במצרים תקום ממשלת אחדות לאומית בהשתתפות שרים מהאחים המוסלמיים
מי שקיווה ביום ג' 22.11, כי ראש הכת הצבאית המצרית הפילדמרשל מוחמד טנטאווי יודיע על העברת סמכויות השלטון מידי הכת הצבאית לידי הרשות השופטת במצרים, וכי בקהיר תיערך הפגנה של מיליונים, או אפילו מיליון אחד, וכי 22.11, יהיה כמו ה-11.2, בו חוסני מובראק נפל, כלומר שבמצרים תחולל מהפכה מס' 2 תוך עשרה חודשים, לא ידע לאשורן את העובדות על המתרחש בתוך מצרים.
למרות שההפגנות הגדולות בקהיר, אלכסנדריה, איסמעליה וערי דלתת הנילוס, יכלו ליצור את הרושם כי המדובר בתנועה עממית מצרית חדשה שתפיל את הכת הצבאית מהשלטון, הרי התנועות הפוליטיות המרכזיות המצריות, כולל האחים המוסלמים, ורוב המועמדים המצריים לנשיאות, באו ביום ג' אחה''צ לדיון משותף עם הכת הצבאית במטרה למצוא אתה שפה משותפת ולמנוע את גלישת מצרים לתוהו ובוהו ואנרכיה מוחלטים. זאת כדי לאפשר ביום שני הבא 28.11, את תחילת עריכתן של הבחירות לפרלמנט. סיבובי הבחירות לפרלמנט יימשכו ארבעה חודשים, עד חודש מרס 2012.
זו הסיבה העיקרית מדוע לאחר פגישת הכת הצבאית עם ראשי התנועות הפוליטיות, הוחלט להקים במצרים ממשלת חירום לאומית. זו תהייה ממשלה שתהווה קואליציה בין הכת הצבאית המצרית ובין המפלגות הפוליטיות העיקריות המצריות. מאחר והכת הצבאית תמשיך לפקד על הצבא, הכוח הצבאי ומעמדה המיוחד במצרים יישמר. הגנרלים המצריים יודעים,, כי הכוחות הפוליטיים אינם יכולים לשלוט ברחוב המצרי ללא כוחות הצבא. והכוחות הפוליטיים יודעים כי האם אינם יכולים להשיג כוח פוליטי ללא הצבא.
מבחינה מערבית וישראלית פירוש מהלך זה הוא, כי במצרים תוקם בפעם הראשונה ממשלה בהשתתפותם של שרים אנשי אחים המוסלמים.
שר הביטחון הישראלי לשעבר בנימין (פואד) בן אליעזר, הנחשב עד כה 'כיונה' פוליטית ואשר הטיף עד לאחרונה כי ישראל צריכה לעשות כל מאמץ להידבר עם הכת הצבאית המצרית, קרא ביום ג' בפומבי להתחיל להיערך לביטול הסכם השלום בין ישראל ומצרים, שנחתם לפני 32 שנה ב-1979, ולפריצת מלחמה בין שתי המדינות.
גם הסיכום שהושג בישיבה לפיו הצבא המצרי יעביר את סמכויות השלטון לידי ממשלה אזרחית עד 1 ביולי 2012, איננו מבטל את עמדת הכוח המיוחדת של הכת הצבאית המצרית.
הכוח האמיתי במצרים נמצא בידי הנשיא. הממשלה כפופה לנשיא ומחויבת למלא את מדיניותו. לכן השאלה היא לא מתי הכת הצבאית תעביר את השלטון לידי הממשלה האזרחית, אלא מתי תערכנה במצרים בחירות לנשיאות, לאחר שהממשלה החדשה תקום, ומי יהיה המועמד לנשיאות? האם גם הנשיא החדש, כמו הממשלה הנבחרת, יישען על צבא מצרים?
מאחר ולמצרים אין עדיין חוקה חדשה כתובה, הצריכה לקבוע באיזה דרך ייבחר הנשיא החדש, ומה בדיוק תהיינה סמכויותיו, ההסכמה של הכת הצבאית גם לחבר חוקה חדשה וגם לבחור נשיא חדש עד יולי 2012, נראית יותר כניסיון להרוויח זמן מאשר מציאות פוליטית. לכן הדרך עד לבחירות לנשיאות ועד שייבחר נשיא חדש במצרים עדיין ארוכה.
המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה מציינים, כי ראשי המפלגות המצריות, יכלו ביום ג' לבחור בדרך הפוכה מזו של שיתוף פעולה עם הכת הצבאית, ולפנות לשיתוף פעולה עם המוני המפגינים בככר א-תחריר.
למרות שהתמונות ברשתות הטלוויזיה העולמיות והמזרח תיכוניות, וארגוני זכויות אדם בייחוד 'אמנסטי אינטרנשיינל' ניסו ליצור את הרושם, כי אנו עומדים בפני מהפכה מס' 2, ראשי המפלגות והמועמדים המצריים לנשיאות המחזיקים את ידם על הדופק הפוליטי ברחוב המצרי, בחרו שלא לשתף פעולה עם המפגינים שאינם מאוחדים, אין להם מצע פוליטי משותף, ואין להם מנהיגים מוכרים.
אלה הן הסיבות מדוע מצרים עלתה ביום ג' 22.11 על שתי דרכים מנוגדות שישלטו בה מעתה.
מצד אחד, המפלגות הפוליטיות שישתפו פעולה עם הכת הצבאית בתהליך התחלתי של העברת השלטון לידיהם, אבל זאת בתנאי שלא יפגעו בסמכויותיה ובמעמדה של הכת הצבאית המצרית. מהצד השני, ההפגנות והמהומות יימשכו, כאשר בתווך מתקיימות בשבוע הבא הבחירות לפרלמנט. התקווה של הכת הצבאית ושל הממסדים הפוליטיים המצריים החדשים והישנים היא, שהמפגינים יתעייפו קודם.