בוריס ג'ונסון נבחר להיות ראש ממשלת בריטניה. תפקידו הראשון: מציאת פתרון למשבר לכידת המכלית הבריטית על ידי איראן
בוריס ג'ונסון Alexander Boris de Pfeffel Johnson בן ה-55, מי שהיה פעמיים ראש עיריית לונדון, שר החוץ הבריטי, ואחד מראשי מובילי התנועה ליציאת בריטניה מהשוק האירופאי המשותף, נבחר על ידי המפלגה השמרנית הבריטית להיות ראש הממשלה הבא של בריטניה.
הוא יירש את את מקומה ותפקידה של ראש הממשלה הנוכחי תרזה מאי, אשר התפטרה בעקבות כישלון מדיניות 'הברקזיט' Brexit שלה ואובדן תמיכת הרוב בבית הנבחרים הבריטי במנהיגותה.
ג'ונסון גבר על יריבו בהתמודדות על התפקיד ג'ון האנט, שר החוץ הנוכחי הבריטי ברוב של 92,153 קולות לעומת 46,656 קולות.
כמה מראשי המפלגה השמרנית ומספר פרשנים פוליטיים בריטיים הישוו את בחירתו של ג'ונסון ואת כניסתו הקרובה למעון ראש ממשלת בריטניה בדאוניג סטרייט 10, לבחירתו של וינסטון צ'רצ'יל לתפקיד ראש הממשלה בתחילת מלחמת העולם השנייה.
הקשיים הפוליטיים והכלכליים העומדים לפני ראש הממשלה החדש הם עצומים-הם העריכו.
ג'ונסון הבטיח במערכת הבחירות שניהל כי יחדש את המו"מ בין בריטניה לשוק האירופאי על תנאי פרישתה של בריטניה מהשוק, ואם המו"מ ייכשל, כפי שברור כבר עתה, תפרוש בריטניה מהשוק האירופאי ב-31 לאוקטובר השנה-כלומר בעוד ארבע חודשים בלבד.
במילים אחרות, כבר בתחילת דרכו כראש ממשלה יעמוד בוריס ג'ונסון בפני אחד המשברים הכלכליים הגדולים ביותר בהיסטוריה הבריטית, כאשר הסיכויים לעריכת בחירות כלליות חדשות בבריטניה מתגברים.
יכולותיו לנווט את הכלכלה הבריטית ולהחזיר לה את יציבותה ואת המעמד שהיה בשווקים הבינלאומיים, תוך עריכת בחירות כלליות, בהן בפעם הראשונה בעשר השנים האחרונות קיים סיכוי של מפלגת הלייבר הבריטית בראשותו של ג'רמי קורביין תגבר על השמרנים ותרכיב את הממשלה הבריטית הבאה, יעמדו למבחן.
בנאום הניצחון הקצר שלו בלונדון ביטל ג'ונסון את כל החששות והדיבורים על הקשיים בפניהם הוא יעמוד והדגיש, כי הוא בטוח שהוא והצוות שאתו יבחר לעבוד יוכלו להתגבר על כל הקשיים האלה ולנצח את מנהיג הלייבור קורביין בבחירות כלליות חדשות.
אולם בנאום שלו ג'ונסון לא אמר אפילו מילה אחת על המשבר הביטחוני-מדיני בין בריטניה ואיראן, על רקע השתלטות המרינס הבריטיים על מכלית נפט איראנית Grace 1, ועל השתלטות משמרות המהפכה האיראניים על מכלית הנפט הבריטית Stena Impero.
ראש הממשלה הבריטית היוצאת תרזה מאי דחתה הצעה של נשיא ארצות הברית דונלנד טראמפ לפיה וושינגטון ולונדון ישתפו פעולה בשחרור המכלית הבריטית. בוריס ג'ונסון יצטרך להחליט באם הוא ישנה את מדיניותה של תרזה מאי ויכריע בעד שיתוף פעולה אמריקני-בריטי במשבר זה, הוא שהוא ינסה לפתור אותו לבד.
המשבר הבריטי-האיראני והצורה בה ג'ונסון יטפל בו תהייה נקודת המבחן הראשונה שלו, ותקרין על יכולותיו לטפל בבעיות ובמשברים הגדולים הבאים לפניהם הוא ובריטניה יעמדו בחודשים הקרובים.