בלעדי ומיוחד למקורות המודיעיניים של תיקדבקה: סוריה ממשיכה להפיק ולעבד פלוטוניום. הוכחות לכך הושגו במבצע ימי-מודיעיני חשאי נועז שהשיג דגימות מים מהנקודה בה הנהר הסורי הורונט Oronte נשפך לים התיכון.
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים כי מידע זה, ותוצאותיהן של בדיקות מי הנהר הסורי, נמסרו בישיבה האחרונה של מועצת הנגידים של הוועדה לאנרגיה גרעינית ליד האו"ם ה-IAEA בווינה, שנערכה ב-27 ו-28 לנובמבר, שהתכנסה מאחורי דלתיים סגורות. מרבית הדיונים בהתכנסות זו הוקדשו לתוכנית הגרעינית הסורית, ולהתקדמות הגדולה שהושגה בה בחודשים האחרונים.
המקורות של תיקדבקה מדווחים בלעדית, כי לאחר שסוריה ממשיכה לסרב לדרישת פקחי הוועדה לאנרגיה גרעינית לערוך ביקורות נוספות ב-3 אתרים גרעיניים סוריים, הצליחו באחרונה גורמי ביון מערביים במבצע ימי-מודיעיני חשאי נועז, ליטול דגימות של מימי הנהר הסורי הורונט Oronte, בנקודה בו הוא נשפך לים התיכון. על גדות הנהר ליד העיר הסורית חומס Homs, נמצא אחד מ-3 מכוני המחקר הסורים, בהם עוסקים היום מדענים וטכנאים גרעיניים, סורים, איראנים, וצפון קוריאנים, בהפקת פלוטוניום ועיבודו re-processing מחדש. המקורות שלנו מדווחים, כי בדיקת דגימות מי הנהר, בהן המתקן הגרעיני הסורי משתמש, העלו כי אכן סוריה חידשה את הפקת הפלוטוניום.
מקורותיו של נהר הורונט Oronte הם ליד העיירה טל-אל מוסה Tal al Musa, הנמצאת צפונית לדמשק, ודרומית לחומס. הנהר נשפך לים התיכון ליד העיר הסורית אנטיוכיה Antakya, הנמצאת צפונית ללטקיה, ומערבית לחאלב, לא הרחק מגבול טורקיה. הנהר מקבל את מימיו מהרי מול הלבנון.
בישיבת מועצת הנגידים של ה-IAEA נמסרו רק פרטים כלליים מאוד כיצד דגימות המים הושגו. אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי כלי שייט מערבי עליו היו מוצבים טכנאים גרעיניים הצליח להתקרב אל האזור הסורי בו הנהר נשפך לים התיכון וליטול דגימות. כדי שלא יהיה ספק בממצאים נלקחו דגימות ב-3 תאריכים שונים בחודשיים האחרונים.
המקורות שלנו מוסרים כי חברי מועצת הנגידים קיבלו גם דיווח, כי איראן וצפון קוריאה, גייסו בשנה האחרונה מאמצים רבים וכוח אדם שנשלח לסוריה, במטרה לחדש במהירות את הפקת הפלוטוניום עיבודו מחדש re-processing, ואחסנתו באתרים מוגנים, לאחר שתהליך זה הופסק לאחר התקפת הכור הגרעיני הסורי בצפון סוריה על ידי ישראל בספטמבר 2007.
המטרה האיראנית והצפון קוריאנית הייתה לדברי כמה משתתפים בישיבת מועצת הנגידים, ביניהם נציגים אמריקנים, לא רק להראות שישראל בהתקפותיה לא תצליח לעצור את התוכנית הגרעינית הסורית, אלא שהיא לא תצליח לפגוע בתהליך פיתוח האופציה הגרעינית האיראנית, שהתוכנית הגרעינית הסורית היא חלק אינטגראלי שלה. לשם השגת מטרה זו, אמרו המקורות, חידשו סוריה וצפון קוריאה בחשאי ב-22 לאוקטובר השנה, את הסכם שיתוף הפעולה הגרעיני ביניהן, שבמסגרתו פיונגיאנג שולחת לדמשק חומרי גרעיניים, טכנולוגיה גרעינית, ומדעני וטכנאי גרעין, הפועלים במתקנים הגרעיניים הסוריים.