בפעם הראשונה בהודו הוחרמו 70 מיליון דולר של חברה ביטחונית ישראלית-תע"ש
למרות מאמצים גדולים של מערכת הביטחון, כולל ביקור מיוחד בסוף חודש מרס של היועץ לביטחון לאומי הישראלי אלוף (במיל.) יעקוב עמידרור, בניו דלהי, ופגישות עם הצמרת המדינית והביטחונית ההודית, החליטה ממשלת הודו ביום ג' 17.4, בפעם הראשונה בהיסטוריה ההודית להחרים כספים של חברה ביטחוניות- תע''ש IMI התעשיות הצבאיות הישראליות.
בירושלים ובמערכת הביטחון רואים בחומרה רבה את העובדה, כי ההודים בחרו מתוך 'רשימה שחורה' של 5 חברות לייצור נשק זרות, אותה פרסמו כבר בשבוע הראשון של חודש מרס כחברות שפעילותן אסורה בהודו בעקבות חשדות למתן שוחד, דווקא בחברה ישראלית כמטרה ראשונה.
מקורות המקורבים לתעשיות הנשק והאלקטרוניקה הישראליות אמרו לתיקדבקה, כי הם אינם מופתעים מהצעד ההודי מאחר ובתקופה האחרונה מורגשת מתיחות ביחסים הביטחוניים בין שתי המדינות שמקורה כנראה בהתקרבות ניו דלהי לטהרן ולמוסקבה, וסירובם של ההודים להשתתף בסנקציות האמריקניות והאירופאיות על איראן.
הערבות הבנקאית של תע''ש של 70 מיליון דולר הוחרמה, או בלשון פיננסית חולטה עבור החברה ההודית לייצור תחמושת OFB-Ordnance Factory Board, שהיא התע''ש ההודי. תעש חתמה עם החברה על הסכם לשיתוף פעולה להקמת מפעל תחמושת לתותחי הוביצר 155 מ''מ 155mm howitzers, ב-260 מיליון דולר, בעיר נאלאנדה Nalanda, במחוז ביאהר Biar בצפון הודו. לפי הגרסא ההודית בצד החוזה על הקמת המפעל חתמה תע''ש גם על 'חוזה מאתגר' integrity pact, בו היא מתחייבת שלא להיות מעורבת במהלכים שאינם חוקיים not to indulge in any malpractice. אולם לפי ההודים, תע''ש הפרה התחייבות זו והייתה מעורבת בהצעות לתשלום שוחד לסודיפוטו גושה Sudipto Ghosh, המנהל הכללי של המפעל לשעבר.
פקיד הודי בכיר אמר ביום ג', כי תע''ש הפרה את ההסכם ולכן כספי הערבות הישראליים הוחרמו.
מתע''ש נמסר בתגובה, כי בית המשפט בהודו קבע כי חילוט חלק מהערבויות בהודו נעשה שלא כדין. 'תע''ש פעלה ופועלת כחוק ומתכוונת לערער בפני הגורמים המוסמכים בהודו על ההחלטה ועל כל ההתנהלות בנושא. וזאת מכיוון שמדובר בהחלטה המבוססת על עובדות שגויות ומתעלמת ממסמכים ונתונים שהעבירה התעש למשרד ההגנה בהודו'.
אולם המקורות הצבאיים של תיקדבקה מוסרים, כי הודעת תע''ש מתעלמת מכל הניסיונות שמערכת הביטחון עשתה בחודשיים האחרונים לשכנע את ממשלת הודו, ובמיוחד את שר ההגנה ההודי א,ק.אנטוני A.K. Antony, להוציא את תע''ש מרשימת התעשיות הביטחוניות שהוטל איסור על פעולתן בהודו במשך 10 השנים הבאות, כלומר עד 2022.
היועץ לביטחון לאומי האלוף (במיל.) יעקב עמידרור נפגש אתו בניו דלהי, אולם לשווא. ההודים אמרו שהם ידונו בבקשה הישראלית הזו, אולם ביום ג', מבלי להודיע על כך לישראל, הם פעלו להחרים את כספי תע''ש.
יום אחד לפני שניו דלהי נקטה את הצעד החמור הזה, ביקר ששר הגנה ההודי במפעל התחמושת OFB, ואישר תקציב מיוחד שיאפשר לסיים את הקמתו במהירות, הפעם מבלי שגורם צבאי ישראלי יהיה מעורב בו.
במכתב שכתב ב-12 למרס, הרמטכ''ל ההודי גנרל סינגGeneral V.K. Singh, לראש ממשלת הודו, ואשר הודלף כנראה בכוונה לעיתונות ההודית, כתב הרמטכ''ל כי לצי הטנקים ההודים אין תחמושת באמצעותה הם יכולים להדוף התקפת טנקים (פקיסטנים) על הודו, 97 אחוז ממערכות ההגנה האנטי אוויריות ההודיות, אינן פועלות, וכי לכוחות המיוחדים ההודים אין נשק ותחמושת מתאימים. לפי המכתב, המצב בקרב חיל הרגלים ההודי, וחיילות ההנדסה והקשר איננו טוב יותר.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי המכתב נשלח כחלק מהמערכה הפוליטית-אישית המתנהלת בהודו בין שורה של גנרלים, ראשי מערכת הביטחון ופוליטיקאים הודיים, שכל אחד מהם מאשים את השני בשחיתות וקבלת שוחד הקשורים ברכישות ציוד לצבא. הרמטכ''ל עצמו גנרל סינג אמר כי ב-2010 הציעו לו תשלום שוחד בסך 2.8 מיליארד דולר.
כל המאמצים הישראליים למנוע את מעורבותה של מערכת הביטחון הישראלית במלחמה פנימית-פוליטית-צבאית הודית זו עלו בתוהו.