בעוד ישראל מתעסקת רק בגלעד שליט, יצא נשיא מצרים מובראק בבהילות למפרץ כדי לקדם הצעת פיוס איראנית עם העולם הערבי, לאחר שהתייאש מהמדיניות האמריקנית והישראלית מול איראן

המקורות המזרח תיכוניים של תיקדבקה: בעוד ישראל ממשיכה לעסוק בידיעות האינסופיות, רובן אינן נכונות, בפרשת גלעד שליט, מתרחשות השבוע במזרח התיכון תזוזות מדיניות המחזקות את מעמדן האסטרטגי והמדיני של איראן וסוריה באזור. במקום שהציר האיראני-סורי ייחלש, הוא מתחזק, ובמקום שהמדינות הערביות המתונות כמו מצרים וערב הסעודית יתייצבו מול איראן, הן מחפשות עתה דרך להתפייס אתה, כאשר את המהלך מוביל לא אחר מאשר נשיא מצרים חוסני מובראק.
ביום ראשון 20.12, כאשר הקבינט המדיני-ביטחוני הישראלי החל לדון בעסקת שליט, נפגש נשיא מצרים חוסני מובראק בקהיר, במשך שעתיים, לפגישה יוצאת דופן, עם יו"ר הפרלמנט האיראני Ali Larijani. המקורות האיראנים של תיקדבקה מוסרים כי בפגישה זו הגיש לאריג'אני למובראק הצעה איראנית מרחיקה לכת לפיוס בין טהרן ומדינות ערב והמפרץ המתונות. מובראק ששמע את פרטי ההצעה לא היסס וכבר ביום ב' 21.12 יצא בדרכו לערב הסעודית, לכווית, ולאיחוד הנסיכויות הערביות.
עבור הנשיא מובראק אשר אינו מרבה לנסוע באחרונה, בגלל גילו ומצב בריאותו, מדובר בנסיעה ובמהלך יוצא דופן.דובר ארמון הנשיאות בקהיר אמר, כי 'מובראק קבל (באמצעות לאריג'אני ), אגרת מההנהגה האיראנית העוסקת ביחסים האיראניים-ערבים.
הדובר הוסיף ואמר: 'כי האיגרת מציעה גישה איראנית חדשה שמטרתה לפתור בעיות יסוד' ( ביחסים שבין איראן לערבים.) ציטוט המקור: The message is offering a new Iranian approach to resolve outstanding issues. הדובר לא היה מוכן לפרט יותר.
המקורות של תיקדבקה מציינים כי מאחר וברור, כי שום דבר ביחסים בין איראן ובין מדינות ערב לא ייפתר אם טהרן לא תפיג את חששותיהם של השליטים הערבים מפני הנשק הגרעיני האיראני, צריך להניח כי ההצעות האיראניות החדשות כוללות שתוף פעולה איראני-ערבי בנושאי הגרעין.
במילים אחרות, טהרן מציעה לשליטים הערביים דרך לעקוף את ההתנגדות האמריקנית והישראלית לתוכנית הגרעין שלה. אם טהרן תצליח במהלך זה הרי שהיא תמוטט בכך את כל התוכניות של ממשל באראק אובמה להטיל עליה סנקציות חריפות, בהן תשתפנה גם סין, רוסיה, ומדינות אירופה.
מקורות מערביים, ביניהם אמריקנים, במפרץ אמרו ביום ג' לתיקדבקה כי המהירות בה מובארק הגיב להצעות האיראניות, ונכונותו לדון בהן עם שליטי ערב הסעודית, מצביעה על כך כי גם מצרים וגם ערב הסעודית אינן תולות יותר תקוות במדיניות של ממשל אובמה כלפי איראן, וכי מובראק והמלך עבדאללה אינם מאמינים כי הם יכולים לסמוך יותר על האופציה הצבאית הישראלית מול איראן.
עוד מוסיפים המקורות שלנו כי אם יחלו דיונים בין מדינות ערב והמפרץ על פרטי התוכנית האיראנית החדשה, לא רק יהיה בכך הישג איראני חשוב, א מגעים אלה יכולים להביא לרעידת אדמה אסטרטגית במזרח התיכון.
עוד נודע למקורות המודיעיניים שלנו, כי בביקורו בסוף השבוע האחרון בדמשק של ראש ממשלת לבנון סעד חארירי, הגיש לו נשיא סוריה באשר אסד הזמנה מההנהגה האיראנית לבוא ולבקר בטהרן. הביקור יתקיים בקרוב.

Print Friendly, PDF & Email