בטהרן, הפוגה והמתנה. לקראת מה? פשרה, או המשך העימות בסוף השבוע? אף אחד משני המחנות היריבים לא זז מעמדותיו. שני המחנות מתכוננים לסיבוב הבא העומד להיות אלים יותר.
המקורות האיראנים של תיקדבקה: ביום חמישי 18.6, נראה היה כי הצדדים היריבים למאבק על תוצאות הבחירות, שהוא מאבק על השלטון באיראן, הכריזו על הפוגה זמנית.
אנשיו של מיר חוסיין מוסאווי ארגנו, למרות האיסור שהטילו השלטונות, הפגנת המונים בטהרן, להזדהות עם הרוגי המהומות שמספרם הרשמי הוא 8, אולם מספר האמיתי כנראה נע בין 32 ל-45 הרוגים.
למרות שמיר חוסיין מוסאווי הופיע בעצמו בין המפגינים לזמן קצר, היא עברה בשקט, מבלי שהשלטונות ניסו לפזר אותה, ומבלי המפגינים שצעדו בשקט כאשר הם לבושים בשחורים, ניסו להתגרות בכוחות הביטחון האיראנים.
במילים אחרות, שני הצדדים הכריזו על הפוגה זמנית.
השאלה הגדולה שנשאלת היא, מדוע? ולשם מה?
לכך יש 3 תשובות/אפשרויות.
1. שני המחנות היריבים, זה שבראשו עומדים מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי, ונשיא איראן אחמדינז'אד, ומחנה מוסאווי, נתונים בעיצומו של משא ומתן חשאי שיביא לפתרון המשבר. לאיש בטהרן, או מחוצה לה, אין מידע אם אכן השערה זו נכונה.
2. שני המחנות מחפשים בקדחתנות מועמד של פשרה אשר יתמנה לנשיא איראן במקום של אחמדינז'אד, ומיר חוסיין מוסאווי, אשר יודיעו כי לטובת האינטרס והאחדות הלאומית הם פורשים מהמרוץ ומהתמודדות ברחובות. גם זו השערה שאין לה אישור משום גורם בשני המחנות היריבים. גם שום מועמד פשרה כזה אינו נראה באופק.
3. שני הצדדים הכריזו על הפסקה של יום בהתנגשויות ביניהם, כדי להתארגן ולאגור כוח לקראת יום שישי 19.6, שהוא היום בו השלטון ינסה להביא מיליונים לדרשות הרשמיות במרכזי הערים הגדולות, ומחנה 'הרפורמיסטיים' ינסה להביא מספר לא פחות של מפגינים שיצעדו מול אנשי השלטון אשר יופיעו בדרשות. במילים אחרות מדובר על פוטנציאל התנגשות אדיר, אשר יכול להביא לשפיכות דמים גדולה.
אחד הסימנים הבולטים לכך היא קריאתו ביום ה' של האייטוללה מהדי כרובי שקרא להמונים לצאת לרחובות ביום ו' ולהפגין למען שינוי תוצאות הבחירות. ההפגנה של תומכי כרובי בטהרן תיערך באותה שעה ומקום בו יישא מנהיג איראן האייטוללה עלי חמנאי את דרשת יום השישי, שהיא הדרשה המרכזית באיראן. זו התגרות ישירה בסמכותו הפוליטית והדתית של האייטוללה עלי חמנאי.
אם לא תושג עד אז פשרה בין המחנות, ץbיכולה להתחולל בטהרן התנגשות אשר תדליק אש של התנגשויות בכל רחבי איראן.
סימנים נוספים לכך, ביום ה' היו שאף אחד משני הצדדים היריבים איננו מוכן לוותר עדיין על עמדותיו, היה האיסור שהשלטונות הטילו על בתו ובנו של האשם ראפסאנג'ני לצאת מהמדינה. בתו של ראפסאנג'ני פאיזה Faezeh, היא אחת מראשי המטה של מיר חוסיין מוסאווי, ובאמצעותה משפחתה מעמידה למחנה 'הרפורמיסטי' כספים ויכולת ארגונית. השלטון המרכזי ורצה למנוע את בריחה לחו"ל, כדי לעוצרה.
מאחר ומאחורי המאבק על תוצאות הבחירות, מתנהל מאבק אישי מר בין האשם ראפסאנג'ני, והנשיא אחמדינז'אד, אפשר וצריך לפרש התפתחות זו, כהמשך העימות בן שני המחנות.
סימן נוסף להמשך העימות הוא הפרסום ביום ה' של התביעה הכללית באיראן, אשר מסר כי המודיעין האיראני חשף רשת חבלה זרה, שהייתה קשורה גם ישראל, שעמדה לבצע פיגועים המוניים במסגדים גדולים בטהרן ובערים אחרות, ביום הבחירות. אין ספק, כי יש כאן ניסיון להכשיר את הקרקע לטענה כי המפגינים נגד השלטון משתפים פעולה עם גורמי מודיעין זרים המוכנים לזרוע הרס ומוות ברחבי איראן.