במיסרטה, 2 מזלטים אמריקנים ויועצים צבאיים אירופאים, מול נשק רוסי, ומודיעין סיני לקדאפי
בעוד המערב מתחיל להזרים עזרה ויועצים צבאיים לעזרת המורדים בבנגאזי, וארצות הברית מודיעה ביום ה' 21.4, כי היא שולחת רק שני מלטים מדגם 'פרדטור' Predator, שיפעלו באזור המצומצם של מיסרטה Misrata, מתגברת זרימת הנשק לצבאות קדאפי ממקורות סיניים ומזרח אירופאים, כך מוסרים המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה. בעוד ארצות הברית, בריטניה, צרפת, איטליה, וקטאר, מספקות למורדים נשק, ציוד צבאי, ויועצים צבאיים, סין, רוסיה, אוקראינה, בלורוסיה, וסרביה, מספקות בחשאי לקדאפי נשק, תחמושת, ויועצים צבאיים, ומידע מודיעני
המקורות שלנו מוסרים כי בשטח בלוב, הולך ומתהווה מצב דומה מאוד לזה ששרר ב-1999 ביוגוסלביה, כיום סרביה, כאשר נאט''ו תקף את הצבא היוגוסלבי במבצע Operation Noble Anvil שנמשך 4 חודשים (מרס-יוני 1999) במטרה להביא לנסיגת יוגוסלביה מקוסובו. גם אז נאלצו האמריקנים להתמודד עם מעורבות סינית-ורוסית חשאית במלחמה, שהתבטאה בייעוץ צבאי-טקטי, במודיעין, ובאספקת לוחמים ונשק.
אם כי אף פעם לא הודתה בכך, נאלצה וושינגטון ב-7 למאי 1999 להפציץ ולהרוס בחמש פצצות מדויקותJDAM bombs את בנין השגרירות הסינית בבלגרד, מאחר ובמקום פעלה מפקדה ותחנת התראה סינית אלקטרונית אשר ספקה למשטרו של מי שהיה אז נשיא היוגוסלבי סלובודן מילושוביץ' Slobodan Milosevic, מידע על התנועות הצבאיות של נאט''ו ומטוסיו.
המקורות הצבאיים שלנו מוסרים, כי כמו לפני 12 שנה ביוגוסלביה, ככה החלו זורמים ללוב בשלושת השבועות האחרונים, החל מאמצע מרס, מאות 'מתנדבים', שהם למעשה אנשי צבא בדרגות שונות, החל מקצינים בדרגת קולונל, ועד לסמלים ולרבי טוראים, במטרה לשרת בצבאות קדאפי. ההערכה המודיעינית היא כיום נמצאים בשורות הכוחות הנאמנים לקדאפי, למעלה מ-1,000 לוחמים ממזרח אירופה. לוחמים ומומחים צבאיים אלה, המגדרים את עצמם כ'לאומנים' הפועלים בארגונים פרה-צבאיים, ללא ידיעת ממשלותיהם, אומרים כי הם מגיעים ללוב כדי להלחם במורדים הלוביים כדי להדוף לדבריהם, 'את ההתקפה המערבית-מוסלמית על שלטונות של קדאפי'. כמה מלוחמים אלה אינם מסתירים כי הם הגיעו ללוב כדי לנקום את מעורבות המערב, ובמיוחד האמריקנית, במלחמות באמצע שנות ה-90 בבוסניה, ובסוף שנות ה90 בקוסובו וביוגוסלביה.
המקורות שלנו מוסרים כי כמו בשנות ה-90, מספקת סין לקדאפי נשק, בעיקר דרך מדינות אפריקניות, מידע ומערכות מודיעיניות, שיעזרו לו להתגבר על התקפות האוויר של נאט''ו ולמזער את הנזק מהם. אחת הסיבות העיקריות לעזרה סינית זו, היא המידע המודיעיני המגיע לבייג'ין, והטוען כי אחת הסיבות העיקריות למלחמה בלוב, היא רצונו של ממשל אובמה, לנתק את קשרי הנפט בין סין למשטר קדאפי, לאחר שהגיע למסקנה כי בייג'ין עומדת להשקיע בלוב עשרות מיליארדי דולרים כדי להופכה למרכז אספקת הנפט והגז לסין מאפריקה. המקורות של תיקדבקה בוושינגטון מוסרים כי זו היא הסיבה העיקרית מדוע ארצות הברית הודיעה ביום ה' 21.4 כי שולחת שני מלטים מדגם 'פרדטור' Predator, שיפעלו באזור המצומצם של מיסרטה Misrata. האמריקנים מציבים את המערכות שלהם יותר מול העזרה הסינית מאשר מול צבאות קדאפי.
המקורות הצבאיים שלנו מציינים, כי ההפצצה של מטוסי נאט''ו על מאגרי תחמושת באזור טריפולי ב-14.4, נועדה לפגוע ולהשמיד כמה משלוחי נשק סיניים שהגיעו בימים האחרונים ללוב.
הדים נוספים להופעתם של עקבות המלחמה בבלקאנים בשנות ה-90, במלחמה של 2011 בלוב, היא הטקטיקה של המורדים, אשר אינם מסתירים אותה, לפיה, ככל שהם יצליחו להחזיק מעמד מול צבאות קדאפי במיסטרה, כך הם יוכלו להפוך אותה לסראייבו Sarajevo מס' 2, או ל'סראייבו הלובית'. בשנות ה-90 הביא המצור הסרבי על סראייבו בסופו של דבר להתערבותם של הכוחות האמריקנים במלחמה.
אולם המקורות הצבאיים שלנו מעריכים כי בינתיים, עד שהתפתחות כזו תתרחש אם בכלל, עומד נאט''ו בפני 4 בעיות צבאיות-מדיניות עיקריות המטילות מגבלות על פעולותיו:
1. התרחבות הפעולה של נאט''ו בלוב, יכולה להביא לידי פילוג בין חברות נאט''ו ממערב אירופה, לבין חברות הארגון ממזרח אירופה וטורקיה.
2. לנאט''ו אין מספיק מטוסי קרב-הפצצה שיכולים להפציץ את שיירות הנשק הזורמות למערב לוב לידי כוחותיו של קדאפי. אין לנאט''ו גם מספיק טילים ופצצות מדויקות בהם צריך להשתמש בהתקפות אלה. כבר עתה, נוצר בנאט''ו, מחסור חמור במערכות נשק אלה ולכן מספר ההתקפות על מאגרי ומערכי הנשק של קדאפי הן מצומצמות.
3. לא ברור באם לנאט''ו יש מנדט מהאו''ם לבצע פעולות תקיפה כאלה.
4. התגובה של וושינגטון, לונדון, פריס,ורומא, להתפתחויות אלה היא שליחת ציוד לא מלחמתי non-lethal military aid אמריקני, ויועצים צבאיים בריטים, איטלקים, וצרפתים, שיפעלו לצד צבאות המורדים. אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מעריכים, כי מול העזרה הזורמת לקדאפי, עזרה מערבית תספיק בקושי רב להחזיק את מצב הקיפאון stalemate שהשתרר במלחמה.
גם בתחום זה יש לקדאפי יתרון. בעוד העזרה המגיעה אליו נקלטת במסגרות צבאיות מאורגנות, העזרה הצבאית המגיעה למורדים מגיעה לקבוצות שאיש איננו יודע מי המפקד עליהן, או מה הן עושות באמצעים הצבאיים המגיעים אליהן. לפני שהיועצים הצבאיים המערביים יוכלו לייעץ למורדים בפעולותיהם הצבאיות נגד קדאפי, הם יצטרכו לעסוק בהקמת מסגרות צבאיות בסיסיות של המורדים. במילים אחרות, בעוד כמה חודשים, נוכל לראות בשטח יחידות מורדים המופעלות בידי לפחות 3 גורמים צבאיים מערביים, בריטניה, צרפת, ואיטליה, מבלי שקיים תיאום צבאי ביניהן.