בעת ביקורו של הרמטכ"ל רב אלוף גבי אשכנזי בגרמניה הגישה ישראל בקשה לממשלת ברלין לספק לה בדחיפות וחינם שתי קורבטות corvettes חמקן מדגם MEKO A-100
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי ספינות קרב מתקדמות אלה נועדו להגנת החופים, מטרות חוף אסטרטגיות, כמו תחנות כוח, ובסיסי חיל הים. חיל הים הישראלי זקוק לספינות כאלה , מאחר וההערכה המודיעינית היא כי במקרה של מלחמה עם איראן שיכולה להתפתח למלחמה אזורית תותקפנה מטרות בישראל מהים על ידי חיל הים האיראני המחזיק צוללות בים התיכון, וחיל הים הסורי.
עוד מוסרים המקורות הצבאיים שלנו, כי הבקשה הישראלית הפתיעה את מיניסטריון ההגנה הגרמני, אשר כבר עתה ממן בסך של 500 מיליון יורו, את בנייתם של 2 צוללות מדגם דולפין עבור חיל הים הישראלי. מקור גרמני אמר השבוע כי מחירן של שתי קורבטות כאלה יכולה להגיע לכמה מאות מיליוני יורו. אם הבקשה הישראלית תאושר, פירוש הדבר כי גרמניה תממן לחיל הים הישראלי צוללות וספינות קרב בסך כ-3/4 מיליארד יורו. המקורות הגרמניים הוסיפו ואמרו כי הבקשה הישראלית הועברה להכרעתה של קנצלארית גרמניה אנג'לה מרקל.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מדווחים כי המדובר בספינת קרב גדולה, אשר נפחה הוא 2,200 טון, אשר מאייש אותה צוות של 94 מלחים. אורכה של הספינה הוא 91 מטר, ואילו רוחבה 13.4 מטר. הספינה נושאת מסוק בגודל בינוני, ו- 24 מערכות הנשק המוצבות עליה מורכבות מ-16 משגרי טילי ים-חוף, 8 משגרי טילים נגד אוניות מלחמה, מערכות טילים נגד טילים, ותותח אוטומטי.
טווח הפעולה של הקורבטה הוא 7,400 ק"מ, והמהירות המרבית שלה היא 30 קשר. הספינה הגרמנית הותאמה במיוחד לנשיאת טילים מתוצרת אמריקנית.
אולם מלבד העוצמה של אוניית הקרב הזו יש בה לחיל הים הישראלי יתרון גדול מאחר והיא נבנתה בצורה גיאומטרית המבטיחה מכסימום של התחמקות ממכ"ם האויב the ships feature advanced radar-evading capabilities, באם הוא ממוקם על החוף או על אוניות המלחמה שלו.
המקורות שלנו מוסרים כי תחילה חשבו בחיל הים לקנות ספינות מלחמה אמריקניות כאלה. חיל הים ערך אפילו סקר כדאיות לבניית ספינות קרב כאלה כזו עם חברת Lockheed Martin. אולם לאחר שהתברר המחיר הגבוה שלהן, כ-600 מיליון דולר לכל ספינה, החלו מערכת הביטחון וחיל הים הישראלי מנהלים משא עם המספנה הגרמנית 'בלום אנד ווס' Blohm + Voss בהמבורג.
תחילה נסב המשא ומתן על האפשרות כי בניין הספינות יתבצע במספנות ישראל בחיפה, כאשר המספנות, התעשייה האווירית הישראלית, וחיל הים, יהיו אלה אשר יתקינו את מערכות הנשק והאלקטרוניות על הספינה. אולם עם התגברות המתיחות הצבאית עם איראן, ובים התיכון, החליטה מערכת הביטחון לוותר על אופציה זו, והיא מעדיפה לקבל את ספינות המלחמה הגרמניות במהירות האפשרית.
המקורות של תיקדבקה בירושלים ובברלין, מוסרים כי אחת הסיבות שהניעו את ישראל להגיש את הבקשה עתה קשורה בהקמת הממשלה החדשה בראשותה של אנג'לה מרקל בברלין. בהסכם הקואליציוני שנחתם בברלין בין מפלגתה השמרנית של מרקל, ובין מפלגת הדמוקרטים החופשים Free Democrats –FDP, יש סעיף המדבר על הפחתה הדרגתית של נוכחות הצי הגרמני (במסגרת יוניפי"ל) מול חופי לבנון, עד הפסקתה מוחלטת של נוכחות זו. להלן ציטוט הסעיף המקורי בהסכם: Within the scope of the United Nations we will work towards a phased reduction of our German contribution to the Maritime Task Force of UNIFIL with the aim of terminating it.המקורות שלנו מוסרים, כי מאחר והצי הגרמני הציב מול לבנון קורבטות כאלה כמו שישראל מבקשת עתה מברלין, נשקלת עתה האפשרות כי בגלל המצב הצבאי המתוח במזרח התיכון, הן תועברנה ישירות מלבנון, לבסיסי חיל הים הישראלי, במקום לחזור לגרמניה.