בוש, ו-2 המועמדים לנשיאות משלבים ידיים בניסיון למנוע התרסקות הבנקאות והמערכת הפיננסית האמריקנית.
תיקדבקה: שלושת המנהיגים של ארצות הברית, הנשיא גורג בוש, המועמד הדמוקרטי לנשיאות באראק אובמה, והמועמד הרפובליקני ג'ון מקקיין, החליטו לאחד כוחות בניסיון לשכנע את הקונגרס לאשר את תוכנית ההצלה הפיננסית של האוצר ו'הפדרל רזרב', עוד לפני פתיחת השווקים הפיננסים ביום ב ' 29.9, ערב ראש השנה.
הנשיא בוש הופיע בלילה (יום חמישי לפנות בוקר 25.9) בנאום לאומה ואמר כי השווקים הפיננסים האמריקנים אינם פועלים כשורה. ישנו אובדן נרחב של אמון המשקיעים, וחלקים רבים של המשק האמריקני נמצאים בסכנה. בנקים נוספים יכולים להתמוטט, דבר שיגרור את ארצות הברית למיתון. הנשיא קרא לקונגרס לאשר מיד את הצעדים הכלכליים, של הזרמת 700 מיליארד דולר, לפני שתתרחש קטסטרופה.
בצעד ללא תקדים השעה ביום ד' 24.9, המועמד הרפובליקני לנשיאות ג'ון מקקיין, לאחר שקיים מגעים עם בארק אובמה, את מערכת הבחירות שלו לנשיאות.
מקקיין ביקש לדחות את העימות הפומבי הראשון בינו למועמד הדמוקרטי באראק אובמה, שהיה צריך להתקיים ביום ו' 26.9. במקום העימות הטלוויזיוני מציע מקקיין, לקיים בסוף השבוע וועידת פסגה בית הלבן בהשתתפות הנשיא בוש, אובמה, והוא עצמו, שתדון בדרכים לפתרון המשבר הכלכלי.
אולם, באראק אובמה דחה הצעה זו, ואמר כי על הוויכוח להתקיים. אובמה, מנה 4 תנאים שהוא מעמיד לשיתוף הפעולה העל-מפלגתי הזה.
1. וועדה דמוקרטית-רפובליקנית שתפקח על חלוקת הכספים שיוזרמו להצלת המשק האמריקני.
2.הבטחה, כי בעתיד כאשר המשק האמריקני יבריא, הכסף שינתן למוסדות הפיננסים, יוחזר במלואו למשלם המיסים האמריקני.
3. מדיניות שתהייה ברורה, כי הכסף אינו ניתן כתוכנית עזרה למוסדות פיננסים ולבעלי הון, אלא כדי להציל את כלכלת ארצות הברית.
4. הממשל יקבל על עצמו לדאוג לא רק לבעלי ההון, אלא בעיקר ל-5 מיליון האמריקנים או יותר, שנאלצו לעזוב את בתיהם, לאחר שלא יכלו לעמוד בתשלום המשכנתאות.
קורות של תיקדבקה מציינים כי גם אצל ראשי המפלגה הרפובליקנית, וגם אצל ראשי המפלגה הדמוקרטית בקונגרס, קיימת התנגדות גדולה לצעדים הפיננסים שמציעים האוצר האמריקני ו'הפדרל רזרב'. ניסיונם של שר האוצר האמריקני הנרי פולסון וראש ה'פדרל רזרב' בן ברננקה Ben Bernanke , לשכנע בימים האחרונים את ראשי הקונגרס לאשר במהירות את הצעדים הפיננסים, לא עלה יפה, ובוושינגטון התגברו החששות, כי אם הצעדים האלה לא יאושרו בסוף השבוע הזה, לקראת פתיחת השווקים הפיננסים ביום ב' 29.9, תתחולל בוול סטרייט, ובבורסות ברחבי העולם מפולת הרבה יותר גדולה מזו שהתחוללה בעשרת הימים האחרונים. כמו כן הובעה בוושינגטון דאגה גדולה למעמדו של הדולר האמריקני.
מטרת איחוד הכוחות בין בוש, אובמה, ומקקיין היא להביא לאישור צעדי החירום הפיננסים על ידי מפלגותיהם בקונגרס, ולהבטיח את התחלת פעולתם. המקורות שלנו מציינים, כי ישנם כלכלנים רבים במערב הטוענים, כי גם צעדים אלה לא יספיקו, וכי המשבר הפיננסי הוא הרבה יותר עמוק, מאשר האוצר האמריקני ו'הפדרל רזרב' מציגים.