, כי הצבא הרוסי ריכז עתה לאורך הגבול עם אוקראינה לפחות 28 גדודי קרב טקטיים battalion tactical groups, נוסף על הכוחות הרוסיים המוצבים בחצי האי קרים ובאזורים המוחזקים על ידי הבדלים הפרו-רוסיים, (אזורים המסומנים בכחול במפה המצורפת ).
מוסקבה אומרת כי המודבר בתמרון גדול של הצבא הרוסי, אבל מוסקבה איננה אומרת מתי תמרון זה ייפתח ויסתיים.
וושינגטון, נאט"ו, ומדינות מערב אירופה ובראשן גרמניה סבורות, כי נשיא רוסיה פוטין מתכנן סיבוב מלחמה חדש באוקראינה, סיבוב שיגדיל את השטח הנמצא בשליטת הבדלנים הפרו-רוסיים ואולי גם השטח בו מחזיקה רוסיה בחצי האי קרים, צעדים שיערערו את השלטון המרכזי הפרו-מערבי בקייב, בירת אוקראינה.
מקורות צבאיים אמריקנים אומרים, כי כל הסימנים בשטח מראים כי הכוחות הרוסיים המוצבים עתה על גבול אוקראינה-רוסיה נערכים לתמרון ולא לפלישה.
אוקראינה פנתה בבקשת עזרה למדינות נאט"ו ואירופה ובתגובה לכך הזהיר דוברו של הנשיא פוטין דימטרי פאסקוב Dmitry Peskov, שאם נאט"ו או אירופה ישלחו כוחות לעזרת אוקראינה 'רוסיה תנקוט בצעדים נוספים'  additional measures.
עמדה  רוסית זו רק בגבירה את החששות בקרב ממשל ביידן שאיננו שקט מול התנועות הצבאיות הרוסיות.  החשש בוושינגטון הוא, כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין יורה לכוחות אלה לשנות את דפוס פעולתם הנוכחי ולפלוש לאוקראינה.
אם אכן פעולה צבאית רוסית כזו תתבצע זה יהיה העימות הצבאי הראשון בין וושינגטון למוסקבה, בו הרוסים יעמידו למבחן גלוי את כוחו ונחישותו של הנשיא החדש ג'ו ביידן.
בניסיון למנוע התפתחות כזאת שוחח ראש המטות המזוינים של ארה"ב הגנרל  מארק מילי Gen. Mark A. Milley, ביום חמישי 31.3, עם הרמטכ"ל הרוסי  הגנרל וואלרי גראסימוב Gen. Valery Gerasimov, ועם הרמטכ"ל האוקראיני גנרל רוסלאן קומצ'אק Lt. Gen. Ruslan Khomchak.
זו הייתה שיחה לא שגרתית מאחר ובדרך כלל ראש המטות האמריקנים איננו מדבר עם הרמטכ"ל הרוסי, אלא אם מדובר במצבי חירום. לא נמסרו שום פרטי על השיחה.
מקורות בוושינגטון אמרו, כי גם לאחר השיחה הזאת הם אינם רגועים והם אינם בטוחים כיצד לפרש את התנועות הצבאיות הרוסיות.
סיבה נוספת לחששות בוושינגטון היא פרשת מאסרו של ראש האופוזיציה הרוסית אלכסיי נאבלני Alexei Navalny. ההפגנות ברוסיה הקוראות לשחרורו קיבלו באחרונה תאוצה והן כבר נערכו ב-100 ערים מרכזיות במחוזות השונים של רוסיה.
בזיכרון האמריקני טבועה העובדה, כי אחת הסיבות העיקריות לפלישה הרוסית לחצי האי קרים ב-2014, הייתה התגברות ההפגנות נגד פוטין בערים הרוסיות.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מדווחים, כי כל הצעדים האלה מראים על חשש כבד של ממשל הנשיא ג'ו ביידן, כי נשיא רוסיה ולדימיר פוטין רק מחכה לזמן המתאים  לתת הוראה לכוחותיו לפלוש לאוקראינה, ולהעמיד את הנשיא ביידן בפני מבחן ראשון.
פוטין איננו משתייך למנהיגים שעוברים  בשתיקה על שנשיא ארצות הברית ביידן כינה אותו 'רוצח ללא מצפון', ( ב-16 למרץ בראיון ל-ABC ).
בוושינגטון סבורים, כי ייתכן והתשובה הרוסית תגיע בקרוב באוקראינה!

Print Friendly, PDF & Email