בניסיון אחרון למנוע את נפילת לבנון בידי חיזבאללה, איראן, וסוריה, הגיע סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לביירות. מוסקבה שלחה את שר החוץ סרגי לברוב לדמשק ולביירות.
המקורות בביירות של תיקדבקה מדווחים, כי המרוץ בבחירות, שתערכנה ב-7 ביוני, בין גוש ה-14 במרס, הפרו מערבי בראשות סעד חארירי, וגוש ה-8 במרס, בראשות חיזבאללה ומנהיג המפלגה הנוצרית התנועה החופשית הפטריוטית the Free Patriotic Movement בראשות מישאל עוואן, הוא כל כך צמוד עד כי החשש בביירות ובוושינגטון הוא שהבחירות תוכרענה בלא יותר מאשר 2 עד 3 מושבים בפרלמנט.
בגלל חשש זה תומך עכשיו ממשל אובמה בגלוי בנשיא לבנון הגנרל מישאל סולימן, שהחל לקנות בחשאי מועמדים לבחירות כדי שאלו יהוו את לשון המאזניים בכל תוצאה שתתקבל.
על סגן הנשיא ביידן הוטל, במשך מספר השעות המועט בהן יהיה בביירות, להפגין תמיכה בגנרל סולימן ובתומכיו, ולהודיע על נכונותה של ארצות הברית לספק נשק, כולל טנקים, מסוקים, מזלטים, וארטילריה, לצבא לבנון.
בתגובה על ביקורו של ביידן בביירות, הודיעה מוסקבה, ביום שישי 22.5, כי שולחת את שר החוץ שלה סרגי לברוב בשבת (23.5), לדמשק כדי להיפגש עם הנשיא בשאר אסד, ולביירות שם יפגש עם הנשיא סולימן. בכך מאותת מוסקבה, שהיא לא כמו וושינגטון שאין לה קשרים ישירים עם אסד, מסוגלת לטפל במצב בלבנון ביעילות הרבה יותר גדולה.
המקורות של תיקדבקה בביירות מדווחים, כי ספק רב באם ביקורו זה של סגן נשיא ארה"ב יצליח לעצור את המאמץ הגדול והמאורגן היטב של טהרן, דמשק, וחיזבאללה, לתפוס את השלטון בביירות.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים הבעיה העיקרית הניצבת לפני וושינגטון היא לא באם הגנרל מישאל סולימן יצליח להחזיק בכמה קולות בודדים את השלטון הפרו מערבי בלבנון, אלא האווירה הקשה בביירות שם חוגים רחבים מאמינים כי אם הגוש בראשות חיזבאללה לא ינצח בבחירות, טהרן ודמשק יעזרו לנסראללה לתפוס את השלטון בביירות בהפיכה צבאית. בשידורי טלוויזיה, רדיו, ובעיתוני ביירות מדברים בגלוי על כך כי מה שלא תהייה תוצאת הבחירות בכוונת גוש ה-8 במרס, בראשות חיזבאללה, להקים את מה שהם מכנים 'הרפובליקה ה-3 של לבנון.
במקרה כזה גם נשיא לבנון מישאל סולימן לא יכול לעזור לאמריקנים. כשם שבספטמבר 2008 מישאל סולימן, שהיה אז מפקד צבא לבנון, לא נתן הוראה לצבא, המורכב מכ-60 אחוז שיעיים, להתערב בהשתלטות הצבאית של חיזבאללה על מערב ביירות, כך הוא לא ייתן פקודה כזו ביוני 2009, מיד כאשר חיזבאללה יעשה את הצעד הראשון בכיוון הזה.
נפילת לבנון בידי טהרן, סוריה, וחיזבאללה, תהייה המכה הקשה הראשונה של מדיניות החוץ של הנשיא באראק אובמה, ותוצאה ישירה של מדיניות ההתקרבות שלו לטהרן ולדמשק.
התפתחות כזו תעמיד גם את ממשלת נתניהו-וברק במבחן המדיני-והצבאי הגדול הראשון שלה. על ראש הממשלה ושר הביטחון יהיה להחליט באם ישראל משלימה עם העובדה שתיווצר בשטח ובה טהרן ודמשק, הצליחו שוב להדק את החגורה הצבאית שלהן מסביב לישראל.