במקום טורקיה. מתהדקת הברית האסטרטגית בין ישראל ויוון
המקורות הצבאיים והמודיעיניים של תיקדבקה: בעוד שכלי התקשורת המערביים והטורקיים מדברים על ישראל שאיבדה את בעל הברית היחיד המוסלמי שלה במזרח התיכון- קרי טורקיה, הרי בשבועות האחרונים רכשה ישראל בעלת ברית אסטרטגית חדשה במזרח התיכון במקומה של אנקרה, ובמקומם של גופי הצבא, והמודיעין הטורקיים. המדובר בחברה אחרת של נאט"ו, יוון, לה קשרים רחבים ומגוונים במזרח התיכון, לא פחות מאשר לטורקיה.
המקורות של תיקדבקה באתונה ובירושלים מדווחים, כי התפתחות זו לא באה כל כך כיוזמה ישראלית מתוכננת, אלא כצעד אותו החליט לנקוט ראש ממשלת יוון ג'ורג פפנדריאו George Papandreou, לו ידידים וקשרים רבים עם אנשי עסקים ופיננסים יהודיים וישראליים, ועם כמה ישראליים המחזיקים במשרות מדיניות ומודיעיניות בכירות ביותר בישראל.
פפנדריאו החליט, כי אתונה תתפוס את מקומה של אנקרה בירושלים, וכי הוא יפעל עתה בכל המרץ להפוך את הקשרים המדיניים, הכלכליים, הצבאיים, והמודיעיניים, בין יוון וישראל לברית אסטרטגית בין שתי המדינות, בדומה לברית שהייתה קיימת בין ישראל לטורקיה.
המקורות שלנו מוסרים, כי פפנדריאו מעריך כי ברית כזו עם ישראל, יכולה לא רק לעזור לחלץ את יוון מהמשבר הכלכלי העמוק שבו היא נתונה היום, אלא כי ברית כזו יכולה להביא למודרניזציה של הכוחות המזוינים היוונים הנוצריים ולהפוך אותם לכוח המרכזי המודרני של נאט"ו בבלקניים ובדרום אירופה, במקומו של הצבא הטורקי המוסלמי.
כיוון המחשבה הזה התפתח אצל פפנדריאו לא מהיום ולא כתוצאה מההתנגשות הימית בין כוחות קומנדו ישראליים ואוניות העזרה לעזה הטורקית Nvi Marmara, ב-31.5, אירוע אשר הביא את התדרדרות ביחסי טורקיה-ישראל לשיאים חדשים.
המדובר בהתפתחות איטית הנמשכת כבר שנתיים, מאז הקיץ 2008, כאשר ראש ממשלת יוון אפשר ל-100 מטוסי קרב-הפצצה ישראליים, כולם מהדגמים F-15 and F-16, להשתמש במרחבים האוויריים היוונים מעל הים התיכון והאגאי להתאמן בטיסות לטווח ארוך ובתדלוק אווירי של מטוסים אלה. מרחק הטיסה של בין ישראל ויוון בחזרה, 1600 ק"מ, זהה למרחק וזמן הטיסה בין ישראל ואיראן. בצעד שהיה יותר מרחיק לכת אפילו מזה העמיד פפנדראו במסגרת האימונים עם חיל האוויר הישראלי את צוותי וסוללות טילי היירוט המתקדמים שיוון קנתה מרוסיה מדגם S-300 PMU1 עוד בשנת 2000, ואפשר להם להתאמן בתקיפת סוללות אלה, במקרה ומוסקבה תחליט לספק אותן לאיראן ולסוריה.
המשבר הכללי העמוק שפקד את יוון השנה, רק העמיק את הקשרים בין אתונה וירושלים.
בעוד שמדינות האיחוד האירופאי דנו במשך חודשים ארוכים באם לבוא לעזרתה של יוון ולהציל אותה מהתמוטטות כלכלית, (עד שלבסוף רק בחודש מאי הסכימו להעמיד לרשות היוונים חבילת עזרה של 100 מיליארד יורו, נעזר פפנדריאו באלי הון יהודיים באירופה ובארצות הברית לעזור לו להחזיק את הכלכלה היוונית שלא תמוטט.