בכיר בשירותי המודיעין הישראלי ביקר באחרונה בלוב. נפגש עם הקולונל סאדם אפטר שביקש את תמיכת ישראל במועמדותו לנשיא לוב תמורת הכרה בישראל
מקורות מודיעין אמריקנים מדווחים, כי בכיר בשירותי המודיעין הישראליים ביקר בחשאי בשבוע האחרון של חודש אוגוסט בלוב, והיה אורחו במשך כמה ימים של קולונל סאדם אפטר Saddam Haftar, בנו של הגנרל חליפה אפטר Major General Khalifa Haftar, המפקד של הצבא הלאומי הלובי Libyan National Army.
קולונל סאדם אפטר הציג את מועמדותו לתפקיד נשיא לוב, בבחירות לנשיאות שתתקיימנה בעוד ארבעה חודשים, בדצמבר 2021.
המתמודד העיקרי מולו אפטר הוא בנו של של שליט לוב לשעבר מועמר קדאפי, סייף אל איסלם Saif al-Islam Qaddafi.
סייף אל איסלם ביקר לאחרונה במוסקבה, ונפגש שם עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בבקשה שיתמוך במועמדותו לנשיאות, זאת למרות שמוסקבה מחזיקה, לפי מקורות מודיעין מערביים, כמה אלפי שכירי חרב מ'כוח וואגנר' Wagner Group שנלחמים לצד הכוחות הצבאיים של הגנרל אפטר.
המקורות האמריקנים מדווחים, כי נשיא מצרים פאתח אל סיסי, ושליט איחוד נסיכויות הנפט הערביות ה-UAE, השייח' מוחמד אל-זייד MBZ, לחצו על ישראל להצטרף לקואליציה התומכת בגנרל אפטר, ובבנו הקולונל סאדם אפטר.
מצרים תומכת באספקת נשק, ובהפעלת חיל האוויר שלה מידי פעם בתמיכה בכוחותיו של אפטר, ואילו אבו דאבי מחזיקה בין כוחותיו של אפטר, כוחות מיוחדים וטייסת קטנה של מטוסי קרב.
הגנרל חליפה אפטר ביקר ב-11 באוגוסט בקהיר, שם מלבד פגישה עם הנשיא פאתח אל סיסי הוא גם נפגש עם שגריר ארצות הברית בקהיר ריצ'רד נורלנד Richard Norland.
בפגישה עם אל-סיסי עלה הנושא של תמיכת ישראל בבנו ובצבאותיו. בפגישה עם השגריר האמריקני ניסה אפטר לגשש עד היכן ארצות הברית תמשיך לתמוך בממשלה הזמנית הלובית השלטת בטריפולי, בראשותו של עבדל חמיד דאבאיבא Abdelhamid Dabaiba לאחר שחיל האוויר האמריקני הפציץ כמה פעמים בחודשים האחרונים את כוחותיו של אפטר, כדי למנוע מהם לפרוץ ולכבוש את טריפולי.
חוגים המקורבים לקולונל סאדם אפטר מדווחים, כי בפגישה בינו ובין איש המודיעין הישראלי, העלה אפטר את האפשרות של כינון יחסים בין לוב עם ישראל, באם הוא ינצח בבחירות לנשיאות, מהלך שיביא לקשרים בין לוב וישראל, כפי שעשו מצרים, איחוד הנסיכויות, בחריין, כווית וסודן. בשיחות גם נידונו האפשרויות של אספקת מערכות נשק ומידע מודיעיני ישראלי לכוחותיו של אפטר, אולם לא התקבלו החלטות.
המקורות המודיעיניים של תיקדבקה מציינים, כי הפגישה הזו הפתיעה חוגים בממשל הנשיא ג'ו ביידן, מאחר והנשיא עדיין לא קבע את עמדתו בנושא הלובי. בתקופת הנשיא דונלד טראמפ, היו יחסים קרובים בין הנשיא ובין הגנרל חליפה אפטר, והשניים היו מדברים מידי פעם בטלפון.
עוד מציינים המקורות של תיקדבקה, כי אחת הסיבות העיקריות שיכולות להביא את ישראל לתמוך בסאדם אפטר, תהייה מעורבותה הנרחבת של טורקיה במלחמת האזרחים בלוב. נשיא טורקיה ראג'יפ טאייפ ארדואן תומך בנשק ובכוחות שהמודיעין הטורקי גייס בסוריה, בכוחות הלוביים המתנגדים לאפטר.
לפני שנתיים ב-2019 חתמו טורקיה והממשלה בטריפולי על הסכם המחלק את כל שדות הנפט והגז של מזרח הים התיכון ביניהם, הסכם לו מתנגדים בחריפות ישראל, מצרים, קפריסין ויוון.
הקולונל סאדם אפטר הבטיח לבכיר הישראלי, כי אם הוא ייבחר לנשיא, הוא יבטל הסכם זה.