בלעדי למקורות הצבאיים של תיקדבקה: האיראנים השלימו את ההכנות לשיגור לוויין ריגול לחלל במשקל 200 ק"ג
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה מדווחים, כי שילוח לווין הריגול האיראני יתבצע בימים הקרובים, וכי הלוויין ישוגר לחלל על ידי הטיל סאפיר 2 Safir -'השליח' או 'השגריר' בפרסית. הטיל הוצב כבר על כן השיגור, וטכנאים איראנים עוסקים בהרכבת לוויין הריגול על הטיל.
את לוויין הראשון לחלל 'אומיד' Omid, 'התקווה', שיגרו האיראנים בהצלחה ב-2 לפברואר 2009. עצם העובדה, שהאיראנים מסוגלים תוך 10 חודשים מאז שיגור ה'אומיד', (שהיה לוויין קטן ששקל 20 ק"ג בלבד) לשגר לוויין פי 10 גדול יותר, היא הוכחה נוספת למהירות בה מתפתחות היכולות ותוכניות הטילים האיראניות.
מומחי טילים מערביים וישראליים מציינים, כי האיראניים עברו כבר בתוכנית הטילים שלהם את צפון קוריאה, וכי מעתה תוכנית הטילים האיראנית היא עצמאית, ואיננה זקוקה יותר לעזרה טכנית נוספת לא מסין ולא מצפון קוריאה.
המומחים האלה גם קובעים, כי אם שיגור לוויין הריגול, המתוכנן לימים הקרובים יצליח, פירוש הדבר שבידי איראן ישנם עכשיו טילים המונעים בדלק מוצק המסוגלים להגיע לטווח של 2,450 עד 2,600 ק"מ. במילים אחרות, מלבד ישראל כולה, פולין ובירתה וורשה נמצאים עתה בטווח הטילים האיראניים.
המקורות האיראנים של תיקדבקה מדווחים כי הצמרת הפוליטית והצבאית האיראנית מעריכה כי הופעתו הקרובה של לוויין ריגול איראני בשמי המזרח התיכון, וטיל לטווח כזה, תדהים את האמריקנים, הישראליים והאירופאים, ותביא אותם לשקול עוד פעם האם התקפה צבאית על מתקני הגרעין האיראנים תהייה כדאית.
המקורות הצבאיים שלנו מציינים כי מערכת התעמולה הישראלית הנרחבת שראש הממשלה בנימין נתניהו ערך בשבוע שעבר מסביב למשלוחי הנשק האיראניים שנתפסו ביום ד' 4.11 על גבי האונייה הגרמנית Francop נושאת דגל אנטיגונה, מערכה שנכשלה, בעיקר משום שגורמי מודיעין אמריקנים ואירופאים יודעים כי משלוחים אלה נמשכים כבר 10 חודשים מבלי שישראל תנסה ליירט אותם, הביאה גם לתוצאה שלילית אחרת מבחינתה של ישראל.
שתי התפתחויות חשובות הרבה יותר ממשלוחי הנשק האיראנים, הקשורות בתוכנית הצבאית הגרעינית האיראנית לא זכו כמעט לשום הד בתקשורת, בדעת הקהל העולמית, ובישראל.
ההתפתחויות הן:
1. תמונות לוויינים שצולמו בתחילת אוקטובר, מראות שאיראן הכפילה את קצב הפקת האורניום מהמכרה שלה ב-קאצ'ין Gchine, הנמצא בחוף המפרץ הפרסי ליד נמל באנדר עבס. עתה המכרה מפיק כמויות אורניום אשר מספיקות לבניית 2 פצצות גרעיניות בשנה.
2. ביום ה' 5.11, פרסמו כמה מקורות מודיעין בארצות הברית, בריטניה, ווינה, כי הוועדה לאנרגיה שליד האו"ם בווינה ה-IAEA, מסתירה כי היא פנתה בחשאי לטהרן וביקשה הסברים ממנה על חומר מודיעני שהוגדר 'כמהימן' הנמצא בידיה ואשר מראה כי מדענים איראנים ביצעו באחרונה ניסויים בחלק (של פצצות גרעיניות) בהם משתמשים בטכנולוגיות (גרעיניות) מתקדמות המוכרות בשם 'שני שלבים של פיצוץ' (כלפי פנים).
ציטוט המקור: The International Atomic Energy Agency (IAEA) believes Iranian scientists may have tested components of the sophisticated technology, known as a "two-point implosion" device.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים כי טכנולוגיה כזו בידי האיראנים פירושה שהם כיולים לייצר ראשי חץ גרעיניים פשוטים וקטנים יותר, שיקלו עליהם את תהליך הרכבתם על טילים. אפשר וצריך להניח כי הפעם הראשונה בה הם ינסו את הטכנולוגיה הזו תהייה בשיגור הקרוב של לוויין הריגול הראשון שלהם. ציטוטו המקור:
This technology would allow for the production of smaller and simpler warheads and reduce the diameter of a warhead and make it easier to put on a missile.