ביקורת חריפה על מדיניות אובמה במצרים. השליח האמריקני: מובראק חייב להישאר
בעוד כלי התקשורת בעולם עוסקים בפילוג המעמיק בין תומכי ומתנגדי מובראק, ובסכנה ההולכת ומתגברת של מלחמת אזרחים במצרים, התגלו בשבת 5.2 הפילוג הפנימי והביקורת ההולכת ומחריפה בוושינגטון על מדיניות הנשיא באראק אומבה כלפי מובראק והאירועים במצרים.
מנהיגים במערב ובמזרח התיכון נדהמו, כאשר השליח המיוחד של אובמה למצרים בשיא המהומות השגריר פרנק וויזנר Frank Wisner, הציג בפני משתתפי הוועידה לביטחון הנערכת במינכן, ביניהם שרת החוץ האמריקנית הילארי קלינטון, מדיניות הפוכה מזו שהנשיא והבית הלבן מציגים כבר שבוע ימים.
בעוד שוושינגטון מבססת את מדיניותה על כך כי הנשיא חוסני מובראק חייב לרדת מיד מהשלטון, כדי שבמצרים אפשר יהיה להנהיג רפורמות פוליטיות וכלכליות, ואומבה מדגיש כי מובראק חייב לפנות את הנשיאות 'עכשיו' now, אמר וויזנר כי הנשיא (מובראק) חייב להישאר בשלטון ולהנהיג את השינויים האלה'. ציטוט המקורThe president must stay in office to steer those changes. 'הוא(מובראק), הקדיש 60 שנה מחייו בשירות ארצו, וזהו הרגע בו הוא צריך להראות את הדרך קדימה', אמר וויזנר.
דובר הסטייט דפרטמנט קראולי PJ Crowley, אמר כי וויזנר איננו מייצג את דעות הממשל. זו הייתה הערה מזורה במקצת על דיפלומט בכיר שנשלח לקהיר כנציגו האישי של הנשיא האמריקני בשיא המהומות כדי להבטיח כי מדיניותו של אובמה תבוצע בשטח.
קנצלארית גרמניה אנג'לה מרקל אמר לאחר דבריו של וויזנר כי 'דבר אחד ברור. במצרים לא מתקיים עכשיו תהליך של העברת השלטון'. במילים אחרות, מרקל אמרה בצורה מאוד ברורה מה שבמערב איש אינו אומר בקול רם, והיא כי מדיניותו של הנשיא אובמה להביא לשינויים בממשל בקהיר נכשלה.
משתתפים בוועידת הביטחון במינכן, ביניהם מנהיגים ושרים בכירים בממשלות המערב, קיבלו את הרושם כי בינתיים אובמה השיג בדיוק את המטרה ההפוכה מזו שהוא העמיד לפניו. ככל שהלחץ שלו על מובראק להתפטר ולפנות את השלטון התגבר, כך הלכה והתחזקה עמדתו של נשיא מצרים להישאר בתפקידו עד חודש ספטמבר השנה, כלומר עוד 8 חודשים נוספים. גם סגן נשיא מצרים עומר סולימן מתח ביום ה' 3.2 בראיון שנתן לטלוויזיה ביקורת חריפה על גורמי החוץ שמפעילים לחץ על מובראק להתפטר, ואמר כי מצרים לא תיתן לגורמי חוץ, אפילו הם ידידותיים מאוד למצרים-כלומר ארצות הברית, להתערב בעניינה הפנימיים של מצרים.
המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מציינים, כי דבריו של וויזניר מצביעים על כך כי לא רק בקהיר יש חילוקי דעות עמוקים כלפי מדיניותו של הנשיא אובמה, אלא גם בוושינגטון.
משקיפים בכירים מערביים אמרו בלילה כי אחת הסיבות העיקריות לאי ההכרעה המתמשכת במצרים, מצב בו גוברים הסיכויים לפריצת מלחמת אזרחים במצרים בין תומכי הנשיא מובראק לבין תומכי האופוזיציה, היא המדיניות של הנשיא אובמה שרבים בבירה האמריקנית סבורים שהיא מוטעית.