בריטניה-צרפת-ירדן נגד אובמה. החליטו לספק נשק למורדים בסוריה, למרות התנגדות ארה"ב
בפעם הראשונה בשלוש השנים, מאז פרץ המרד הערבי בדצמבר 2010, החליטו מנהיגי בריטניה, צרפת וירדן להתחיל לשלוח נשק למורדים בסוריה, בניגוד להחלטה מפורשת של נשיא ארה''ב באראק אובמה על איסור משלוחים אלה.
יתרה מזאת, ביום ו' 15.3, שעה שמנהיגי מדינות האיחוד האירופאי ה-EU, התכנסו בבריסל להכריע בשאלה באם מדינות האיחוד כולו יתחילו במאמץ מאורגן לחמש את המורדים, ושעה שקנצלרית גרמניה אנג'לה מארקל ארגנה 24 מנהיגים יתנגדו להחלטה כזו, הגיע בחשאי, כך מוסרים בלעדית המקורות הצבאיים של תיקדבקה, במטוס צבאי בריטי מיוחד ללונדון הרמטכ''ל הירדני גנרל משעאל זאבןLieutenant General Mashal Mohammad Al Zaben, כדי לדון עם ראשי מערכת הביטחון והצבא הבריטי, בפרטים איזה מערכות נשק בריטיות תועברנה לידי המורדים הסורים, איך צבא ירדן יעביר את הנשק הבריטי לתוך סוריה ולידי איזה יחידות מורדים סוריות הנשק יימסר.
לדיונים ולשאלות אלה חשיבות רבה, משום שהנשיא באראק אובמה, מבסס את התנגדותו לשליחת נשק מערבי למורדים בסוריה בנימוק, כי חלק מהנשק ייפול לידי יחידות מורדים הקשורות עם אל קעידה, בייחוד יחידות המיליציה מוסלמית ג'בעת אל-נוסרה. המקורות שלנו
מדווחים, כי במרכז הדיונים בלונדון עומדת השאלה כיצד המודיעין הצבאי הירדני, יבטיח כי הנשק הבריטי שייכנס לסוריה יגיעו לידי יחידות מורדים, שאינן קשורות עם אל קעידה, או ארגונים מוסלמיים קיצוניים אחרים.
המקורות הצבאיים של תיקדבקה מציינים, כי החלטה בריטית-צרפתית-ירדנית זו, היא הצעד המדיני צבאי הראשון המבוצע על ידי שלוש מדינות אשר ב-12 השנים האחרונות, מאז הפלישה האמריקנית ושל נאט''ו לאפגניסטן ב-2011, תיאמו ביניהן את כל צעדיהן הצבאיים והמודיעיניים בעולם המוסלמי, בלי לסטות אף פעם אחת ממדיניותם של נשיאי ארה''ב, למרות שלא פעם התנגדו להחלטותיהם.
זו הפעם הראשונה ששתים מתוך שלוש המדינות החשובות ביותר באירופה, (גרמניה, צרפת, ובריטניה,) מודיעות בפומבי כי מעתה יש להן מדיניות צבאית נפרדת במזרח התיכון, מזו של ארה''ב.
ראש ממשלחת בריטניה דיוויד קמרון David Cameron, אמר ביום ו', לאחר שמנהיגי ה-EU, החליטו שלא להחליט בשאלה זו ולחזור ולהתכנס לדין חוזר בשאלת אספקת הנשק למורדים הסוריים, ב-23-22 במרס, 'כי בריטניה היא מדינה עצמאית'. 'יש לנו את מדיניות החוץ, הביטחון, וההגנה שלנו'. 'אם אנחנו רוצים לקבל החלטה ייחודית-אישית, הקשורה לדעתנו בביטחון הלאומי שלנו, כמובן שאנו חופשים לעשות זאת'. Britain is a sovereign country. We have our own foreign, security, and defense policies. If we want to take individual action, we think that's in our national interest, of course we are free to do so. שום ראש ממשלה בריטית לא הרשה לעצמו אף פעם להתבטא בצורה כזו כלפי ארה''ב. כל ראשי הממשלות ושרי החוץ הבריטיים תמיד הבליטו בהודעותיהם את המשותף בין וושינגטון ולונדון, ואת חוזקה של 'הברית האטלנטית' שבין שתי המדינות. דיוויד קמרון הוא הראשון מבין ראשי ממשלות בריטניה המרשה לעצמו לומר בפומבי, כי דרכיהן של וושינגטון ולונדון נפרדות, לפחות בנושא הסורי.
נשיא צרפת פרנסוא הולנד אמר: 'כי אסד איננו מעוניין בפתרון פוליטי של המלחמה הנמשכת כבר שנתיים, וכי אירופה איננה יכול להישאר אדישה כאשר סורים נשחטים'. 'אנחנו חייבים לקחת אחריות', אמר נשיא צרפת. ציטוט המקור: Assad is not interested in a political solution to the two-year-old conflict and Europe cannot be passive as Syrians are slaughtered. We must also take responsibility. בכך רמז נשיא צרפת, כי פריס איבדה את סבלנותה כלפי המדיניות של הנשיא אומבה, אשר השאיר את פתרון בעיית המלחמה הסורית בידיו של נשיא רוסיה ודלמיר פוטין.
המקורות הצבאיים ובפריס של תיקדבקה מציינים, כי החלטתו של הנשיא הולנד לנטוש את שיתוף הפעולה המדיני-צבאי צרפתי-אמריקני בנושא הסורי, היא התשובה של הולנד, לסירובו של הנשיא אומבה לעזור צבאית לצרפת במלחמה במאלי.
החלטתו של ראש ממשלת בריטניה קמרון בנושא הסורי, היא החלטה קשה של קמרון, ללכת ביחד עם מדינות המפרץ הפרסי ובראשן ערב הסעודית נגד מדיניות אובמה שלא לספק למורדים הסורים, כחלק מהניסיון האמריקני לשכנע את טהרן לוותר בנושא התוכנית הגרעינית תמורת שמירת הציר טהרן-דמשק-חיזבאללה.
החלטתה של ירדן להצטרף למהלך הבריטי-צרפתי, באה לאחר שהופעל על המלך עבדאללה לחץ כבד מאוד מצד הסעודים, אשר אומרים, כי מדיניות אובמה בסוריה מובילה להשלטות אל קעידה לא רק על חלקים גדולים של סוריה אלא גם של עיראק, הגובלים עם ירדן.